Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογραφή οικοδομικής αδείας από μισθωτό μηχανικό


Recommended Posts

Γειά σας και πάλι,

 

αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να υπογράψω ως ηλεκτρολόγος μηχανικός τα ΗΜ σε ότι αφορά την έκδοση οικοδομικής αδείας για το σπίτι μου ώστε να... διασώσω κάποια Ευρώπουλα τις δύσκολες μέρες μας. Το άσχημο είναι πως δεν διαθέτω δελτίο παροχής υπηρεσιών καθότι είμαι μισθωτός και όχι ελεύθερος επαγγελματίας. Πέραν της αδείας ασκήσεως του επαγγέλματος διαθέτω άδειες εκπόνησης ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων από τη Νομαρχία, τις οποίες όμως ουδέποτε χρησιμοποίησα.

 

Ευχαριστώ, ως πάντα, για τις απαντήσεις σας!

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Έχει συζητηθεί και αλλού για απαλλαγή αμοιβών. Ψάξε λίγο... Υπάρχει βέβαια τρόπος αλλά οι διαδικασίες είναι λίγο πολύπλοκες. Παίρνεις κάποια άδεια από το ΤΕΕ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

δεν είναι καθόλου περίπλοκη διαδικασία. βγάζεις αμοιβες κανονικά, κάνεις τη διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας του ΤΕΕ κανονικά (εντολή πληρωμης κλπ) και μετά τους παίρνεις τηλέφωνο και σου στέλνουν κάποια χαρτιά τα οποία τα συμπληρώνεις και τους τα πας μαζί με κάποια δικαιοληγητικά που να αποδυκνείουν οτι έχεις λόγο να ζητάς απαλλαγή αμοιβων. Αυθημερον παίρνεις την απαλλαγή, την οποία επισυνάπτεις στα φορολογικά της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.