Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χιλή: Τη Δευτέρα ξεκινά η διάνοιξη σήραγγας


hmmypm

Recommended Posts

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/08/2010) ξεκινά η γεώτρηση για τη διάνοιξη βοηθητικής σήραγγας που θα φθάσει σε βάθος 700 μέτρων για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη στο βόρειο τμήμα της Χιλής. Κάποιοι από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσής τους. Την ίδια ώρα, μηχανικοί εξετάζουν σχέδιο ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών διάσωσης. Για να μην χάσουν την ελπίδα τους οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι προσεύχεται ο Πάπας Βενέδικτος.

 

Σε βάθος 700μ.

 

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μηχανικός που θα συντονίσει τις εργασίες, Αντρέ Σουγκαρέτ, ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο που έχει σχεδιαστεί στην Αυστραλία, το Strata 950, τοποθετείται τώρα στην περιοχή.

Ο Χιλιανός μηχανικός διευκρίνισε ότι η "καμινάδα" (η βοηθητική σήραγγα) που οδηγεί στο καταφύγιο, θα κατέβει έως τα 702 μέτρα σε ευθεία γραμμή, και επιβεβαίωσε ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η σήραγγα αυτή που θα έχει διάμετρο 66 εκατοστά, θα επιτρέψει να βγουν ένας ένας οι 33 ανθρακωρύχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και 23 ημέρες, μετά την καθίζηση του εδάφους και την κατάρρευση των στοών που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου στο ορυχείο χρυσού και χαλκού στο Σαν Χοσέ, 800 χλμ από το Σαντιαγό.

 

Προμηθεύονται τρόφιμα, νερό και φάρμακα και μαθαίνουν τις ειδήσεις από τους συγγενείς τους μέσω μίας τρύπας διαμέτρου 10 εκατοστών, που άνοιξαν τα σωστικά συνεργεία πάνω από το 50 τμ καταφύγιο των εγκλωβισμένων.

 

"Θα ήθελα σήμερα, με ιδιαίτερη αγάπη, να θυμηθούμε τους μεταλλωρύχους που είναι παγιδευμένοι στο ορυχείο του Σαν Χοσέ στην περιοχή της Χιλής, Ατακάμα", είπε την Κυριακή ο Ποντίφικας μετά από την τέλεση της λειτουργίας από τη θερινή κατοικία του στο Castel Gandolfo.

 

Πηγές: Ειδήσεις ΕΡΤ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.ert.gr/el/kosmos/ameriki-ipa/39876-xili-ti-deytera-ksekina-i-dianoiksi-siraggas

Link to comment
Share on other sites

τι γινετε στο κοσμο...

Αραγε εχουν ελπιδες ζωης ακομη αυτοι? Θα αντεξουν, κυριως ψυχολογικα τοσους μηνες εκει κατω?

Link to comment
Share on other sites

τι γινετε στο κοσμο...

Αραγε εχουν ελπιδες ζωης ακομη αυτοι? Θα αντεξουν, κυριως ψυχολογικα τοσους μηνες εκει κατω?

 

Μακάρι να πάνε όλα καλά, ωστόσο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Πάντως το Strata 950, από ότι διαβάζω σε παγκόσμια forum τα σπάει.

 

Το πιο τρομακτικό είναι αυτό:

 

Θα πρέπει μόνοι τους να απομακρύνουν 4.000 τόνους βράχων που θα συνεχίσουν να πέφτουν όσο θα διανοίγονται σήραγγες για τον απεγκλωβισμό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Mercurio» της Χιλής. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι μεταλλωρύχοι θα δουλεύουν ανά ομάδες, σε 24ωρες βάρδιες.

 

Πηγή: http://www.apogevmatini.gr/?p=92874

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.