Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα, συμβολαιογραφική πράξη και απόσταση δ/ΓΟΚ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!!

Αντιμεπωπίζω το εξής πρόβλημα:

 

Έχω οικόπεδο στην Αρτέμιδα Αττικής 350μ2 περίπου. Είναι άρτιο & οικοδομήσιμο, ορθογωνικό με πρόσωπο σε οδό 26,60μ, βάθος 13,50μ και συνορεύει στις άλλες του πλευρές με τρεις ιδιοκτησίες (μία σε κάθε πλευρά).

Στην περιοχή δεν έχει κυρωθεί η Π.Ε. και γι' αυτό μόλις ολοκλήρωσα τη διαδικασία της οικοδομησιμότητας του οικοπέδου. Σύμφωνα με αυτήν ρυμοτομείται ένα μέρος του οικοπέδου (5μ2) και λόγω της εισφοράς σε γη (18,50μ2) δεσμεύεται μία λωρίδα 70εκ στο πίσω όριο αυτού. Σύμφωνα πάντα με την οικοδομησιμότητα, μετά τα 70εκ πρέπει να αφήσω απόσταση δ/ΓΟΚ (για πιθανές τακτοποιήσεις κλπ) και μετά να ανεγείρω νέο κτίσμα. Με αυτόν τον τρόπο όμως η καθαρή απόσταση που μου μένει να τοποθετήσω νέο κτίσμα είναι μόλις 5,50μ!! (Αφαιρω δλδ από τα 13,50μ βάθους τα 3,00μ της πρασσιάς, τα 0,70μ της δέσμευσης, τα 0,20μ της ρυμοτόμησης και τα 3,85μ του δ και μένουν περίπου 5,50μ). Το σπίτι δλδ μου βγαίνει σαν σπιρτόκουτο 5,50μ x 10,00μ...

Και η ερώτησή μου είναι η εξής: Θα μπορούσα με μια συμβολαιογραφική πράξη με τον όμορο ιδιοκτήτη να έρθω και να τοποθετήσω το κτίσμα μου στη μεσοτοιχία με αυτόν? Δλδ, να παραχωρήσω τα 70εκ και να έρθω να κολλήσω το νέο κτίσμα στο νέο όριο χωρίς να κρατήσω δ/ΓΟΚ?? Υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός του να περιμένω την κύρωση της Π.Ε. που μπορεί να πάρει χρόνια??

 

SOS!! Σε κανέναν δεν έχει ξανατύχει παρόμοια περίπτωση??? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πάλι εγώ ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Τι εννοείς "πιθανές τακτοποιήσεις"?? ... μέσα στο Δ????

Αν χτίσεις πέραν του δεσμευμένου χώρου και σε απόσταση Δ .... ΔΕΝ μπορεί ο μελετητής να σου ορίσει εκ των υστέρων Δ'<Δ καθιστώντας το κτίριο αυθαίρετο!!

 

Η δέσμευση της ζώνης πλάτους 0,70μ γίνεται για την εισφορά σε γή..... μπορεί όμως και να μην αξιοποιηθεί ποτέ από το μελετητή. Αν ήταν να σου έδινε δυσμενή γραμμή ο Κατ.....λης θα σου έδινε >Δ. Άρα κατά τη γνώμη μου ή κολλάς ή αφήνεις το Δ.

Αν κολλήσεις ... τότε εξαναγκάζεις τον μελετητή να σου πάρει ΣΙΓΟΥΡΑ το δεσμευμένο τμήμα για να μη σε αφήσει με απόσταση <Δ.

 

Η οικοδομησιμότητα δίνεται από τη στιγμή που έχει γίνει η μελέτη ότι μετά την προβλεπόμενη εισφορά σε γή και την αντίστοιχη δέσμευση ... το οικόπεδο καθίσταται οικοδομήσιμο και ΔΕΝ εμποδίζει τη τακτοποίηση και την οικοδομησιμότητα των ομόρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.