Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια εκτέλεσης γεώτρησης


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

στο φάκελο δικαιολογητικών για την άδεια εκτέλεσης προβλέπεται τοπογραφικό διάγραμμα κατάλληλης κλίμακας (1:500, 1:5.000 κλπ). θα ήθελα να ρωτήσω ποιος υπογράφει το διάγραμμα κάλυψης;;;Υποθέτω Πολ Μηχ ή Τοπογράφος...αλλά στην πράξη συμβαίνει, αφού κάτι τέτοιο θα ανέβαζε αρκετά το κόστος;

Link to comment
Share on other sites

Σωστά υποθέσατε (με την αντίστροφη σειρά) δυστυχώς χρειάζεστε τοπογράφο :cry:

 

Προσωπικά θα συνιστούσα και γεωλόγο, να μελετήσει τις συνθήκες στον τόπο, να ορίσει θέση και βάθος και να χαλιναγωγήσει το γεωτρυπανιστή.

 

Αντε, και καλά κρασά :) (προσοχή, όχι "κρασιά")

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν θέλει και γεωλογική μελέτη με υπογραφή από γεωλόγο

 

επίσης εάν δεν μιλάμε για δημοτική γεώτρηση, θέλει και οικοδομική άδεια και τοπογραφικό (μπορείς να βάλεις και θεωρημένο φωτοαντίγραφο που συνοδεύει την Οικ. Άδεια ή απλά φωτοαντίγραφο - φυσικά ανάλογα σε ποια Δ/νση Υδάτων θα καταθέσεις) επίσης θέλει και τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι πάλι συνοδεύονται από κάποιο τοπογραφικό!

Link to comment
Share on other sites

Ένα σχετικό άρθρο με το χάος της αδειοδότησης γεωτρήσεων

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_217252_31/10/2004_121746

 

 

Στο θέμα μας τώρα. Πριν κάνεις την διαδικασία για γεώτρηση ψάξε μήπως έχεις πρόσβαση σε νερό από δίκτυο ύδρευσης ή από γεώτρηση γείτονα.

Αν μπορείς ψάξε για δείγματα νερού στην περιοχή από γειτονικές γεωτρήσεις. Μην ρωτήσεις απλά, πάρε ένα μπουκαλάκι με δείγμα από κάθε γεώτρηση και πήγαινέ το για ανάλυση. Δυστυχώς με την κατάχρηση φυτοφαρμάκων τα τελευταία χρόνια το νερό στις περισσότερες γεωτρήσεις δεν είναι πόσιμο, σε κάποιες δεν κάνει ούτε για μαγείρεμα ενώ από άλλες δεν θα σου πρότεινα ούτε μπάνιο να κάνεις.

Σε ορισμένες περιοχές (π.χ. στον Θεσσαλικό κάμπο) υπάρχει περιορισμός στο πόσο νερό μπορείς να αντλήσεις. Στις γεωτρήσεις υπάρχουν μετρητές νερού. Αν το αγροτεμάχιο είναι σε τέτοια περιοχή σιγουρέψου ότι η επιτρεπτή ποσότητα άντλησης καλύπτει τις ανάγκες σου.

 

Η νομοθεσία για τις γεωτρήσεις βρίσκεται εδώ

http://www.attiki.gov.gr/contents.asp?id=189

 

update

 

H σχετική KYA

http://www.rcm.gr/UserFiles/File/KYA43504-05.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.