ss_sk Δημοσιεύτηκε September 13, 2010 at 06:03 μμ Δημοσιεύτηκε September 13, 2010 at 06:03 μμ Η Σαντορίνη έχει ειδικούς όρους δόμησης όπου η κατασκευή θόλων/καμάρων επιτρέπεται. Αλλά νομίζω ότι ο Νίκος Κούνας έφερε το νησί ως παράδειγμα.
Elpinor Δημοσιεύτηκε September 13, 2010 at 06:15 μμ Δημοσιεύτηκε September 13, 2010 at 06:15 μμ Κι εγώ αυτό κατάλαβα. "Σαν της Σαντορίνης". Δυσκολεύομαι να δω σε οικισμό της ΒΑ Αττικής πχ. θόλο με ή χωρίς κεραμίδια να εγκρίνεται. Ο υπάλληλος αν τον ζορίσεις θα σε στείλει ΕΠΑΕ και εκεί θα τον κόψουν με την γνωστή και μη εξαιρετέα δικαιολογία "δεν μου αρέσει, δεν εντάσσεται στο περιβάλλον".
ss_sk Δημοσιεύτηκε September 15, 2010 at 08:47 πμ Δημοσιεύτηκε September 15, 2010 at 08:47 πμ Οι δημοσιεύσεις για την ΕΠΑΕ μεταφέρθηκαν σε ανάλογη συζήτηση διότι έγιναν πολλές ώστε να θεωρηθούν ανεκτό οφ-τόπικ.
csimeon Δημοσιεύτηκε January 28, 2011 at 10:44 πμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2011 at 10:44 πμ Δεδομένα: Εκτός σχεδίου δόμηση, χρήση κατοικίας. Ύψος μονόροφου 4,0 / διώροφου 7,5. Ερωτήσεις : 1- Προσαύξηση στέγης 1,2μ ισχύει για όλες τις μορφές 4-ριχτη, 2-ριχτη, μονόριχτη; Παράδειγμα:σε μονόριχτη ο τοίχος κάτω από τον κορφιά μπορεί να είναι 4,0+1,2=5,2 ; 2- Οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις για παραδοσιακή μορφολογία, ισχύουν για καμάρα; (εμφανή εξωτερικά χωρίς κεραμοσκεπή στέγη) Στην περιοχή που με ενδιαφέρει υπήρχαν καμάρες σε κτίρια (Κύθηρα) όπως υπάρχουν βέβαια και αλλού στα νησιά. Εχουν πρόσθετο ύψος τέτοιες κατασκευές ; Ευχαριστώ
armenopoulos Δημοσιεύτηκε January 30, 2011 at 08:44 πμ Δημοσιεύτηκε January 30, 2011 at 08:44 πμ 1. Ναί όπως το λες. Εκτός σχεδίου με στέγη υπάρχει προσαυξηση του συνολικού ύψους, όχι πρόσθετο ύψος στέγης πάνω από το μέγιστο ύψος του κτιρίου. Δηλαδή για κτιριο κατοικίας: μονόροφο με στέγη 5,2 και διώροφο 8,7. Συνεπώς στο παράδειγμά σου της μονοριχτης, εκτός από αυτό που λές, μπορεί και ο χαμηλότερος τοίχος να είναι ψηλότερος από 4μ αρκεί όλη η κατασκευή να είναι <5,2. 2. Ναι ισχύουν για οποιοδήποτε γεωμετικό σχήμα επικάλυψης που δεν είναι οριζόντιο, όπως πυραμίδα (κλασσική τετράριχτη), ημισφαίριο (τρούλος), ημικύλινδρος ("καμάρα" που λες) κλπ, γιατί όλα αυτά ορίζονται ως "στέγη" κατά ΓΟΚ. 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα