Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΚΑ περίφραξης Δημοσίου έργου


Recommended Posts

Καλημερα

 

Ξερει κανεις πως υπολογιζονται τα ενσημα του ΙΚΑ για κατασκευη μαντρας Δημοσιου Εργου? (Ο,τι εχω βρει μεχρι τωρα αφορα ιδιωτικο εργο.)

 

Με τον πινακα 3 (δε ξερω αν μπορει να εφαρμοστει σε δημοσια βεβαια) μου βγαζει το εξωφρενικο νουμερο των 44 ενσημων, πραγμα το οποιο ουτε κατ' ελαχιστο πλησιαζει την πραγματικοτητα.

 

Με ποσοστο επι του προυπολογισμου του εργου, οπως το υπολογιζει και το ΙΚΑ, ξερω οτι θα εχουμε τρεχαματα με εναστασεις κλπ, γιατι οι υπαλληλοι οταν δε ξερουν πως προκυπτει σου κοπανανε το μεγαλυτερο ποσοστο -χωρις να σε ενημερωσουν κιολας- των οικοδομικων εργων, πραγμα το οποιο ,επισης, δε πλησιαζει την πραγματικοτητα.

 

Πιο πολυ το θελω για να δω αν θα κανω ενσταση στο ποσοστο που θα μου βαλουνε.

 

Σας παραθετω κατασκευαστικα στοιχεια του εργου:

  • 42κ.μ. εκσκαφη

  • 98κ.μ. beton οπλισμενο με σχαρα

  • Υψος μάντρας 1μ.
Link to comment
Share on other sites

χωρίς να είμαι ο παντογνώστης επί του ΙΚΑ απλά ξέρω ότι για δημόσιο έργο πατάνε πάνω στις εργασίες του προϋπολογισμού.γιατί λοιπόν δε βγάζεις έναν προσωρινό ΠΕΔ και στον ΑΠΕ σου κάνε Νέες Τιμές Μονάδος Εργασιών με τις εργασίες (άρθρα) που θα σου χρειαστούν για την κατασκευή του μαντρότοιχου.μετά τον ΑΠΕ θα σου βγάλουν οριστικό ΠΕΔ. έτσι είστε όλοι καλυμένοι και νόμιμοι.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δεν υπαρχουν τιμες μοναδος, μιας και το εργο εχει δημοπρατηθει με "κατ'αποκοπη" τιμολογιο. Ουτε δυνατοτητα για νεες τιμες υπαρχει ...

Link to comment
Share on other sites

Ο πίνακας 3 δεν σου κάνει γιατί δεν υπολογίζεται η έκπτωση που έχει δοθεί και η οποία ακολουθεί και τον ΑΠΕ. Για τα ένσημα τώρα μάλλον θα πρέπει να κάνεις αυτό που προτείνει ο συνάδελφος gzin. Βέβαια θα έχεις κάποια σημαντική μείωση από τις εκσκαφές μιας και λογικά θα γίνουν με μηχάνημα αλλά αν θέλεις να είσαι 100% σωστός θα πρέπει να βάλεις και άρθρο για ξυλότυπο. Άσε που και να μην βάλεις θα στο πουν στο ΙΚΑ. Δεν τους ξεφεύγουν κάτι τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβανω οτι ειναι κατ'αποκοπη το εργο.... δλδ...." Κατασκευη περιφραξης" τεμαχιο 1--->χ ευρω, και αρα δε γινεται διαχωρισμος των εργασιων.

 

Το θεμα εχει περιπλακει πολυ περισσοτερο απο ο,τι περιμενα, καθ'οτι στοκος ο υπαλληλος του ΙΚΑ, γιατι επιμενει οτι επειδη εχει εκδοθει αδεια περιφραξης προκειται για ιδιωτικο εργο και οχι για δημοσιο (!!!!), παρ' οτι ο φορεας κατασκευης ειναι το Πανεπιστημιο. Λες και το δημοσιο χτιζει αυθαιρετα και δεν εκδιδει αδειες για τα κτιρια του . Τεσπα....αυτο με εναν τροπο θα λυθει, δε με ανησυχει

 

Το θεμα ειναι οτι εχει παθει μπλοκο με το "κατ' αποκοπη" και δε μπορει να εφαρμοσει τα ποσοστα των πινακων των επιμερους εργασιων. (Χαιρω πολυ...). Και θα το στειλει λεει στην Αθηνα γιατι ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση γι'αυτον και δεν αναλαμβανει την ευθυνη. Θα τραβιομαστε κανα εξαμηνο δλδ παλι μονο και μονο για να βγαλουν ενα ποσοστο, το οποιο θα ειναι και λαθος, θα κανω ενσταση, αντε παλι Αθηνα και ενα εξαμηνο.....

 

Και αντε μετα να πληρωθω εγω, που το τιμολογιο μου θα πρεπει να συνοδευεται απο ασφαλιστικη ενημεροτητα ....

Link to comment
Share on other sites

ένα ένα μας τα παρουσιάζεις...και κάπου πρέπει και εμείς οι ίδιοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας...1.το εάν ένα έργο χαρακτηρίζεται δημόσιο ή ιδιωτικό είναι ΣΑΦΕΣ.δημόσιο είναι αν έχει δημοπρατηθεί και εκτελείται σύμφωνα με την Νομοθεσία των δημοσίων έργων (η οποία είναι αναλυτικότατη).ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ρολο τί έιναι ο φορέας...

2.πριν μας αναθέσουν ένα έργο το ψάχνουμε λίγο...δεν υπογράφουμε και μετά μετράμε τα εξάμηνα να πληρωθούμε..

Link to comment
Share on other sites

Προφανως, πριν δωσω προσφορα δε ρωταω και σε ποιον ασχετο υπαλληλο του ΙΚΑ που δε ξερει να κανει τη δουλεια του θα χρεωθει το εργο. Ποια αυτοκριτικη πιστευεις πως πρεπει να κανω λοιπον?

Link to comment
Share on other sites

άκου λοιπόν γνωστικέ :

συναναστρέφομαι καθημερινά με το δημόσιο και οι εντυπώσεις μου δεν είναι οι καλύτερες, όμως ! KANENAΣ δε μας δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε κάποιον "στόκο", "άσχετο" κτλ επειδή ή δεν του δώσαμε εμείς να καταλάβει τί θέλουμε να μας κάνει ή απλά δεν γνωρίζει γιατί εμείς σπουδάσαμε μηχανικοί και αυτός λογιστικά ή οικονομικά.

για να το κλέισουμε.συζήτησε μαζί του, ανταλλάξτε απόψεις επί του έργου, πείσε τον ότι έιναι δημόσιο (ΑΝ είναι) πατώντας πάνω σε διατάξεις και νόμους.μπορεί να χρειστούν επιπλέον έγγραφα από το Φορέα σαν διακαιολογητικά που εσύ αγνοείς αλλά αυτός χρειάζεται για να βγεί από την "ασχετοσύνη" του .στην τελική συμβουλέψου έναν λογιστή.και δεν κατάλαβα, γιατί οπωσδήποτε εσύ πρέπει να έχεις δίκιο?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ΕΙΝΑΙ δημόσιο έργο gzin και ο συνάδελφος έχει δίκιο. Δεν υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά του υπαλλήλου. Αυτό που έχει ακουστικό και κουμπάκια με αριθμούς δίπλα από το γραφείο του λέγεται ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Μπορεί να το σηκώσει και να ρωτήσει στα κεντρικά χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης από την ανικανότητά του.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε Αλέξανδρε,

αν ο Raniak20 έχει δίκιο ας το αποδείξει με νόμους και διατάξεις.σημαντική βοήθεια θα του παρέχει ένας λογιστής.έχω βρεθεί στη θέση του πολλές φορές για άλλες εργασίες.ξεμπλοκάρεις μόνο όταν πατάς πάνω σε ερμηνεία νόμων.δε σηκώνεται ο κάθε υπάλληλος το πρωί με το σκεπτικό να "σβήσει από το χάρτη" τον καθένα μας. και αυτοί χρειάζονται τη δική μας βοήθεια να ξεμπλοκάρουν σε κάτι που ίσως αγνοούν.ακόμα και σε περίπτωση ένστασης εμένα μου πήρε 1 περίπου μήνα και όχι 6. καλό βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.