Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή Φ/Β συστημάτων διασυνδεδεμένων στο δίκτυο


pozitron_k

Recommended Posts

Ως τώρα στο forum έχουν ανέβει threads που καλύπτουν το φάσμα των Φ/Β μελετών, αδειοδοτήσεων, νομοθεσίας και τεχνολογίας. Στο thread αυτό ανεβάζουμε απόψεις, εμπειρίες και συμβουλές σχετικά με την καθεαυτού εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων είτε σε οικόπεδα είτε σε στέγες/δώματα.

 

Προσωπικά δεν έχω συμμετάσχει ακόμα στην κατασκευή μιας Φ/Β εγκατάστασης και έχω πολλές απορίες.

 

Αν κάποιος συνάδελφος έχει την σχετική εμπειρία θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε την συζήτηση καταγράφοντας τις σχετικές εργασίες που περιμένουμε να συναντήσουμε σε μία τέτοια κατασκευή.

 

ΥΓ: Πιθανόν να μην είναι το κατάλληλο σημείο του φόρουμ για ανάρτηση αυτού του thread, όμως δεδομένου ότι εδώ ανεβαίνουν τα περισσότερα που έχουν να κάνουν με Φ/Β θεώρησα πως ήταν καλύτερο να το αναρτήσω εδώ...

Link to comment
Share on other sites

Iσως θα μπορούσαμε να μάθουμε και το μέσο κόστος εγκατάστασης ανα Kw , από κάποιους που έχουν εμπειρία και θέλουν να την μοιραστούν μαζί μας .

Link to comment
Share on other sites

Το μεσο κοστος δεν μπορω να το πω με ακριβεια γιατι ισως ειναι διαφημιση ή και δυσφημιση.Για να εισαι μεσα να υπολογιζεις 4000-4500 ευρω ανα εγκατεστημενο κιλοβατ.Αλλου φθηνοτερα και αλλου ακριβοτερα αναλογα την προελευση των πανελ,των βασεων αλλα και ποσο κοστολογει ο καθενας το κερδος του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλάω γιά τα πάνελ και τα ινβέρτερ . Μιλάω γιά την εργασία εγκατάστασης και τα υλικά της από ηλεκτρολογικής απόψεως χωρίς βάσεις , θεμελιώσεις , περιφράξεις κλπ

Link to comment
Share on other sites

Μιλας για το τιμημα του συνεργειου?Αυτο ειναι δικια σου συμφωνια με αυτους.Τα υλικα ευκολα υπολογιζονται μιας και ειναι κουλουρες καλωδιων και χαλκωσυρματων που χοντρικα μπορεις να βγαλεις.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είμαι πολιτικός και όχι ηλεκτρολόγος , θα ήθελα απλώς μιά τάξη μεγέθους γιά μιά προεκτίμηση κόστους καλωδίων και εργασίας .

 

Πως λέμε ρε παιδί μου εμείς το χτίσιμο τόσο η φατούρα ? Τόσο με τα υλικά ?

Κάτι ανάλογο .

 

Το θέμα με απασχολεί επειδή με τις τιμές και τις ποιότητες των πάνελ γίνεται ένας χαμός και θέλω να τα ξεχωρίσω .

 

Ευχαριστώ πάντως γιά τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.