Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποθήκη αυθαίρετη


ak2

Recommended Posts

Σε εκτός σχεδίου περιοχή ο πελάτης διαθέτει μια αποθήκη 80τμ. Το κτίσμα είναι του 1993 και είναι κτισμένο με τοιχοποιία. Ο πελάτης θέλει τώρα να βγάλει άδεια για τον εν λόγο κτίσμα.

Σε περίπτωση που θέλει να βγάλει αγροτική η βιομηχανική αποθήκη πρέπει να έρθουν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες υπάλληλοι να ελέγξουν τα μηχανήματα του και μετά να του δώσουν άδεια για τα τμ που αυτοί θα κρίνουν ότι χρειάζεται ο πελάτης μου. Θα δουν όμως το κτίσμα και θα μπούμε σε άλλες διαδικασίες.

Η λύση ίσως να είναι να εκδώσουμε άδεια για κανονική αποθήκη αλλά το κτίσμα δεν θα πληροί τις αποστάσεις Δ οπότε τι κάνουμε ??? ΝΑ μου επιτραπεί η έκφραση το μπαλαμουτιαουμε και τελειώνει η δουλεία με άδεια αποθήκης?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως για έκδοση νέας άδειας σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο απαιτούνται απαλλακτικά απο αρχαιολογία και δασική, οπότε την αυτοψία (τουλάχιστον απο αρχαιολογία) δεν τη γλυτώνεις.

Link to comment
Share on other sites

Gousgounis το θεμα ειναι οτι πηγα στην Διευθυνση Γεωργιας και ο υπαλληλος εκει θελει να ερθει να ελεγξει τον χορο και να αποφασισει αυτος ποσα τμ θα πρεπει να ειναι η αποθηκη. Εαν γινει με το αρθρο 22 νομιμοποιηση θα εχει επιβολη προστιμου στον πελατη?

Link to comment
Share on other sites

Κάθε νομιμοποίηση αυθαίρετου κτίσματος (μεταγενέστερου του 1955) συνεπάγεται επιβολή προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

Gousgounis υπάρχει ένα θέμα με την διεύθυνση γεωργίας. Σύμφωνα με τον υπάλληλο θα έρθει να ελέγξει τα μηχανήματα του πελάτη και θα κρίνει αυτός πόσα τμ αποθήκη πρέπει να μείνει......!!!!!!! Άντε βγάλε εσύ άκρη τώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτηκα να βγάλουμε είτε καινούργια άδεια αποθήκης η να εκδοθεί άδεια με νομιμοποίηση όμως σύμφωνα με το άρθρο 22..Εχετε να αντιπροτείνεται κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια φορά αποδεικνύεται το ότι οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν αυτόνομα!

Αν μπορείς να ξεγελάσεις την πολεοδομία και περάσεις το κτίσμα σαν νέο, καλή τύχη. Τη δική σου φήμη ρισκάρεις. Ο ιδιοκτήτης τη δουλιά του θέλει να κάνει.

 

Ίσως κάποιος άλλος συνάδερφος που να του έχει τύχει κάτι παρόμοιο με την περιπτωσή σου, να μπορεί να αντιπροτείνει "οικονομικότερες" εναλλακτικές απο τη νομιμοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Gousgounis εστω οτι προχορω σε νομιμοποιηση.Λογικα θα πληρωσω προστιμο ανεγερσης και προστιμο διατηρησης απο το 1993 που κτιστηκε η αποθηκη μεχρι σημερα.Με την εκδοση της αδειας σταματαει και το προστιμο ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Σταματάει.

Προηγουμένως ανέφερες πως δεν έχεις σωστές αποστάσεις από τα όρια, οπότε για να βγει άδεια επανερχόμαστε στο post #1 και στο μπαλαμούτι.

 

...Φαύλος κύκλος...

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα.λογω παρομοιου θεματος σκεφτηκα να υποβαλω εδω την απορια μου.θελω να νομιμοποιησω αποθηκη του 87 σε οικισμο, 30μ2 με οροφο 20μ2.Υπαρχει προβλημα που ειναι διορωφη η αποθηκη?δεν βρηκα πουθενα αναφορα για διορωφη αποθηκη.ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν έχω υπ' όψιν κάποιο νόμο να το απαγορεύει. Γενικά μια αποθήκη σαν αυτόνομο χώρο μπορεί να τη συναντήσουμε σε οποιοδήποτε όροφο οικοδομής.

 

Μία ερώτηση στην πολεοδομία θα σας λύσει επίσημα την απορία.

(Για να μη καρφωθείτε... ρωτήστε εάν υπάρχει κώλυμα για ανέγερση διώροφης αποθήκης)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.