Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΜ Κοστολόγηση απευθείας σε 3Δ Μοντέλα από ArchiCAD, Autodesk Architecture κλπ


hatg

Recommended Posts

εγω παντως επιμενω στην πρωτο μου ποστ γιατι το προγραμμα με ενδιαφερει και δεν με νοιαζει hatg αν εισαι πυρηνικος υδραυλικος ή ειδικός φαναρτζης διαστημοπλοίων

 

το εχεις δοκιμασει??

 

γραψε 1-2 σχολια για το προγραμμα

 

γραψε γιατι το προτιμας και αν σε δυσκολεύει που?

 

το κοστολογιο το βγαζει σε excell?

 

αν εγω εχω κατασκευη ενος δρομου πως το προγραμμα καταλαβαινει τις εκσκαφες για παραδειγμα ?

 

ποσο το εχεις αγοράσει το πρόγραμμα ??

 

 

 

(στο DIT σε ποια γλωσσα σπουδασες αγγλικά ή στην δευτερη που εχει στον τιτλο ??

αχα καλό ε;;;

ξυπνησε ο σεφερλης μεσα μου)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

να εξηγηθω:

 

καταρχην προς τους φιλους συντονιστες:

καλά κάνατε αγαπητοι συντονιστές και μας ρίξατε καρτούλες. και εγώ τουλάχιστον δεν αμφισβητώ (και δεν νομίζω και κανένας άλλος) την προσπάθεια που κάνετε για "αστυνόμευση" του χώρου απο λαμόγια και πονηρούς.

 

απο κει και πέρα θα μου επιτρέψετε να επιφυλλάσομαι για το δικαίωμα μου στο κράξιμο όποιου μπαίνει εδω μέσα για πονήρο και ιδιοτελή σκοπό, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και πολλές φορές και τους ιδιώτες. και ας υποστώ τις συνέπειες που ορθώς προβλέπονται απο τους κανονισμούς. σας σεβομαι και σας εκτιμω τους περισσοτερους και δεν χαλαμε τις καρδιες μας.

 

προς τον συναδελφο που ξεκινησε το θεμα:

εγω ζητω ειλικρινα συγγνωμη που σε ειρωνευτηκα ως προς το "κοστολογος μηχανικος". Βλεπεις το θεωρω αδιανοητο να εισαι μηχανολογος μηχανικος και να γραφεις "κοστολογος". Αναρωτιεμαι αν αντιλαμβανεσαι καταρχην κι εσυ ποσο "ριχνεις" τον εαυτο σου οταν καταργεις την βασικη σου ιδιοτητα. Συμβουλη απο καποιον μαλλον μεγαλυτερο σου που εκπαιδευτηκε στο εξωτερικο (οπως κι εσυ), βρες ενα τροπο να γραψεις και το πτυχιο σου και το μαστερ σου.

 

Τωρα επι της ουσιας:

 

Επειδη ειχαμε στο παρελθον σειρα τετοιων θεματων, απο το σουπερ ντουπερ bim προγραμμα το γερμανικο που εχει μονο προτερηματα και κανενα μειονεκτημα, μετά αρχίσαν με την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής με τις κουφές χαμηλές κοστολογήσεις που μας εβγαζε ολους τρελους, τώρα αρχίσαν πάλι τα ειδικά προγράμματα κλπ κλπ, και επειδη είναι κάποιοι χρήστες που εχουν απο 5 εως 10 ποστ που ειναι ολα στο ιδιο θεμα, και επειδη εγω πιστευω ακραδαντα οτι ο συναδελφος (εγω το δεχομαι οτι ειναι ο ανθρωπος αυτο που λεει) δουλευει στην εταιρεια αυτη, γι' αυτο επιμενω.

 

Γιατι μηχανικος ελευθερος επαγγελματιας που να λεει "η εταιρεια ταδε εκπροσωπει "αξια" την χωρα μας στην ταδε εκθεση" οτι και να μου λετε, δεν υπαρχει. Και το αναφερω μονο και μονο για να καταλαβει ο καθε τριτος οτι ο,τι λεει ο φιλος μας για το προγραμματακι του πρεπει να αντιμετωπιστει υπο αυτό το πρισμα.

 

Και επειδη το προγραμμα δεν το γνωριζω, και με ενοχλει το γενικοτερο φαινομενο και οχι τιποτα συγκεκριμενο ή προσωπικο, οφειλω να πω στον συναδελφο οτι αν εβγαινε εξ αρχης και ελεγε φεραμε αυτο το προγραμμα, κανει το και το, μπλα μπλα, (κι ας ελεγε μονο τα θετικα), πιο καλα θα ητανε. Αυτη ειναι η αποψη μου./

 

περιμενω να ακουσω ΕΝΑ (1) αρνητικο για το προγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Για να επανέλθουμε λίγο στο πρόγραμμα να κάνω μια ερώτηση: Όλα τα προγράμματα τύπου BIM δεν εξάγουν λίστα υλικών με κόστος ανά m,m2,m3,τεμαχιο κτλ και συνολικό κόστος;

Τι παραπάνω προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που κάνεις με το BIM Estimating είναι οτι συνθέτεις άρθρα κοστολόγησης απευθείας επάνω στο 3D Μοντέλο. Διαλέγεις δηλαδή όλες τις Οντότητες που έχουν το ίδιο υλικο και μονάδα μέτρησης και φτιάχνεις ένα Άρθρο Κοστολόγησης.

 

Μετά στο Άρθρο αυτό εισάγεις τιμές κόστους (τιμή υλικού, εργασίας ή υπεργολάβου) και σώζεις τις τιμές αυτές σε μια τοπική βάση δεδομένων. Αυτό που κάνεις δηλαδή ειναί η αντιστοίχιση υλικού στο BIM με τιμές Προσφοράς. Το πρόγραμμα θύμαται όλες αυτές τις αντιστοιχίες και την επόμενη φόρα που θα ξαναχρησιμοποιήσεις τα ίδια υλικά σου δίνει το κοστός του Άρθρου αμέσως χωρίς να χρειαστέι να ψάχνεις για παλίοτερες τίμες κλπ.

 

Αν δε βρίσκεις τιμές υλικών μπορείς να συνδεθείς Online στη Knowledge Base της Nomitech και να κοιτάξεις εκεί για τιμές υλικών ωστε να δημιουργήσεις έτσι πολύ γρήγορα μια αντιστοιχεία με πραγματικό κόστος.

 

Έχοντας τελίωσει τη κοστολόγηση σου δίνει ένα 3D Visualisation του κόστους, κάνεις δηλαδή κλίκ σε οντότητες τις ομαδοποιείς και βλέπεις την ανάλυση του κόστους τους. Πατάς για παράδειγμα σε μια σωλήνα και βλέπεις με τη μία το κόστος και τους πόρους της σωλήνας, του συστήματος στο οποιό ανοίκει ή του ορόφου ή του διαμερίσματος κλπ σε βοηθάει έτσι να εντοπίσεις γρήγορα και να δεις εσύ και ο πελάτης σου τι θα πληρώσεις και που. Με αυτό το τρόπο ανακαλύπτεις πολύ γρήγορα τι είναι ακριβό και τι φθήνο κάνοντας έτσι αλαγες και τροποποιήσεις.

 

Το πρόγραμμα βγάζει απευθείας τη κοστολόγηση σε Excel με Φορμουλές για επεξεργασία και ανάλυση ρίσκου, Microsoft Project και Primavera καθώς και καμία 50αρια άλλες αναφορές όπως:

 

1 Κόστος ανα Πόρο (Υλικά, Εργασίες, Υπεργολάβοι)

2 Κόστος γκρουπαρισμένο ανά WBS

3 Αναφορά Κόστους Προμηθευτών

4 Αναφορά Κόστους ανά Όροφο, Διαμέρισμα, Δωμάτιο, ΗΜ Σύστημα, Ζώνη κλπ

 

Αυτό που λείπει ακόμα από το BIM Estimating είναι η δυνατότητα να σου βγάζει ένα προτινόμενο κόστος με το πάτημα ενώς κουμπίου να κοιταέι δηλαδή στις αντιστοιχείες που υπάρχούν στη τοπική βάση και να σου δίνει άμεσα το κόστος για ολόκληρο το BIM Mοντέλο.

 

Η τιμή που το αγόρασα είναι 1200 ευρώ αρκετά φθήνό νομίζω για αυτά που προσφέρει καθώς παρόμοια Αμερικάνικα συστήματα ξεκινούν από 6000 για μια άδεια!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.