Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα σε χρήση γης κατοικία


Recommended Posts

Στην Ελλαδα για τπτ δεν είμαι σιγουρος αλλα έλα που μου το έδωσε και γραπτά στην βεβαίωση χρήσης γης..

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση ειναι καινουργια και αναγραφει...

για το Ο.Τ.....στον δήμο.......το οποιο εγκριθηκε με το απο 7-10-58 διαταγμα ΦΕΚ(164Δ/13-10-58) δεν ορίζεται καποια αλλη χρηση απο το παραπάνω ΠΔ και συνεπως, μέχρι την εγκριση ειδικοτερης μελετης χρησεων γης , η επιτρεπομενη χρηση ειναι η κατοικια.

Σου λεεί τπτ?

 

Πρόκειται για τον ΟΣ στην Παλλήνη;

Αν ΝΑΙ, πράγματι τα πδ προ του 1986 δεν ανέφεραν τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και για το λόγο αυτό θεωρείται ότι η χρήση είναι κατοικία ΧΩΡΙΣ την έννοια των χρήσεων που ορίστηκε με το ΦΕΚ 167/87.

 

Μετά το 1990, ο Οργανισμός Αθήνας εφάρμοσε ένα πρόγραμμα για την εκπόνηση ΓΠΣ σε όλους τους ΟΤΑ που έχει στην αρμοδιότητά του. Οι περισσότεροι ΟΤΑ ανταποκρίθηκαν θετικά, αποδεχόμενοι την εκπόνηση ΓΠΣ΄, και με τη διαδικασία αυτή αφενός πέρασαν στη λογική των διατάξεων του ν. 1337/83 αφετέρου καθορίστηκαν χρήσεις γης στην έκταση των ορίων τους. Μερικοί ΟΤΑ, όπως πχ αυτοί που προερχόντουσαν από Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς (Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη και πιθανά άλλοι) δεν δέχτηκαν την εκπόνηση ΓΠΣ και έτσι παρέμεινε σ' αυτούς το καθεστώς αποκλειστικής κατοικίας που αναγραφόταν στο πδ έγκρισης της πολεοδομικής τους μελέτης.

 

Γιαυτό πρέπει να ψάξεις για την ύπαρξη ΓΠΣ στο δήμο Παλλήνης, όπως έχω πει ήδη δύο φορές, για να δεις εάν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης για το συγκεκριμένο ΟΣ. Εάν δεν έχουν καθοριστεί, υπάρχει το ίδιο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί και στη Σαρωνίδα και μπορείς να βρεις, με αναζήτηση, και να διαβάσεις το σχετικό thread.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ναι αναφέρετει στον ΟΣ στην Παλλήνη..

Πήγα απο τον δήμο και μου είπαν πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι..δεν έχουν αλλάξει οι χρισης γής και να περιμένουμε μελλοντικά μπας και αλλάκει κατι..που δεν το βλε΄πω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.