Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα σε οικόπεδο εκτός σχεδίου με συνιδιοκτησία


Recommended Posts

Καλημέρα,

Έχω μία περίπτωση σε οικόπεδο εκτός σχεδίου με 4 συνιδιοκτήτες. Το οικόπεδο έχει έκταση 6.400 τ.μ. με δόμηση και κάλυψη 248,00 τ.μ. Ο πελάτης μου κατέχει το 1/6 του οικοπέδου και θέλει να χτίσει μια μικρή κατοικία με το ποσοστό που του αναλογεί, δηλαδή περίπου 41,00 τ.μ. Το θέμα είναι το εξής: οι 2 από τους 4 συνιδιοκτήτες που έχουν ποσοστό συνιδιοκτησίας από 2/6 ο καθένας, δηλαδή τους αναλογούν τα 4/6 του οικοπέδου, έχουν βγάλει άδεια το 1999 και έχτισαν από μία διώροφη μεζονέτα ο καθένας. Στην άδεια που πήρα από την πολεοδομία έχουν δηλώσει το ισόγειο της κάθε μεζονέτας ως κλειστό χώρο στάθμευσης, και για να μην υπερβούν τον όγκο που τους αναλογεί δεν έχουν δηλώσει την στέγη που έχουν κατασκευάσει συν του ότι έχουν δηλώσει το ισόγειο τμήμα της κατοικίας τους βυθισμένο κατά 0,70 μ. γεγονός που δεν ισχύει. (σε όλα αυτά προστίθεται και μία πισίνα που διακρίνεται μόνο από το google earth).

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τον πελάτη μου; Σκέφτηκα το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η διαδικασία με το να γίνει τακτοποίηση σύμφωνα με το ν.3843 των κλείστων χώρων στάθμευσης που έχουν δηλώσει σε κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ξεκίνα με το να ελέγξεις τις άδειες των υπολοίπων. Σου έχουν αφήσει τα μέτρα που δικαιούσαι?

 

Εχε επίσης υπόψιν ότι.......το κτίριο σου πρέπει να είναι σε επαφή με το δικό τους.. Δύναται?

Link to comment
Share on other sites

Με βάση την άδεια της πολεοδομίας έχουν αφήσει τα μέτρα που αναλογούν στους άλλους δυο συνιδιοκτήτες. Απλά όπως ανέφερα και αρχικά η χρήση του ισογείου δεν είναι η υφιστάμενη, έχουν υπερβεί το ύψος από αυτό που δηλώθηκε αρχικά στην αδειά και δεν έχουν δηλώσει τη στέγη που έχει κατασκευαστεί προφανώς για να μην υπερβούνε τον όγκο που τους αναλογούσε.

Το γνωρίζω ότι πρέπει να είναι σε επαφή το νέο κτίριο με τα υφιστάμενα απλά έχουν περιμετρικά ανοίγματα στις κατοικίες τους, οπότε δεν γνωρίζω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση. Στο ΦΕΚ λέει πως:

Επιτρέπεται η διάσπαση αυτού σε περισσότερα κτίρια μόνο μετά από γνώμη

της αρμόδιας Επιτροπής Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση του ισογείου δεν σε αφορά. Εσύ στο τοπογραφικό παρουσιάζεις το περιτύπωμα των οικοδομών και εφόσον αυτό είναι το προβλεπόμενο από τις άδειές τους στο σχέδιο κάλυψης αντιγράφεις ο,τι δήλωναν στα δικά τους σχέδια κάλυψης.

 

Τώρα με τον όγκο... Το παράκαναν αν σε εκτός σχεδίου δήλωσαν ΟΛΟ το ισόγειο σαν κλειστό χώρο στάθμευσης. Και η απληστία πρέπει να έχει όρια (αλλά, θα μου πεις, τι να κάνουν που "πρέπει" να βγάλουν τέσσερα σπίτια σε ένα γήπεδο). Δεν βλέπω άλλη λύση από το να παρουσιαστούν όπως θα έπρεπε να είναι... Αλλά αυτό δυνητικά έχει συνέπειες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.