Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Σχέση κόστους Επαγγελματικού - Οικιστικού κτηρίου


Recommended Posts

Κατερίνα, η ερώτησή σου είναι πολύ γενική

δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να απαντήσει

 

εξαρτάται από πολλά πράγματα υλικό κατασκευής, εξοπλισμό, απαιτησεις θέρμομόνωσης κλπ

Link to comment
Share on other sites

απαντησα και μετα ειδα το επαγγελμα του αρχικου ποστερ και καταλαβα οτι παρεξηγησα την ερωτηση. ισχυει οτι λεει η μυρι. δωστε μας πληροφοριες.

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς off the record και με κάθε επιφύλαξη, θα πώ ότι το επαγγελματικό είναι συνήθως φτηνότερο από το αντίστοιχο κτίριο κατοικιών...

Μερικοί λόγοι :

1. Ενσημα λιγότερα γιατί εμπλέκονται πολλά εστεγασμένα ειδικά σε φινιρίσματα.

2. Υλικά φτηνότερα και λιγότερα (π.χ. άλλο κουζίνα και μπάνιο διαμερίσματος και άλλο WC και κουζινάκι γραφείου)

3. Ανάλογα με το είδος του κτιρίου, εφόσον υπάρχουν χώροι για εκμετάλλευση (ενοικίαση) μπορείς να τους αφήσεις με τα minimum και να τα ολοκληρώσει ο ενοικιαστής. Για παράδειγμα, μπορείς να μην σοβατίσεις καν το ταβάνι εφόσον προορίζεται για γραφείο και 99% θα μπει ψευδοροφή. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

4. Γενικώς τα προς επαγγελματική χρήση κτίρια έχουν λιγότερους εσωτερικούς τοίχους, φτηνότερα υλικά, λιγότερες εγκαταστάσεις. Πιθανώς ούτε καν ολοκληρωμένη κεντρική θέρμανση.

 

Πράγματι θα ήταν χρήσιμες περισσότερες πληροφορίες. Αν έχεις συγκεκριμένη περίπτωση στο μυαλό σου, θα λάβεις πιο ολοκληρωμένη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Απο την αλλη όμως, τα επαγγελματικά κτήρια μπορεί να έχουν απαιτηση για δομημένη καλωδίωση (γραφεία), τοιχούς συμπαγής για αποφυγή ακτινοβολίας (πχ οδοντιατρεία), κεντρική θέρμανση με FCU (ή άλλο), ενεργητική πυρόσβεση με springlers ή ειδικά συστήματα, ψευδοδάπεδα για να περάσουν καλωδιώσεις απο κατω, πορτες με access control, BMS, κλπ κλπ κλπ.

 

Παρομοίως, σε ενα κτήριο για κατοικίες μπορεί να υπάρχουν ανάλογες προδιαγραφές που εκτινάσουν το κόστος στα ύψη.

 

Αρα λοιπόν το ερώτημα που έθεσε η katerinaki3 ειναι παρόμοιο με το: πόσο μακρύ ειναι ένα κομματι σχοινιού ή αγγλιστί how long is a piece of string.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

 

Καταλαβαινω την ασαφεια του ερωτηματος και την δυσκολια της τοποθετησης.

 

Η ερωτηση δεν ειναι ρητορικη αλλα ενα case study που πρεπει να ολοκληρωσω και αφορα αναθεση σε κατασκευαστικη εταιρια την αποπερατωση κτηριου 450 μετρων με ενα καταστημα και δυο γραφεια.

 

Δεδομενου οτι προσφατα η αδελφη μου μα τον αντρα της ολοκληρωσαν την κατασκευη του σπιτιου τους , μου δινει ενα μετρο συγκρισης.

 

Δεν ειμαι στο χωρο και πιθανως να μου διαφευγουν πραγματα , αλλα δυσκολευομαι να καταλαβω γιατι το κοστος ανα μετρο να ειναι το ιδιο ...:shock:

Link to comment
Share on other sites

@Τοpap : Μα γιαυτό και είναι φτηνά τα επαγγελματικά, εννοώντας για τον ιδιοκτήτη... Οι εγκαταστάσεις που αναφέρεις αφορούν στη χρήση και πάντα μελετώνται και πραγματοποιούνται αφού ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει στην ενοικίαση του χώρου...

 

@katerinaki3 : Δεν καταλαβαίνω το δίλημα, έχεις ενα κτίριο και δεν ξέρεις τι θα το κάνεις; Το σοβαρότερο και προφανές (που σίγουρα θα έχεις ψάξει) είναι οι χρήσεις γής τι σου επιτρέπουν... Αλλο επίσης σοβαρό θέμα είναι το αν μπορείς να προβλέψεις τί θα "πιάσει" στο σημείο αυτό... Ιατρεία; Λογιστικά; Κατάστημα τροφίμων ή άλλο; κλπ...

Εγώ πάντως θα κοίταγα αν είναι εφικτή και η λύση του καταστήματος και κατοικιών. Ο επαγγελματικός χώρος είναι κερδοφόρος αλλά μπορεί και να αργήσει... Από την άλλη με τους φόρους και τις ζημιές, οι ενοικιάσεις κατοικιών είναι λαχείο...ανάλογα σε ποιόν πέφτεις...

Link to comment
Share on other sites

επειδη δεν εισαι στο χωρο αγαπητη μου, ο,τι και να κατσεις να σκεφτεις και να γραψεις στο case study θα ειναι απο λάθος έως ελλειπές και παραπλανητικό.

 

Στο κατω κατω, αν θες να δεις πώς θα αξιοποιήσεις ένα ακίνητο, ζήτα προσφορες απο κατασκευαστικές για τα εναλλακτικά σου σενάρια. Στην εποχή μας, αμέσως θα σε εξυπηρετήσουν όλοι.

 

Τί να πρωτοεξετάσεις εσύ ως μή σχετική και τι να σου πρωτοπούμε? Αν το σπιτι φτιαχτει με φτηνα υλικα και το επαγγελματικο έχει απαιτησεις παραδοσης με μηχανολογικα και φινιρισματα, μπορει καλιστα να ειναι και ακριβοτερο. Σπανιως, αλλα μπορει. Μπορει να ερθει και ιδιο. Μπορει να ειναι και φθηνοτερο. Τι να λέμε τώρα.

 

Καθε κοστολογιο προκυπτει απο την συγγραφη υποχρεωσεων. 1+1=2, ειναι απλα τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μάλλον θα το σβήσουν αυτό που γράφω, αλλά το γράφω με χιούμορ!

 

Μπορείς με p.m. να στείλεις σε όλους τα στοιχεία σου ώστε να ορίσεις ραντεβού με όλους (!!!) και να έχεις τη καλύτερη και πληρέστερη εικόνα της αγοράς !!!

 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ αστειεύομαι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.