Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΕ αμμοληψίας


Kane

Recommended Posts

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καν με το αντικείμενο,θα ήθελα να γνωρίζω έστω στο περίπου πόσο κοστίζει μια μπε για χώρο αμμοληψίας και τι περιλαμβάνει αυτη.

Για παραδειγμα τι αυξομειωνει το κοστος αυτης? το τοπογραφικο ή και τι αλλο? είναι δεδομένη η τιμή οπως το αντιστοιχο 5000λ? χρόνος εκπονησης? υπηρεσίες? κτλ.

 

Τονιζω πως δεν ασχολουμαι με την εκπονηση της,ουτε θελω να καταθεσω προσφορα για κάτι,απλως οικογενειακο μου προσωπο σκεφτεται να μισθωσει μια αμμοληψία και ψάχνουμε να βρούμε κόστη κτλ. στα πλαισια μια ερευνας "συμφερειν" ή οχι.

 

Εαν καποιος συναδελφος ασχολειται ας μου αναφερει 2-3 πράγματα αν δεν του κάνει κόπο.

 

Υ.Γ. εαν το τοπικ ειναι σε λαθος μέρος,ζητώ συγνώμμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα στο φόρουμ. Ξεθάβω αυτό το θέμα για να μην ανοίξω νέο.

 

Ψάχνω τι ισχύει για τις αμμοληψίες, δανειοθαλάμους κτλ.Συγκεκριμένα για επιχωμάτωση.

 

Στην κατάταξη έργων που έγινε τον Ιανουάριο φέτος και αφορά το νόμο 4014, στο παράρτημα V -ομάδα 5η έχει δύο κατηγορίες έργου

μια με α/α 5 και τίτλο '' Δανειοθάλαμοι αδρανών και γαιωδών ή άλλων εδαφικών υλικών αποκλειστικά για τις ανάγκες έργων υποδομής '' και

μια με α/α 6 και τίτλο '' Αμμοληψίες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των λατομείων αδρανών υλικών '' .

 

Δεδομένου ότι πρόκειται για αποκατάσταση χαδα μεταφέρομαι αυτομάτως στην κατηγορία με α/α 6.

 

Δύο ερωτήσεις.

1. Για οποιαδήποτε εργασία λήψης υλικού επιχωμάτωσης από οποιοδήποτε μέρος πρέπει απαραίτητα να συνταχθεί περιβαλλοντική άδεια-ΜΠΕ ;

 

Από ότι έχω καταλάβει λατομειακά αδρανή υλικά είναι τα κλασσικά χαλίκι, άμμος, φίλερ και χαλίκι. Αυτά και μόνο θεωρούμε και γενικότερα αδρανή υλικά;

Αδρανή υλικά είναι ,χημικώς, αυτά που δεν αντιδρούν με το τσιμέντο στο σκυρόδεμα.

Δηλαδή το αργιλόχωμα, το κηπευτικό χώμα κτλ δεν αποτελούν αδρανή υλικά ;

Δηλαδή

 

2. Με τον όρο αμμοληψίες που αναφέρεται στην κατηγορία με α/α 6 εννοεί δανειοθαλάμους αδρανών-γαιωδών κτλ που δεν προορίζονται για έργα υποδομής ή απλά όσα δεν θεωρούνται λατομειακά αδρανή αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε χρήση (και για έργα υποδομής);

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Αναμένω την απάντησή σας.

 

Μιχαηλίδης Αλέξανδρος

Link to comment
Share on other sites

Χμμ, σιγουρα δεν ειμαι ειδικός αλλά παρατηρώ μια σύγχυση. Γράφει "αμμοληψίες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των λατομείων αδρανών υλικών". Σαν προϊόν ομως, υπάρχει και αμμος λατομείου, άρα κομμάτι ειναι κι αυτό των αδρανών υλικών, σωστα;

Εγώ γενικά γνωρίζω πως με τον όρο αμμοληψίες εννοούμε τις περιοχές σε ποταμούς, χειμμάρους όπου παίρνουμε το ανάλογο υλικό. Συνήθως άμμο χοντρή,ψιλή και γαρμπιλάκι.

Για το 1ο που ρωτησες, ειχα ρίξει μια ματιά στα αρχεία τεχνικης εταιρίας που κατασκευασε μια οδό και ειχε ΜΠΕ απο δανειοθαλάμους. (αγροτεμάχια απο τα οποία επαιρνε μπαζοχάλικο). Βέβαια δε τηρούνται ΠΟΤΕ τα προβλεπόμενα.

Σε αλλη περίπτωση, ειδικα για αποκατάσταη χαδά, συνάδελφος εδε, πηρε χώματα απο δημοτική έκταση χωρίς μπε, με την ανοχή του δήμου. Προφανώς παράνομο;

Σου μετέφερα απλώς την άποψη μου και μερικες εμπειρίες. Περίμενε σίγουρα έναν εμπειρότερο ή καλυτερα ειδικότερο συνάδελφο.

Link to comment
Share on other sites

Σευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει μια σύγχηση όντως. Και από την άλλη, αφού είναι καταγεγραμμένες εργασίες οι απολήψεις υλικών από κάποιο μέρος , μπορεί κάλλιστα να ζητηθεί οποιαδήποτε στιγμή η απαιτούμενη ΜΠΕ. Έτσι φαντάζομαι. Το τι γίνεται στην πραγματικότητα είναι άλλο, να είμαι καλυμμένος απέναντι στον εργοδότη μου θέλω.

Link to comment
Share on other sites

Πάντα είχα κι εγώ αυτήν την απορία.

 

Δηλαδή σε έργα ΕΣΠΑ (που εχουν αηδιαστική γραφειοκρατία) τα οποία περιλαμβάνουν δάνεια υλικά για την κατασκευή του έργου, πως δεν απαιτούν και τις ΜΠΕ απ'τις θέσεις που θα επιλεγούν για τα δάνεια ;

Εκτός αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι και δεν το γνωρίζω.

 

Αν διάβασες το αρχικό μου πόστ και εχεις κάποια αποψη/βοήθεια θα ήταν χρησιμότατη. Αν και πλεον παγωσε το θέμα αυτό, αλλά θα με ενδιέφερε μια ΜΠΕ για εκσκαφή γεωτεμαχίου προς χρησιμοποίηση των προιόντων εκσκαφής για μπαζώματα.

Link to comment
Share on other sites

Οι ΜΠΕ έχουν στάνταρ αμοιβή αναλόγως κατηγορίας που εντάσσεται το έργο. Είχε πέσει στα χέρια μου ένα αρχείο με τις ελάχιστες αμοιβές ανα κατηγορία ΜΠΕ.

 

Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο οι κατηγορίες αλλάξανε, δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις αμοιβές πλέον.

 

Επίσης με την απελευθέρωση ,τουλάχιστον στους πολιτικούς μηχανικούς, υπάρχει μια νόμιμη ελάχιστη αμοιβή αλλά πλεον είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Μάλλον ισχύει το ίδιο και για μας.

Link to comment
Share on other sites

Στη περίπτωση μου, δεν ομιλώ για ένα εργο μονο. Θελω πχ να εχω διαθέσινα τα Χ κυβικα που προβλέπει η ΜΠΕ σε βαθος πχ 5 ετών για τα Ψ εργα που τυχόν θα πάρω.

Τυχαίο το παράδειγμα.

Αν υπόκειται μια μπε πλέον στην απελευθέρωση αμοιβών, ακόμη καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.