Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικών σε ΕΓΣΑ


Recommended Posts

Επειδη στην περιοχή μου το Δασαρχείο δέχεται τοπογραφικά εξαρτημένα σε ΕΓΣΑ από ότι μηχανικό υπάρχει (ΤΕΙ είτε ΑΕΙ) και ανεξαρτήτως έκτασης, θα ήθελα αν κάποιος έχει το διάταγμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα σε μορφή αρχείου ή έστω κάποιο link.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω και εγω ενα ερωτημα σχετικο.Γινεται δεκτο για κτηματολογιο τοπογραφικο με υπογραφη Πολιτικου Μηχανικου ?

 

 

Ναι, έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους τοπογράφους στα τοπογραφικά.

Link to comment
Share on other sites

Οπως εχουν και τα ιδια με τους αρχιτεκτονες στα αρχιτεκτονικα,με τους μηχανολογους στα ενεργειακα-βιομηχανικα....

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή συνάδελφε strudel7878 αν κατάλαβα θέλεις να πείσεις το δασαρχείο ότι κακώς δέχεται τοπογραφικά διαγράμματα σε ΕΓΣΑ από οποιονδήποτε μηχανικό?

Καλό και αυτό! Προσωπική μου γνώμη είναι ότι δε θα βγάλεις άκρη. Παραθέτω απόσπασμα από ομιλία του κ. Ζαχαριά Νικόλαου σε ημερίδα του ΠΣΔΑΤΜ:

''Οφείλεται τέλος στο γεγονός ότι διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι διεκδικούν επίμονα το αντίστοιχο δικαίωμα στην σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων και το οποίο πολλές φορές το επιβάλλουν μόνοι τους .Παράδειγμα οι έντυπες οδηγίες πολλών Δασαρχείων προς τους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν να υποβάλλουν εξαρτημένα Τ.Δ υπογεγραμμένα ακόμη και από Δασολόγο.

Μάλιστα η Δνση Δασών περιφέρειας σε απάντηση επιστολής συλλόγου Μηχανικών μας …διδάσκει ότι «… Αν μελετήσετε λεπτομερώς την υφιστάμενη Δασική νομοθεσία Ν.Δ 86/69, Ν998/79 .Ν 3208/03 θα κατανοήσετε ότι για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με δάσος ή Δασική έκταση , αρμόδιοι είναι οι δασολόγοι-δασοπόνου κτλ» Ομολογούμε ότι έχουμε μελετήσει λεπτομερώς τους παραπάνω νόμους και άλλους πολλούς , αλλά δεν βρήκαμε πουθενά καταχωρημένο σχετικό δικαίωμα . Υπάρχει μόνο το άρθρο 10 του Π.Δ344/2000 «περί άσκησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού» το οποίο όμως καθορίζει το δικαίωμα ΜΟΝΟ στην σύνταξη δασικών χαρτών. Η διαφορά του Δασικού χάρτη από το τοπογραφικό διάγραμμα είναι βέβαια τεράστια αλλά επειδή είναι και γνωστή, δεν κρίνουμε σκόπιμο να την σχολιάσουμε.''

Χρειάζεται να πω κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Οι διπλωματούχοι πολιτικοί μηχανικοί έχουν λάβει σαφώς τις απαιτούμενες γνώσεις για να συντάσσουν και να υπογράφουν εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα (απο τις πιο απλές εργασίες για ένα διπλωματούχο τοπογράφο).

 

Εξάλλου για μένα ο σωστός Μηχανικός πρέπει να ξέρει (σχεδόν) τα πάντα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.