Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διηρημένη ιδιοκτησία


Recommended Posts

Καλή σας ημέρα.

Έχω ένα παρόμοιο θέμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Σε συμβόλαιο που έγινε το 1981 από μητέρα σε δύο κόρες της, το πρώτο συμβόλαιο έχει τίτλο "ΣΥΣΤΑΣΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΟΣ ΗΜΙΣΕΩΣ (1/2) ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ" και το δεύτερο "ΣΥΣΤΑΣΙΣ ΠΡΟΙΚΟΣ ΗΜΙΣΕΩΣ (1/2) ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ".

Σε σχετικά πρόσφατο τοπογραφικό που έγινε για τα εν λόγω αγροτεμάχια σε ΕΓΣΑ ΄87 (παραθέτω πρόχειρη απεικόνιση), αναφέρονται δύο διηρημένες ιδιοκτησίες.

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1. Υφίσταται σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας σε αγροτεμάχια ή ακίνητα γενικότερα χωρίς την ύπαρξη κτίσματος; (Το κτίριο που φαίνεται στην διηρημένη ιδιοκτησία (2) ξεκίνησε η κατασκευή του ένα χρόνο μετά. Δεν υπήρχε δηλαδή κατά την σύνταξη του συμβολαίου)

2. Στο συμβόλαιο μέσα αναφέρει τις διατάξεις του Ν. 3741/1929 και του Ν.Δ. 1024/1971 και σε συνάρτηση με τις διηρημένες, μήπως τελικά είναι σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας και είναι λάθος ο τίτλος του συμβολαίου;

Οι απόψεις συναδέλφων που έχω ρωτήσει διίστανται και υπάρχει θέμα στην καταχώρησή των πιο πάνω ακινήτων στο κτηματολόγιο, καθώς όπως είναι αναμενόμενο στην επιλογή είδος ακινήτου "ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ", ζητάει στη συνέχεια αριθμό ορόφου κτιρίου και τα σχετικά που αφορούν σε οροφοιδιοκτησία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Θεώρησα το θέμα σχετικό και δεν δημιούργησα νέο. Αν κρίνουν οι διαχειριστές ότι απαιτείται άλλη διαδικασία παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

ΔΙΗΡΗΜ_ΣΥΜΒ.PNG

ΔΙΗΡΗΜΕΝΗ.PNG

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.