Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Πλυντήριο αυτοκινήτων - Διαδικασίες από το μηδέν


rodag

Recommended Posts

Θα ηταν ευκολο σε καποιον να ανεφερε τις διαδικασιες για τη δημιουργια ενος πλυντηριου αυτοκινητων (ανοιχτο self -service) ;

Νομιζω προκειται για αρκετα συνθετη διαδικασια γιατι η φυση των εγκαταστασεων που θέλει να βρίσκονται πολυ κοντα σε κατοικημενες περιοχες και περασματα κανει ακομα και την ευρεση του σωστου ακινητου σημαντικο ζητημα δεδομενων πιθανων πολεοδομικων-χωροταξικων περιπλοκων.

Γι'αυτο θα ηθελα τη βοηθεια σας πανω σε καποια βασικα ζητηματα ουτως ωστε να αποφυγω νσ σπαταλησω χρονο σε ασχετα με το αντικειμενο προσωπα και καταστασεις.

Θα με ενδιεφερε να μάθω:

 

  1. Ποιος μηχανικος ειναι καταλληλοτερος να απευθυνθω αρχικα;
  2. Σε ποιες περιοχες επιτρεπονται τετοιες εγκαταστασεις;
  3. Μπορω να εμπιστευθω εναν οποιοδηποτε μηχανολογο για την εγκατασταση του εξοπλισμου ή θα ηταν καλυτερα να αφησω την εταιρεια εμποριας εξοπλισμου να κανει την εγκατασταση;
  4. Θα χρειαστω αδεια πολιτικου μηχανικου;
  5. Θα χρειαστω περιβαλλοντικη μελετη, και ποιος θα την κανει;
  6. Υπάρχει καποιο σημειο που πρεπει να προσεξω στο ΙΚΑ για οποιαδηποτε προταση δεχτω; Αν θυμαμαι καλα οι κατασκευαστες προκατ σπιτιων δινουν χαμηλες αρχικα τιμες γιατι δεν περιλαμβανουν το ΙΚΑ το οποιο προκυπτει στην συνεχεια σαν εξτρά εξοδο για τον ιδιοκτητη. Μηπως μπορει να ισχυει κατι αντιστοιχο και στην περιπτωση εγκαταστασης εξοπλισμου πλυντηριων και να μην επιβαρυνθω εγω το ΙΚΑ;
  7. Το πλυντηριο αποτελειται απο υποστεγα σταθμων πλυσης , υποστεγα ηλεκτρικης σκουπας και ισως απο ενα μικρο μαγαζακι + μικρο μηχανοστασιο (το οποιο μπορει να χωρεσει και στα υποστεγα ή στο μαγαζακι). Τι ισχυει για τη φυση των αδειων αυτων των κατασκευων, πού κατατασονται; (για να βλεπουμε και λιγο το οικονομικο )

 

Θα παρακαλουσα οποιον εχει ασχοληθει να με διαφωτισει

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή διάβασε το http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5748

Μετά καλό είναι να πας να βρεις έναν μηχανολόγο και έναν πολιτικό μηχανικό που να συνεργάζονται για να σου εξηγήσουν την νομοθεσία όπου έχεις πρόβλημα.

Θα χρειαστεί περιβαλλοντική μελέτη, οικοδομική άδεια, μελέτη πυρασφάλειας. Η εταιρεία εμπορίας υλικών αυτόματης πλύσης αυτοκινήτων θα σου δώσει κάποιο οδηγό-μπούσουλα αν περάσεις από τα γραφεία της.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας ώστε να προχωρείτε μαζί τις διαδικασίες μία προς μία. Έτσι:

 

1α) Απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας (τοπογράφο-πολιτικό-αρχιτέκτονα) ώστε να βρείτε κατάλληλο οικόπεδο και να τεκμηριώσετε ότι το οικόπεδο (που θα αγοράσετε) καλύπτει την χρήση για την οποία το προορίζετε. Ενέργεια πολύ σημαντική. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση λάθους. Αποφύγετε μεσίτες ή πάτε σε μεσίτες μαζί με τον μηχανικό σας.

1β) Οι μηχανικοί που απαιτούνται για τέτοιες δουλειές είναι:

-Τοπογράφος μηχανικός για την διαδικασία του τοπογραφικού (μπορεί να την κάνει και έμπειρος σε τέτοια θέματα πολιτικός ή αρχιτέκτονας)

-Πολιτικός ή αρχιτέκτονας για τις μελέτες του κτιρίου σε συνεργασία με ηλεκτρολόγο ή μηχανολόγο μηχανικό οι οποίοι θα συντάξουν το layout.

-Μηχανικό περιβάλλοντος ή χημικό μηχανικό ο οποίος θα συντάξει την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την μελέτη επεξεργασίας λυμάτων.

Όλες οι διαδικασίες έπονται των αδειών χρήσεων γης του οικοπέδου που θα βρείτε. Γι΄αυτό μιλήστε εκτενώς πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση (είπαμε: τοπογράφος/πολιτικός/αρχιτέκτονας)

2) Θα τα συζητήσετε όλα με τον μηχανικό που θα επιλέξετε

3) Αυτό θα το συζητήσετε με τον μηχανολόγο που θα συντάξει την μελέτη για την άδεια εγκατάστασης

4) Ναι σίγουρα

5) Ναι, όπως είπα, μηχ. περιβάλλοντος ή εν πάσει περιπτώσει όποιος έχει την σχετική άδεια

6) Το ΙΚΑ για ΠΡΟΚΑΤ ή μεταλλική κατασκευή είναι το ίδιο. Αν κάνετε κατασκευές από σκυρόδεμα είναι περίπου διπλάσιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

7) Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Απαιτείται ο μηχανολόγος σας να δει αναλυτικά τα στοιχεία και να σας δώσει έγκυρες επιστημονικές λύσεις.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.