Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση δευτέρου κλιμακοστασίου


katerinag

Recommended Posts

Σε υφιστάμενο κτίριο γραφείων 5 ορόφων δεν κατασκευάστηκε το δεύτερο κλιμακοστάσιο (σκάλα πυρασφάλειας) που φαίνεται στα σχέδια της οικοδομικής άδειας (προσθήκη 4ου και 5ου ορόφου)του '96.Μήπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση;Πρέπει να γίνει αναθεώρηση αδείας και να κατασκευαστεί δεύτερο κλιμακοστάσιο;Δεν γνωρίζω γιατί δεν κατασκευάστηκε και δεν ξέρω επίσης αν ήταν υποχρεωτική η κατασκευή του.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να βγάλεις μελέτη ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας πυροπροστασίας με τις υπάρχουσες οδεύσεις και πυροδιαμερίσματα, αρκεί να βγάλεις νέα άδεια και να πληρώσεις το πρόστιμο.

Πρέπει να ξέρεις όμως ότι πιθανότατα η υπάρχουσα άδεια είναι άκυρη αφού τα σχέδια δεν συμφωνούν με την κατασκευή, άρα ίσως χρειαστεί να πληρώσει ο πελάτης γερό πρόστιμο ως αυθαίρετο.

Αν δεν έχεις εμπειρία σε αντίστοιχες περιπτώσεις μην το αναλάβεις ή τουλάχιστον βρες έναν πιο έμπειρο μηχανικό να συνεργαστείτε, θα είναι καλύτερα και για εσένα και για τον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι ξέρω με τον νέο νόμο νομιμοποιούνται οι προσθήκες, όχι οι ελλείψεις.

 

Δυστυχώς δεν ξέρω ακόμα όλον τον ΓΟΚ και κτιριοδομικό με τις εγγυκλίους (μηχ. μηχ. βλέπεις, τα μαθαίνω από προσωπικό ενδιαφέρον), ελπίζω κάποιος πολ. μηχ. που θα ξέρει καλύτερα να βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.