Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση διαμήκους οπλισμού


 

Recommended Posts

Οταν οι μανδυας για την κολωνα ειναι ετοιμος(σιδενορ),τα κυριως σιδερα της κολωνας πρεπει να δενονται σε καθε γαντζο η ανα διαστηματα?Και στην περιπτωση της ενιαιας κοιτοστρωσης καθε ποση αποσταση πρεπει να δενονται τα σιδερα της σχαρας?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, είσαι μηχανικός σχετικός με την οικοδομή ή μήπως όχι; Το θέμα δεν είναι απλό, τι γνώσεις έχεις; Γράψε την ιδιότητά σου στο προφίλ...

 

Edit: ωραία, γενικώς τα δεσίματα πρέπει να είναι τόσα ώστε οι οπλισμοί να παραμένουν στην ακριβή τους θέση καθ' όλη την διάρκεια του σιδερώματος - σκυροδέτησης. Στα υποστυλώματα, όταν το τσερκόπλεγμα είναι μονοκόμματο και ίσιο τρία καλά δεσίματα (κάτω - μέση - πάνω) είναι συνήθως αρκετά. Αλλά πολλές φορές το τσερκόπλεγμα είναι στραβό ή πέτσικο και θέλει περισσότερα δεσίματα. Το κακό δέσιμο στις κολώνες αναγνωρίζεται κατά την σκυροδέτηση επειδή "χορεύουν" οι αναμονές που προεξέχουν από το καλούπι, αλλά τότε είναι αργά ...φυσικά για να το καταλάβεις χρειάζεται αρκετή πείρα, τουτέστιν, αρκετές οικοδομές.

 

Από 'κει και πέρα ο κανόνας που προανέφερα είναι ο γενικός οδηγός. Φυσικά έχει να κάνει και με το είδος των αποστατών και τον τρόπο τοποθέτησής τους (εφόσον χρησιμοποιούνται). Όρια ανοχών δίνει ο ΕΚΩΣ κεφ 5.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.