Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Απόφαση για ένσημα ΙΚΑ


aware

Recommended Posts

Χαιρεται,

 

Θυμάμαι ότι πρόσφατα είδα στις ειδήσεις για κάποιον ιδιώτη που δικαιώθηκε σε δικαστήριο για τα ένσημα μιας οικοδομικής εργασίας (πχ σοβατίσματος) και τελικά δεν τα πλήρωσε διότι ισχυρίσθηκε (και το δικαστήριο αποδέχθηκε) ότι τις εν λόγω εργασίες τις έκανε μόνος του.

Έψαξα λίγο στο internet αλλά δεν την βρήκα την σχετική είδηση - Εάν μπορεί κάποιος να διαφωτίσει...

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι ήταν μια απόφαση που απάλλασσε έναν κατασκευαστή από την καταβολή των υπολειπόμενων βάσει πίνακα 1 ασφαλιστικών εισφορών... Αλλά δεν έχει και τόσο σημασία, το ΙΚΑ δεν εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις. Όποιος θέλει να τις αξιοποιήσει θα πρέπει να κάνει μεγάλη υπομονή μέχρι να τελειώσει από τον Άρειο Πάγο. Και θα έχει την χαρά να τον δούμε στις ειδήσεις... :)/:(

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε για την περίπτωση του κατασκευαστή που εφτασε στο ΣΤΕ για να δικαιωθεί ειναι η υπ' αριθμό 1545/2008 απόφαση της ολομέλειας.

Η γνώμη μου είναι είναι οτι πλέον, ο δρόμος έχει ανοίξει για την δικαίωση όσων μπορούν πράγματι να αποδείξουν οτι οι ασφαλιστικές εισφορές ειναι λιγότερες απο τον πίνακα 1.

Εφόσον υπάρχει η απόφαση του ΣΤΕ η δικαστική διαμάχη με το ΙΚΑ θα ειναι πολύ πιο ευκολη να κερδιθεί.

Εδώ ομως έρχεται και το κόστος αυτής της διαδικασίας, γιατι απο την μία μεν οι ιδιώτες έχουν μικρο συνολικό αριθμό ημερομισθίων, οπότε δεν αξίζει να μπλέκεις στα δικαστήρια .

Και απο την άλλη οι κατασκευαστές έχοντας ως φόβο τις αυτοψίες και το γεγονός οτι δεν αποπερατώνεται το έργο μέχρι να κερδιθεί η μάχη στα δικαστήρια, δημιουργώντας προβλήματα στις πωλήσεις, αποτελέσμα το ΙΚΑ εξακολουθεί να ζητάει πολύ μεγαλο αριθμό ημερ/σθίων.

Μπορει ισως ο επόμενος που θα δικαιωθεί να είμαι εγώ, εαν δεν έχουν ήδη υπάρξει άλλοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.