Μετάβαση στο περιεχόμενο

MSc in Engineering Geology


Recommended Posts

Vassilis88,

 

Επειδή υποπτεύομαι που το πας, καλοπροαίρετα σου λέω ότι είτε κάνεις 12 είτε 24 μήνες MSc, ακόμα και να κάνεις PhD, μην περιμένεις να αποκτήσεις επαγγελματικά δικαιώματα Γεωτεχνικού Μηχανικού, στην Ελλάδα. Εδώ καλά καλά δεν έχουν οι μηχανικοί ΤΕ, μερικοί και με μεταπτυχιακό…

 

Κάνε το MSc για την πάρτη σου και για να γίνεις καλύτερος Γεωλόγος με γνώση γεωτεχνικών θεμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Τη σύγκριση με το Πολυτεχνείο δε την έκανα για τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά για τις γνώσεις. Δηλαδή σκέφτομαι ότι εάν επιλέξω ένα 12μηνο πρόγραμμα δε θα έχω τις επαρκείς γνώσεις ώστε να το παρακολουθήσω σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Ok, πάσο. Στο ανέφερα μόνο και μόνο για ενημέρωση.

 

Αυτό που ξέρω είναι ότι το MSc είναι 8 μαθήματα και μια διατριβή, είτε το κάνεις σε 1 χρόνο είτε σε 2. Αυτό αναγνωρίζει το ΔΟΑΤΑΠ σαν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών εάν θελήσεις να αναγνωρίσεις το μεταπτυχιακό σου στην Ελλάδα.

 

Εκτός και εάν είναι τύπου MPhil (Master of Philosophy) που ουσιαστικά κάνεις κάτι μεταξύ MSc και PhD, το οποίο δεν είμαι σίγουρος πως και εάν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι τα δίδακτρα τα έχουν ανεβάσει αρκετά...πάμε στα £ 4,900.

 

Αν καπνίζεις να σου στέλνουν τσιγάρα με το ταχυδρομείο...μπορεί να απαγορεύεται αλλά καλύτερα να ρισκάρεις παρά να αγοραζεις τσιγάρα στην Αγγλία;)

 

Το 20χίλιαρο πρέπει να θεωρείται δεδομένο...λίγο κάτω αν είσαι εγκρατής...πολύ πάνω άμα θες κάθε μέρα βόλτα...αν και δεν παίζει να προλαβαίνεις...

 

Τώρα για 12μηνο ή 24μηνο...εξαρτάται από το πρόγραμμα...Το κάθε πανεπιστήμιο έχει ένα πρόγραμμα σπουδών, ανάλογα με το πως το βλέπει...τι θέλει να πετύχει κτλ

 

Για παράδειγμα στην Αγγλία μπορεί να είναι 12μηνο...αλλά είναι εντατικό...ούτε για καφέ δεν θα προλαβαίνεις να πηγαίνεις (υπερβάλλω αλλά μη νομίζεις ότι θα κάνεις και πολύ τουρισμό...άντε τις πρώτες μέρες...)

 

Για τις γνώσεις...άλλο το τμήμα των πολ. μηχ. στο Πολυτεχνείο και άλλο το τμήμα Γεωλογίας. Η μέρα με τη νύχτα...άλλες ειδικότητες.

 

Με το να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην Τεχνική Γεωλογία, κάνεις ακριβώς αυτό και τίποτα παραπάνω. Είναι αδύνατο να πάρεις με ένα μεταπτυχιακό όλες τις γνώσεις που έχει ένας πολ. μηχ. Και γιατί να το κάνεις αυτό στην τελική;

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί γεωλόγοι. Οι τεχνικοί γεωλόγοι όμως είναι ακόμα λίγοι. Και οι καλοί τεχνικοί γεωλόγοι είναι προστατευόμενο είδος;).

 

Τώρα γιατί έχω συναντήσει κόσμο που νομίζει ότι με ένα μεταπτυχιακό έγινε και πολ. μηχ. (και το βάζει και στην υπογραφή του) ... μεγάλο θέμα.

 

Πάντως ρίξε και μια ματιά στα πετρέλαια...χαμένος δεν παίζει να βγεις...εκτός κι αν έχεις σκοπό να γυρίσεις Ελλάδα κατ'ευθείαν...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα γιατί έχω συναντήσει κόσμο που νομίζει ότι με ένα μεταπτυχιακό έγινε και πολ. μηχ. (και το βάζει και στην υπογραφή του) ... μεγάλο θέμα.

 

Ξέρω παρόμοια περίπτωση που με ένα πτυχίο γεωλογίας και MSc Geotechnical Engineering (και τα δυο στην Αγγλία) δηλώνει Γεωτεχνικός Μηχανικός.

 

Α, και μια άλλη περίπτωση που με πτυχίο γεωλόγου και πτυχίο μηχανικού έργων υποδομής, δηλώνει Γεωλόγος Μηχανικός.... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ελλάδα δε σκέφτομαι καθόλου, τουλάχιστον όχι στη παρούσα φάση.

 

Τα πετρέλαια τα έχω στο πίσω μέρος του μυαλό μου, αλλά περισσότερο θέλω να ασχοληθώ με Γεωτεχνικά ή Περιβάλλον πχ.

 

Δε θέλω να πάρω τις γνώσεις ενός Πολιτικού Μηχανικού, απλά νομίζω ότι τα πεδία του Τεχνικού Γεωλόγου και του Μηχανικού ταυτίζονται κάπως. Τουλάχιστον αυτό μας έχουν μάθει στη σχολη ;ρ

Link to comment
Share on other sites

Topap σ'αυτή τη χώρα ότι δηλώσεις είσαι...τι να πεις...

 

Αυτό το δεύτερο δεν το έχω ακούσει να σου πω την αλήθεια...δηλαδή το παλικάρι, αν ήταν έξω, θα δήλωνε geological engineer...και δεν θα τον παίρναν με τις πέτρες οι Εγγλέζοι...:confused:

 

Δυστυχώς, πέρα από το τυπικό των επαγγελματικών δικαιωμάτων, υπάρχει και θέμα ουσίας...θέμα ασφάλειας των κατασκευών...αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση...

 

απλά νομίζω ότι τα πεδία του Τεχνικού Γεωλόγου και του Μηχανικού ταυτίζονται κάπως.

 

Βασίλη, το "ταυτίζονται" είναι μεγάλη κουβέντα...οι δύο ειδικότητες οφείλουν να συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό.

 

Όταν μιλάς για τη μελέτη ή την κατασκευή ενός φράγματος για παράδειγμα, σίγουρα θα χρειαστείς και γεωλόγο και πολ. μηχ. και άλλες ειδικότητες. Ο γεωλόγος όμως, πρέπει να είναι τεχνικός γεωλόγος...αλλιώς τι να τον κάνεις; Ομοίως ο πολ. μηχ. πρέπει να είναι γεωτεχνικός...τουλάχιστον όσον αφορά το τμήμα που σχετίζεται με το έδαφος...Αν αυτοί οι δύο δεν μπορούν να μιλάνε την ίδια γλώσσα και δεν συνεργαστούν...το φράγμα θα πάει άπατο...

 

Άλλο παράδειγμα: έστω ότι έχεις μια μεγάλη κατολίσθηση. Ο γεωλόγος θα πάει μαζί με το μηχανικό για αυτοψία...από προσωπική πείρα, σου εγγυώμαι ότι το μάτι του τεχνικού γεωλόγου θα δει πιο πολλά πράγματα...θα διακρίνει τις στρώσεις των διαφορετικών υλικών πιο εύκολα για παράδειγμα, μπορεί να κατανοήσει καλύτερα το μηχανισμό αστοχίας κτλ. Από κει και πέρα όμως, αν κάτσεις να συζητήσεις για την αντοχή αυτών των υλικών διαπιστώνεις μαύρα μεσάνυχτα...και έτσι πρέπει να είναι. Ο καλός γεωλόγος δεν μπαίνει καν σε τέτοια συζήτηση...δεν είναι το αντικείμενό του. Στον αντίποδα όμως, συναντάς και τον κακό γεωλόγο, που όχι μόνο θα μπει στη συζήτηση...θα σχεδιάσει τον πασαλότοιχο για να συγκρατήσει την κατολίσθηση...θα προσπαθήσει τουλάχιστον...και εκει εντοπίζεται το πρόβλημα ασφάλειας...

 

Τρίτο παράδειγμα: Ο γεωλόγος είναι γενικά πιο έμπειρος στην εκτέλεση των γεωτρήσεων...για πολλούς λόγους...μην επεκταθούμε. Ένας από τους λόγους πάντως είναι η μεγαλύτερη ευκολία στο διαχωρισμό των στρώσεων. Από κει και πέρα όμως, μια δειγματοληπτική γεώτρηση δεν γίνεται μόνο για διαχωρισμό στρώσεων...μας ενδιαφέρει και η αντοχή τους...αλλιώς γιατί να κάνουμε γεώτρηση; Ο καλός τεχνικός γεωλόγος, θα φροντίσει για την καλή δειγματοληψία, για την ορθή περιγραφη, θα επισημάνει ότι έχει σημασία, έιναι πολύτιμος...από και πέρα όμως, δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζουμε τη θεμελίωση με βάση την περιγραφή...πρέπει να ξέρουμε και 5 πράγματα για την αντοχή και τη συμπιεστότητα του εδάφους...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπαρχει η λυση να συνδιασεις και τα 2 κανοντας ενα 2ο πτυχιο στους ΠΜ αμα σου αρεσει τοσο πολυ ο χωρος. Ειχα γνωρισει ενα παιδι που το ειχε κανει. Ετσι θα εχεις ολα τα ΕΔ και τις γνωσεις!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.