Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Συνένωση & κάθετη ιδιοκτησία


vandrielos

Recommended Posts

Αν το αυθαιρετο τμημα δεν υπερβαινει την επιτρεπομενη δομηση, η αδεια εκδιδεται. Αν υπαρχει υπερβαση της συνολικης επιτρεπομενης δομησης, πρεπει πρωτα να κατεδαφιστει το αυθαιρετο τμημα που δινει την υπερβαση.

Το δικαστηριο μπορει επισης να χορηγησει αδεια κατεδαφισης των αυθαιρετων στο ετερο ιδιοκτητη.

 

Λοιπα, κατα ΓΟΚ

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάτε για αυθαίρετο αφού, σύμφωνα με την περιγραφή, στο αρχικό οικόπεδο του παππού έκτισαν οι δύο αδελφές τις οικοδομές τους , χωρίς να υπάρχει σχετική δέσμευση γραπτή ή έστω και προφορική. Μετά από τόσα χρόνια, ο vandrielos εξετάζει, και σωστά, το συνολικό θέμα, με βάση τη σημερινή κατάσταση τόσο από πλευράς αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του όσο και από πλευράς διεκδίκησης των ποσοστών επί του αρχικού οικοπέδου που θεωρεί ότι του ανήκουν.

 

Όπως ανέφερε ο GRTOPO και άλλοι, πολεοδομικό θέμα δεν υπάρχει και το μόνο που μένει να εξεταστεί είναι το θέμα της σύνταξης της κάθετης με τον τρόπο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του vandrielos , Αλλά, όπως επισημαίνει ο πολύ καλός στα θέματα αυτά zavi, θέλει μεγάλη προσοχή και, προσθέτω, μάλλον εκφεύγει των γνώσεών μας.

Link to comment
Share on other sites

vandrielos πρόσεχε!

Αν κάνεις επέκταση της καθέτου, η θειά σου παίρνει τα 500 χιλιοστά στο ΝΕΟ οικόπεδο (δηλ αυτό που είχατε μαζί + αυτό που έχεις μόνο εσύ)!!!!!

Αν δεν κάνεις, τοτε πληρώνεις μεγάλο φόρο.Μάλλον αυτό σου έλεγε η συμβολαιογράφος.

Πρέπει να της δώσεις να καταλάβει οτι στο νέο οικόπεδο θα έχει ΛΙΓΟΤΕΡΑ χιλιοστά!

 

ΥΓ Σε ποιόν νόμο αναφέρεσαι βρε pk10gr?

δεν θα κανω επέκταση της καθέτου αλλά πρώτα θα γίνει συνενωση των οικοπέδων και μετα κατα αναλογία θα γίνει κάθετη με τα χιλιοστα που πρεπει δηλ περίπου το 1/3 η θεια και το υπόλοιπο εγω.

ισχυει αυτό που λεω?

πόσο μεγάλο φορο θα πληρωσω δηλαδη για τη συνενωση?

αυτο είναι το μεγάλο μου ερωτημα?αξίζει να γίνει συνένωση και να παρω τα παραπάνω τμ και να χτισω πανω απο το δικο μου σπιτι κατεδαφίζοντασ της γιαγιας μου κανοντας 100τμ κηπο ή κανω τη καθετη στο οικοπεδο της γιαγια -θειας και χτιζω 80τμ και παμε δικαστικα για αποζημιωση?

Link to comment
Share on other sites

να κάνω μια ερώτηση?

στην περίπτωση τη δική μου τι πρέπει να γίνει πρώτα.... να γίνει κάθετη στο οικοπεδο της γιαγιάς μου και μετά συνένωση με το οικόπεδο της μάνας μου ή πρώτα συνένωση των 2 οικοπέδων και μετά κάθετη με τα αντίστοιχα χιλιοστά. υπενθυμίζω ότι της γιαγιας μου είναι μισο μισο με της θειάς μου χωρίς να έχει γίνει ακόμα πράξη διαχωρισμού

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.