Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη άρτιο αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου πρόκειται να κόψει ένα τμήμα του ώστε να το πουλήσει σε πελάτη μου, το οποίο όμως είναι μη άρτιο ως προς το πρόσωπο.

Το ως άνω μη άρτιο τμήμα πρόκειται να συνενωθεί με άλλο αγροτεμάχιο και αποκτά αρτιότητα. Στο τελικό αγροτεμάχιο βγάζω άδεια για βουστάσιο. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Επιτρέπεται να γίνει κατάτμηση αγροτεμαχίου και να προκύπτει μη άρτιο αγροτεμάχιο ως προς το πρόσωπο [ή ακόμα και ως προς το εμβαδόν]?

Το εν λόγω αγροτεμάχιο είναι από αναδασμό.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί . Βέβαια και μπορείς να το κάνεις ; Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει κάτι τέτοιο σε εκτός σχεδίου.

 

Το ζήτημα είναι που το αγροτεμάχιο είναι από αναδασμό ; Εκεί έχω κάποιες αμφιβολίες. Αλλά κάποιος θα μας βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι εδώ δεν έχουμε μια περίπτωση κλασικής κατάτμησης, όπου και πάλι σηκώνει μεγάλη συζήτηση τι κατατμήται και τι όχι, αλλά για αγορά τμήματος όμορης ιδιοκτησίας προκειμένου να γίνει άρτιο το ακίνητο του πελάτη του charlie.

Στα εντός σχεδίου δεν έχουμε την προσκύρωση, η οποία πραγματοποείται με συμβολαιογραφική πράξη αγοραπωλησίας τμήματος εμβαδού χ τ.μ. λόγω προσκύρωσης προκειμένου να προκύψει άρτιο οικόπεδο?

Αυτό που λέω πάντα είναι οτι είναι απαραίτητη μια ερώτηση σε συμβολαιογράφο γιατί καλό είναι να παίρνεις και μια νομική άποψη. Άλλωστε αυτός είναι που θα συντάξει το συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το θέμα το ξεπέρασα. Έγιναν τελικά τα συμβόλαια οπότε είμαι εντάξει.

Τώρα τίθεται ένα άλλο ζήτημα. Πρέπει να αποκοπεί ακόμα ένα τμήμα από άλλο αγροτεμάχιο και να συνενωθεί με το προκύπτον, ώστε να μας βγαίνει η κάλυψη. Αυτό το κομμάτι [τμήμα άρτιου αγροτεμαχίου], αν αποκοπεί, έχει πρόσωπο σε ρέμα και όχι δε δρόμο. Γίνεται να γίνει κατάτμηση και να προκύψει αγροτεμάχιο μη άρτιο σε εμβαδόν και με πρόσωπο σε ρέμα? Υπενθυμίζω ότι το ως άνω αγροτεμάχιο θα συνενωθεί με άλλο [ήδη άρτιο] και το προκύπτον θα είναι άρτιο και το ίδιο φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.