Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπόδια στην έκδοση άδειας λόγω αυθαίρετης αλλαγής χρήσης


Recommended Posts

Συνάδελφοι γεια σας.

Θέλω λίγο βοήθεια από εσάς. Λοιπόν έχω έναν πελάτη αλλοδαπό ο οποίος δούλευε σε έναν μεγαλοεργολάβο της Θεσσαλονίκης. Φρόντιζε το σπίτι του και τον κήπο. Κάποια στιγμή αγόρασε ένα οικόπεδο και έβγαλε μια άδεια για μια αποθήκη. Την άδεια την έβγαλε η κόρη του εργολάβου. Η αποθήκη είναι 4 επί 22 μέτρα, στην άδεια η μηχανικός έδωσε ύψος 1,80 από την μια πλευρά και 2,40 από την άλλη (έχει μονόριχτη στέγη), η αποθήκη είναι χωρισμένη σε 3 μέρη με τρεις εισόδους (κανένα τμήμα δεν επικοινωνεί εσωτερικά). Στην πράξη η αποθήκη άλλαξε μόνο ως προς το ύψος, έγινε δηλ. 2.35 από την μια και 2,90 μέτρα από την άλλη μεριά. Ως εδώ όλα καλά, όταν ο εργολάβος σταμάτησε να πληρώνει τον πελάτη μου αυτός πήγε και τον κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας, φυσικά τον έδιωξε ο εργολάβος από το σπίτι. Ο πελάτης με τα δυο του παιδιά πήγε στην αποθήκη και εγκαταστάθηκε εκεί. Ο εργολάβος τον απείλησε να τον καταγγείλει για παράνομη αλλαγή χρήσεις, έτσι έφτασε σε μένα και μου ζήτησε να του βγάλω την άδεια. Ψάχνοντας στην αρχική άδεια είδα αρκετές παρατυπίες στα τοπογραφικά (τα οποία απ’ ότι μου είπε ο πελάτης τα έκανε ο τοπογράφος της πολεοδομίας. Οι ημερομηνίες αρχιτεκτονικών είναι προγενέστερες των τοπογραφικών κτλ. (καταλαβαίνεται τι έγινε….). Όταν πήγα εγώ λοιπόν άρχισαν τα προβλήματα μου ζήτησαν καινούργιο τοπογραφικό ( το οποίο και έκανα) με πήγαν και για αυτοψία και άρχισαν να μου λένε ότι θα βάλουν πρόστιμο για αυθαίρετη αλλαγή χρήσεις και τέτοια. Από τότε ακόμα περιμένω να μου πούνε ανοιχτά τι θα γίνει. Έχω υποψίες ότι εμπλέκεται και ο εργολάβος στη μέση και με μπλοκάρουν για να μην βγει η άδεια. Τι μπορώ να κάνω? Καμιά ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Η αποθήκη έγινε κατοικία...δεν είναι και λίγο!

 

Αλλά για σωστή βοήθεια απαιτούνται και σωστά στοιχεία. Όταν λες ότι σου "μπλοκάρουν την άδεια" για ποια άδεια μιλάς? Θέλετε να κάνετε "Αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία & αύξηση ύψους υφιστάμενου κελύφους"? (Ή κάπως έτσι τέλος πάντων...). Η αποθήκη έχει πάρει ρεύμα ώστε να μην τίθεται θέμα αναθεώρησης?

 

Μπάι δε γουέι, το ότι ο φάκελος της άδειας έχει επικυρωμένα σχέδια αρχιτεκτονικών σε προγενέστερη ημερομηνία από αυτή του επικυρωμένου τοπογραφικού είναι ένα όπλο που έχεις εσύ - πρόκειται για σαφέστατη υπηρεσιακή παρατυπία! Αν θες να το χρησιμοποιήσεις είναι δικό σου θέμα.

 

Και πάλι θα γίνω κακός αλλά τον πελάτη σου δεν τον λυπάμαι...καθόλου!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι άδεια για αλλαγή χρήσεις θέλω να βγάλω. Έχει πάρει ρεύμα η αποθήκη. Πήγαμε με την πολεοδομία και για αυτοψία δεν μου είπαν τπτ για το ύψος , ούτε έχουν αλλάξει οι διαστάσεις του κελύφους από την αρχική άδεια.

-----------

Είναι αρκετά περισσότερα τα λεφτά, το σκέφτηκα και αυτό. Έχει 88 τ.μ. περίπου.

Link to comment
Share on other sites

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να έρθουν για αυτοψία

μια απλή φωτογραφία αρκούσε

 

τώρα για την ημερομηνία αρχιτεκτονικών-τοπογραφικού που είναι το θέμα;

 

επίσης σε κάθε περίπτωση η κόρη του εργολάβου που έκανε την επίβλεψη είναι συνυπεύθυνη , οπότε στη θέση τους δε θα μιλούσα καθόλου

Link to comment
Share on other sites

Αυτό τους είπα και εγώ για την αυτοψία αλλά επέμεναν. Ξερό ότι έχει βάλει το χεράκι του ο εργολάβος. Τα τοπογραφικά τα έκανε ο τοπογράφος τις πολεοδομίας. Δεν μου έτυχε ποτέ να περάσω αρχιτεκτονικά και μετά να υπογράψει ο τοπογράφος. Τώρα το πόσο συνυπεύθυνη είναι το ξέρω αλλά….. είναι κόρη μεγαλοεργολάβου και ξέρει την πολεοδομία απʼ έξω. Το θέμα είναι εγώ τι να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

για εμένα σημασία είχει να είναι σωτό το τοπογραφικό, τώρα πότε μπήκε η ημερομηνία δευτερεύον

επειδή έχει πάνω την υπογραφή του υπαλλήλου ούτε αυτός θα μιλίσει

 

καταρχάς βγάζεις φωτονατίγραφα και ζητάς να θεωρηθούν πριν εξαφανιστεί κανένας φάκελος

Link to comment
Share on other sites

..τώρα για την ημερομηνία αρχιτεκτονικών-τοπογραφικού που είναι το θέμα;...

 

Για να μπορέσεις να ελέγξεις τα "αρχιτεκτονικά" πρέπει να διαθέτεις τεκμηριωμένους όρους δόμησης...αυτοί σε εντελώς αρχικό στάδιο προκύπτουν από το τοπογραφικό. Αν δεν υπάρχει υπηρεσιακά επικυρωμένο διάγραμμα (από το αντίστοιχο τμήμα) πώς ο υπάλληλος στα Αρχιτεκτονικά θα εκφέρει άποψη για τα σχεδιαζόμενα στο χαρτί? Πώς θα ελέγξει τί επιτρέπεται, πόσο επιτρέπεται, πότε επιτρέπεται?

 

Αρκεί λογικά να το δούμε το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.