Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανολόγος ΤΕΙ μετά την λήψη του πτυχίου


Recommended Posts

Απλά όχι. Αν θες κάτι μόνο για τη σφραγίδα δες μήπως βγήκε κανένα κολέγιο που με 3 χρόνια θα παίρνεις BEng και μετά ΣΑΕΠ και τέλος, θεωρείσαι απόφοιτος πολυτεχνείου.

Link to comment
Share on other sites

Κανένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δεν σου δίνει επιπλέον επαγγελματικά δικαιώματα σε κανέναν κλάδο και ειδικότητα...

Η μένεις με αυτά που ήδη έχεις βάση του πτυχίου σου, ή πας έξω για σπουδές από την αρχή. Αυτό με τα κολλέγια είναι μπερδεμένη η κατάσταση μέχρι στιγμής και μέχρι να ξέρουμε κάτι στάνταρ είναι πεταμένα λεφτά..

Τώρα βέβαια αυτό που λές περί πολιτικών μηχανικών....απλά πρέπει να σπουδάσεις πολιτικός μηχανικός. Αν σε παίρνει για έξω καλύτερα να πας για πολιτικός μηχανικός, και περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα και δουλειά έτοιμη έχεις, και πιο πολλά θα κάνεις από μηχανολόγος σίγουρα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kαλησπερα παιδια

Θελω να ζητησω την βοηθεια σας σε κατι.Ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας Κοζανης.Θελω να μάθω την ισοτιμια του πτυχιου μου στην Γερμανια.Θελω να κανω μια δουλεια εκει και πρεπει να γνωριζω την ισοτιμια και αν εχω δικαιομα υπογραφης στην συγκεκριμενη χωρα.

Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτήν την τζιφρολαγνεία που έχουμε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει εκεί. Στην Γερμανία γενικά θεωρείσε απόφοιτος fachhochschule, δηλαδή μηχανικός εφαρμοσμενων επιστημών χωρίς περιορισμούς υπογραφής όπως έχουμε εδώ. Να ξέρεις όμως πως η Γερμανία αποτελείται από κρατίδια. Καλό θα είναι να απευθυνθείς στη πρεσβεία της Γερμανίας για να μάθεις για το συγκεκριμένο μέρος που πρόκειται να εγκατασταθείς, τι ισχύει επ' ακριβώς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα Fachhochschulen έδιναν τον τίτλο Diplom-Ingenieur (FH). Μετά την μετάβαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Γερμανίας στο σύστημα Μπολόνια δίνονται οι τίτλοι Bachelor και Master.  Ο απόφοιτος γενικά έχει ένα Abschluss. Αφού θέλεις απλά να δουλέψεις νομίζω πως δεν θα έχεις πρόβλημα. Πρίν όμως διευκρινίσεις την κατάσταση το πιο σίγουρο νομίζω είναι να λες και να γράφεις ότι έχεις ένα Bachelor (ptychion) .

Προσοχή ο δημόσιος ισχυρισμός ότι έχεις ένα ακαδημαϊκό τίτλο αν είναι αναληθής διώκεται ποινικά (§ 132a). Δηλαδή μην βγάλεις business card ή ταμπέλα πριν ξεκαθαρίσεις πως θα σε λένε.

Anabin είναι μία βάση δεδομένων με ισοτιμίσεις που ήδη έχουν ολοκληρωθεί.  Αν δεν βρείς το πτυχίο σου μπορείς να ζητήσεις εδώ να γίνει αποτίμηση του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.