Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση νεοκλασικού


 

Recommended Posts

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει βιοβλιογραφία και sites που αφορούν ενισχύσεις και αναπαλαιώσεις διατηρητέων νεοκλασσικών μνημείων που έχουν κατασκευαστεί από πλινθοδομή και πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος?

Με ενδοιαφέρει η λύση της ολικής καθέραισης του εσωτερικού με διατήρηση τον όψεων και κατασκευή νέου σκελετού με προσθήκη ορόφου εσωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

Μια καλη σκεψη ειναι να βρεις τις τεχνικες περιοδικες εκδοσεις του Υπουργειου Πολιτισμου οπου υπαρχουν τεχνικες και λυσεις για αναστηλωση-συντηρηση-προστασια μνημειων και συνολων.(Εγω τα εχω παρει προ πολλων ετων απο τον Παπασωτηριου) .

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν το κτιριο που ενδιαφερεσαι εχει χαρακτηρισθει σαν μνημειο (βλ.αποφαση Υπουργειου Πολιτισμου) πρεπει να ακολουθησεις με αυστηροτητα τις οδηγιες της ICOMOS (ζητα το απο το ΤΕΕ) αλλιως την εβαψες στην Αρχαιολογικη Υπηρεσια (οταν η μελατη σου παει για εγκριση)

Link to comment
Share on other sites

γιατί να κάνεις ολική καθαίρεση εσωτερικού? πέρα από το πρόβλημα που θα έχεις στο ΥΠ.ΠΟ., γιατί να κάνεις μια τέτοια επέμβαση? θες να μας πεις λιγο πιο αναλυτικα τι κτήριο έχεις? τι εποχής, πώς είναι κατασκευασμενο κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Το κτιριο αυτό είναι χαρακτηρισμένο ως νεοκλασσικό της μεταπολεμικής περιόδου και χρονολογείται η κατασκευή του γύρω στο 50, από το ΥΠΕΧΩΔΕ και οχι από το ΥΠ. ΠΟ. Σε αίτηση προσ το ΥΠ. ΠΟ μαλιστα μας αππάντησαν οτι δεν το θεωρούν ως διατηρητέο και μας επέτρεψαν να το κατεδαφίσουμε. Όταν ομως έγινε η αίτηση κατεδάφισης η πολεοδομία (ΕΠΑΕ) έκρινε πως είναι διατηρητεο και το έστειλε στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Ο ιδιοκτήτης έκανε ενστάσεις λόγω των προσθηκών που είχαν γίνει μεταγενέστερα πολύ από την κατασκευή του αρχικού κτίσματος αλλά αυτοί το βιολί τους.... Μάλιστα θεωρησαν ότι πρέπει να διατηρηθεί και το εσωτερικό του το οποίο είναι στο μεγαλύτερο μέρος του απο hardboard και πλακάκια κολημένα με σιλικόνη!!

 

Το θέμα είναι οτι ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης από κατοικία σε γραφεία για να το μισθώσει μια τράπεζα και θέλει αλλαγή διαρίθμησης στο εσωτερικό που μόνο με νέο σκελετό μπορεί να γίνει αυτό μιας που τα δάπεδα είναι από Ο.Σ. και πατάνε πάνω στους τοίχους πάχους 60 εκ. από συμπαγή τούβλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

συνάδελφε αναφέρεσε σε μια απο τις μεγάλες μου αγάπες, μετα τη χρηστίνα φυσικά!

 

πραγματικά καλή διασκέδαση!!!

 

εγω εχω ασχοληθεί με το στάδιο της κατασκευής και καθώς μου μυρίζει πολύ εκτοξευόμενο σου προτείνω για μια ματιά:

 

τίτλος : μετασεσμικός έλεγχος σε κτίρια - σεισμιή παθολογία κτιρίων - οδηγίες και μέθοδοι επισκευών κτιρίων με βλάβες απο σεισμό

 

συγγραφέας : αθανασιος ροβηλος

 

εκδόσεις : παπασωτηρίου

 

isbn 960 - 7510 - 90 - 9

 

 

και για να κάνεις αποτίμηση των υπάρχοντων υλικών και αντοχών αυτών:

 

τίτλος : μέθοδοι για την επιτόπου αποτίμηση των χαρακτηριστικών των υλικών

 

συγγραφείς = σπανος, σπιθακης, τρεζος

 

αθήνα 2006, β έκδοση

 

εκδόσεις : τεε

 

 

καλή διασκέδαση!!

Link to comment
Share on other sites

Ενίσχυση κατασκευών για σεισμικά φορτία

Συγγραφέας: Σπυράκος, Κωνσταντίνος

Εκδότης: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Έτος Έκδοσης: 2004

 

Ενισχύσεις Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος Με Σύνθετα Υλικά

Συγγραφέας: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Έτος Έκδοσης: 2003

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου βρες τις σημειώσεις της Διημερίδας του ΣΠΜΕ «επεμβάσεις σε παλαιά κτήρια από τοιχοποιία» (Αθηνά 14&15 Ιανουαρίου 2000) και φοβερό είναι το εγχειρίδιο του ΟΑΣΠ το οποίο θα βρεις και στο διαδίκτυο «συστάσεις για προσεισμικές και μετασεισμικές επεμβάσεις σε κτήρια» ( http://www.oasp.gr ) και για να μην ξεχνιόμαστε να είναι καλά ο φίλος acnt που μου το πρότεινε και εμένα σε παρόμοιο θέμα που ανάρτησα....

Link to comment
Share on other sites

Ενίσχυση κατασκευών για σεισμικά φορτία

Συγγραφέας: Σπυράκος, Κωνσταντίνος

Εκδότης: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Έτος Έκδοσης: 2004

 

Το παραπάνω μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το εργαστήριο αντισεισμικής του ΕΜΠ κάνοντας κλικ εδώ. Επίσης κανονικά μοιράζεται δωρεάν από το ΤΕΕ σε όλους τους μηχναικούς, αλλά δεν ξέρω αν στην πράξη γίνεται έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.