Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαράδεκτο ειδοποιητήριο IKA για μικρής κλίμακας.


Recommended Posts

Πρόσφατα λάβαμε ένα ειδοποιητήριο απο το ΙΚΑ στο οποίο μας ζητούσαν να προσκομίσουμε το πίνακα 3 προκειμένου να χρεωθούν ημερομίσθια για μια έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας που αφορούσε κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Φυσικά το γνωρίζαμε ότι η έγκριση κοινοποιείτε στο ΙΚΑ και σκοπεύαμε να πάμε αλλά μείναμε έκπληκτοι, οταν εντός μιας βδομάδας περίπου, μας στείλανε ειδοποιητήριο. Προφανώς έχουν ανάγκη άμεσα από ρευστό.

 

Το αστείο της υπόθεσης, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, είναι ότι στο τέλος έγραφε ότι αν δεν προσκομίσουμε το πίνακα 3 πριν την έναρξη των εργασιών, θα υποστούμε τις συνέπειες και θα μας χρεώσουν ημερομίσθια βασιζόμενοι στην ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΡΙΣΗ τους.

 

Και ήθελα να ξέρω, αν δε πάμε το πίνακα 3 θα μας χρεώσουν κανα εκατομμύριο ημερομίσθια γιατί θα αντιδράσουν ανεξέλεγκτα….

Ρωτάω λοιπόν συναδέλφους, αν γνωρίζουν ή έχουν λάβει παρόμοιο απαράδεκτο και γελοίο έγγραφο από το ΙΚΑ όπου να έχουν χρησιμοποιηθεί ίδιες λέξεις ή μήπως είναι έγγραφο που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο παράρτημα του ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ειναι απαράδεχτο δλδ??

 

Το οτι δεν απαιτεί η αδεια μικρής κλίμακας, εναρξη εργου στο ΙΚΑ, δεν σημαινει οτιδεν απαιτούνται και ημερομησθια..

 

Απλα ίσως να ητνα λιγο υπεροβολικοι ως προς τη διατυπωση....

 

Αλλα πως ξερουν ποτε θα αρχίσουν οι εργασιες?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη νομοθετημένη βλακεία από την άδεια μικρής κλίμακας... Εκτός του ότι δεν προασπίζει τα συμφέροντα των ιδιωτών με το να τους βάζει να συναλλάσονται και να συνεννοούνται με μαστόρους, είναι μεγάλη προτροπή για κλεψιά προς το ΙΚΑ. Να μη σχολιάσω και την αντίστοιχη κλεψιά των εργολάβων προς τους εργατες και τη νοοτροπία των εργατών που τους απαλάσσει από τη συλλογική / ατομική ευθυνη προστασίας των δικαιωμάτων τους...

Δηλαδή εμένα γιατί να μη μου πληρώνουν την ασφάλιση οι πελάτες κι εμένα... Εγώ να χτυπιέμαι για να μαζεύω τα ΤΕΒΕ,ΤΣΜΕΔΕ κλπ και ο εργάτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκβιάζει καταστάσεις σε κάτι που ήδη έχει συμφωνήσει...

Αντί λοιπόν να κλείνουν τα λιμάνια όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι να σκεφτούν ποιός είναι ο πρώτος που επιτρέπει τη κλεψιά... Αυτός που πάει να δουλέψει τσάμπα... Παλιότερα οι οικοδόμοι ήταν πολύ διαφορετικοί... Μετά με τους αλβανορουμανοπολωνοπακιστανούς χάλασε το πράγμα... Γιατι οι ίδιοι μάστορες-εργολάβοι εκμεταλλεύονταν τους ανθρωπάκους αυτούς με την ανοχή του κράτους...

 

Κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου (ΙΚΑ) νομίζω ότι το απαράδεκτο είναι να λέμε πάντα το "κανείς δεν πληρώνει, εγώ γιατί να πληρώσω..." ξεχνώντας ότι κάθε κοινωνία δεν λειτουργεί με το να κοιτάμε τη καμπούρα των άλλων και όχι τη δική μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μας δεν ειναι οτι πρέπει να πληρωθούν κάποια ημερομίσθια.

Αλλα οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν ειναι απαράδεκτες, απειλητικές και γελοίες.

ακου ανεξέλεγκτη κρίση..

Αν πάω στο ικα και μου ανέβει η πίεση μπορεί να αντιδράσω και εγω ανεξέλεγκτα.

Δεν ειναι αυτες λέξεις για δημόσια έγγραφα.

Link to comment
Share on other sites

giannist : Με όλο το σεβασμό ως συνάδελφος... Το φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης σου λέει τίποτε? Εσύ (όπως και εγώ και χιλιάδες ακόμη...) συνειδητά παρακρατείς δημόσιο χρήμα... λίγο αυτοκριτική και αυτοσυγκράτηση θα έκανε σε όλους καλό...

Εγώ όπως βλέπεις (διάβασε πιο πάνω) διαφωνώ με το να μπλέκεις εσύ με ΙΚΑ, να κοψει ο καθένας το λαιμό του για τα δικαιώματά του... αλλά με τη παρούσα νομοθεσία εσύ είσαι λάθος.... Το ΙΚΑ δεν είναι σοβαρή υπηρεσία, αυτό είναι γνωστό...

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνούμε κάπου ,αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση επαναλαμβανω δεν υπάρχει διάθεση να κλέψει κανείς ημερομίσθια. Αλλώστε οι εργασίες πραγματι δεν εχουν ξεκινήσει.

Οπότε λάθος το διατυπώνεις, δεν φωνάζουμε για να μην πληρώσουμε, αλλά αντιδρώ στην φρασεολογία του ΙΚΑ γιατι πράγματι αυτοί αντιδρούν χωρίς αυτοσυγκράτηση με απειλητικές εκφράσεις.

Δεν νομίζω να υπάρχει αλλη υπηρεσία που να στέλνει χαρτάκια και να σε προειδοποιεί με λιγα λόγια, έλα να πληρώσεις γιατι αλλιώς θα πληρώσεις οτι μας κ...

Link to comment
Share on other sites

Η έκφραση ανεξέλεγκτη κρίση δεν είναι κακή, απλώς υποννοεί ότι δεν θα δεχτούμε υποδείξεις, ότι εμείς θεωρούμε ότι έγινε, αυτό θα πληρώσετε...

Ακομψη διατύπωση αλλά ίσως απαραίτητη...

 

Ζητώ συγγνώμη για τη παρεξήγηση, δεν κατάλαβα ότι λάβατε την ειδοποίηση χωρίς να εκτελείται καμία εργασία...

 

Μπράβο πάντως, γιατί δείχνει ότι έστω την ύστατη στιγμή μπορεί αυτό το τέρας να κινείται... Το κακό είναι ότι ο αριθμός των υπαλλήλων, η έλλειψη μηχανογράφησης και τα εκατοντάδες κτίρια που χρησιμοποιεί, μεταβάλλουν το ΙΚΑ σε μία ακόμη μαύρη τρύπα και μεγάλο ποσοστό των χρημάτων πάνε στη συντήρηση του ιδρύματος και όχι στους δικαιούχους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφέρει πως θα διατυπωθεί.

Ας βγουν αυτοψία πρώτα στο έργο και πριν και μετά, αν έχουν αμφιβολίες όπως προβλέπεται και μετά να χρεώσουν τα νόμιμα.

Αυτό είναι το σωστό, τα νόμιμα και προβλεπόμενα, χωρίς να πρέπει να υποστεί κάποιος την ανεξέλεγκτη κρίση ενός υπαλληλίσκου, που προφανώς θα οργιάζει επικαλούμενος τις άμεσες ανάγκες για εισροή χρήματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.