Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανεπαρκές πράσινο στον ακάλυπτο (έλεγχος βάσει Εγκ-20874/6/10 (ΔΟΚΚ) Εγκ-6/10)


strxd

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απο τους συναδέλφους γνωρίζει, τεχνητός χλοοτάπητας (αυτός που γίνονται τα γήπεδα) επιτρέπεται για την κάλυψη του απαιτούμενου πρασίνου στον ακάλυπτο χώρο. Και για να γίνω πιο σαφής. Έχω απαιτούμενη φύτευση 90 μ2. Αλλά κατασκεύασα 40 μ2. Τα υπόλοιπα είναι μπετά. Μπορώ να τα στρώσω με τεχνητό χλοοτάπητα και να πιάσω τα 90 μ2 ή θα το απορρίψει η πολεοδομία. Βλέπετε ήμουν απο τους τυχερούς 5αρηδες του 2009.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@ strxd

 

Ο "καυγάς" γίνεται πρώτα για τα δένδρα και μετά ανάλογα βάζεις και τους χλοοτάπητες....

 

 

Το πράσινο που απαιτείται πχ για παρτέρια ή χλοοτάπητα

είναι Εμβ. οικ. Χ 20% Χ 2/3

 

 

 

ΦΥΤΕΥΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ : 1 ΔΕΝΔΡΟ/200 ΤΜ ΟΙΚ. ΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ >100 + 1 ΔΕΝΔΡΟ

ΣΤΟ ΠΡΟΚΗΠΙΟ : 1 ΔΕΝΔΡΟ/25 TM ΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ > 12 ΤΜ + 1 ΔΕΝΔΡΟ.

ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ.

ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ 2/3 ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ.

 

 

Καλά γράφαμε όλοι μαζί και διορθώναμε κι΄όλας... τέτοιος συνωστισμός !!!

Link to comment
Share on other sites

Κατ'ρχήν καλοσήρθες στο φόρουμ.

 

Το θέμα σου παρουσιάζει ενδιαφέρον, μιας και πρόκειται για εφαρμογή της γνωστής εγκυκλίου, οπότε αν έχεις χρόνο, θα ήταν ενδιαφέρον να μας έγραφες πως έγινε ο έλεγχος.

 

Για το ερώτημα που θέτεις δεν ξέρω να απαντήσω μιας και δεν το έχω συναντήσει πουθενά, αλλά θα έλεγα μάλλον όχι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα. Ο έλεγχος ήταν ξετίναγμα. Μέτρημα και στο παραμικρό. 2 εκατοστά εδώ 3 εκεί. Στο μπάνιο είχες ένα παράθυρο και έβαλες δύο = αλλαγή όψης. Ένα σκαλοπάτι στη πιλωτή = αλλαγή τομών. Μετακίνησες το παράθυρο στο δωμάτιο 50 εκατοστά αριστερά = αλλαγή όψης. Έλεγχος βεράντες, Δ, ύψοι. Μέχρι παρατήρηση γιατί στο ισόγειο που είχα αποθήκη και μέσα σ'αυτή κατασκεύασα wc. Και φυσικά το πρόβλημα του πρασίνου. Και κάτι ακόμη είμαι μηχανικός, ιδιοκτήτης της οικοδομής, δημοτικός υπάλληλος και ελέγχθηκα απο τη πολεοδομία του Δήμου.

Link to comment
Share on other sites

Η ιδέα του χλοοτάπητα δεν είναι κακή και ακόμα και να σηκώσουν και να δούν το μπετόν από κάτω τους λές πως είναι μπετόν καθαριότητας και απαραίτητο για τη φύτευση του χλοοτάπητα. Άλλωστε με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φυτεψεις και ένα δώμα. Αν στις άκρες βάλεις και κάτι που να μην φαίνεται το υπόστρωμα (χαλίκι, φλόύδες πεύκου κλπ δλδ αυτά που χρησιμοποιούνται για εδαφοκάλυψη-διακόσμηση) είσαι οκ. Για τα υπόλοιπα καλό κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites

Αιτωλοακαρνανία στο Αγρίνιο. Βέβαια την άλλη μέρα που πήγα στην πολεοδομία άυπνος και με σπασμένο στομάχι να τους ρωτήσω για το τεχνητό χλοοτάπητα (και φυσικά δεν ήξεραν), μου είπαν τι κάνεις έτσι η οικοδομή σου είναι καθαρή όλα θα τακτοποιηθούν με την αναθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

σε τοπικες πολεοδομιες συνηθως οι ελεγχοι γινονται για να γινονται....οσα καταγραφονται λυνονται με μια αναθεωρηση...επισης οι ελεγχοι παλιοτερα γινονταν ακριβως πριν κλεισεις η/χ ωστε και ελεγχος να φαινεται οτι εγινε και οτι ολα βρεθηκαν οκ....

 

συνηθως οι παρατηρησεις ειναι του τυπου...λειπει 1 δεντρο.....το παραθυρο αντι για 1.2 εγινε 1.4 κτλ....

 

 

 

στην επαρχια μονο σε περιπτωσεις επιμονου γειτονα γινεται καταγραφη με τις πραγματικες παρανομιες....οπως ειναι αιθρια εσωτερικα κλειστα...πισω μπαλκονια κλειστα και παει λεγοντας...

 

 

μην ανυσηχεις οπως σουπαν ολα φτιαχνονται τα συγκεκριμενα...

 

ειδικα η φυτευση στρωνεις ετοιμο χλοοταπητα οπως λες πας φωτογραφιες γινεται και ενας ελεγχος που δεν κοιτανε παχος χωματος και ληγει....

Link to comment
Share on other sites

Πιο πολύ απο όλα με ενοχλεί η ατυχία μου. Έδω και τριάντα χρόνια παίζω ανελλιπώς ότι τυχερό παιχνίδι υπάρχει (λαχεία, ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ κλπ) δεν έχω κερδίσει ποτέ τίποτε. Έπρεπε να πέσω στο ..5/09

Link to comment
Share on other sites

σκεψου το απο την αλλιως....μετα δεν θα φοβασαι απο καταγγελιες απο γειτονες....θασαι ο κυριος νομιμος-νομοτυπος της γειτονιας !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.