Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αντικατάσταση δαπέδου σε μπαλκόνι


tasanto

Recommended Posts

Φιλοι μου θα ηθελα τη βοηθεια σας στο παρακατω προβλημα. Στη πολυκατοικια στην οποια εχει διαμερισμα ενας φιλος υπαρχει το εξης θεμα.Ο ιδιοκτητης διαμερισματος του πρωτου οροφου θελει να ξηλωσει τα μαρμαρα απο το μπαλκονι και να τα αντικαταστησει με πλακακια.Η εργασια θα γινει με κομπρεσερ......Λογικο να υπαρχει μια ανασφαλεια οσο αφορα τον τροπο επεμβασης και πιθανης βλαβης στον φορεα-προβολο.Να πω οτι το μπαλκονι ειναι αρκετα μεγαλο σε πλατος (περιπου 2,50 μετρα) και προφανως λογω κακης κατασκευης υπαρχει μια ελαφρια ταλαντωση ακομα και με το περπατημα.

 

Θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται αδεια απο την πολεοδομια για αυτη την επεμβαση ή εστω απαιτηση επιβλεψης (και αναληψη ευθυνης φυσικα) απο μηχανικο.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά δεν επηρεάζεται ο εξώστης, δεν ξέρω πια τί κομπρεσέρ θα βάλουν αλλά νομίζω ότι περισσότερος ο θόρυβος από τη ζημιά... Αν τώρα δεις κανένα θηρίο, αλλάζει...

Θα μπορούσες να τους πεις να βγάλουν άδεια μικρής κλίμακας αλλά δεν υποχρεώνει σε επίβλεψη... Αν χαρακτηρίζεται αντικατάσταση - επισκευή δαπέδου δεν θα υποχρεωθεί σε οικοδομική άδεια...

Εσύ πως τεκμηριώνεις το κίνδυνο για τον εξώστη;;;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε tasanto, οι μεγάλοι εξώστες έχουν πάντα κάποια ταλάντωση, ειδικά αν το πάχος της πλάκας είναι μικρό (της τάξης των 18~20cm). Δεν είναι επομένως κριτήριο για την ασφάλεια του εξώστη η ταλάντωση. Εφόσον η κατασκευή έχει γίνει σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την αποξήλωση του παλαιού δαπέδου, ακόμη και με βαρύ κομπρεσέρ. Φυσικά, εφόσον υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα ίσως και να υπάρχει κάποιος κίνδυνος... Έχεις όμως λόγο να υποψιάζεσαι κακοτεχνία;

Link to comment
Share on other sites

ακριβως αυτο που ειπες,επειδη κανεις δεν ξερει τι θα φερουν αλλα το βασικοτερο ποιος θα χειριστει το κομπρεσερ,για αυτο υπαρχει η ανησυχια.Αν ερθει δηλαδη καποιο τζιμανι που δεν ξερει ακριβως τι ειναι κατω απο αυτο που σπαει (ο ανω οπλισμος δηλαδη που ειναι ο κυριος οπλισμος στον προβολο) καταλαβαινεις οτι υπαρχει προβλημα.

Αν βεβαια οι εργασιες γινουν απο καποιο γραφειο επισκευων και με προσοχη στο σπασιμο με το καταλληλο εργαλειο δεν προκειται να συμβει κατι.Απλα δεν υπαρχει εμπιστοσυνη γιατι το συγκεκριμενο ατομο εχει προκαλεσει διαφορα προβληματα-τσαπατσουλιες και στην εγκατασταση κλιματιστικων.

 

Επειδη δεν προκειται να ασχοληθει με εκδοση αδειας εργασιων μικρης κλιμακας (πιστευω οτι χρειαζεται κανονικη αδεια αλλα αυτο ειναι προσωπικη εκτιμηση) με ποιο τροπο μπορει να μπλοκαρει κανεις τις εργασιες και να υποχρεωσει στην εκδοση αδειας? Αν δηλαδη αρχισουν οι εργασιες χωρις εστω την "μικρη" αδεια μπορει να τον σταματησει κανεις με αστυνομια ή θα μαζευτουν ολοι οι ασχετοι?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Αλεξη μαλλον εστειλες το μηνυμα ενω εγραφα το αλλο και δεν το ειδα.

Γενικα στην πολυκατοικια του φιλου εχουν γινει διαφορες "τσαπατσουλιες" κυριως λογω ελλειπους επιβλεψης.Η βασικοτερη για μενα η μικρη επικαλυψη οπλισμου σε κρισιμα σημεια (ειδικα στα υποστυλωματα της πυλωτης) και αυτο με κανει γενικα να πιστευω οτι μια τετοια επεμβαση θελει "χειρουργικη" ακριβεια.

 

Επειδη εχω επισκεφτει το διαμερισμα του η ταλαντωση ειναι καπως...τσιμπημενη αλλα οκ αυτο ειναι απλα "λειτουργικη" αστοχια.

 

Το θεμα ειναι πως θα εξασφαλιστει η παρουσια μηχανικου (για να προλαβει πιθανη ζημια) αλλα και η "επισημοποιηση" των εργασιων με την εκδοση αδειας μικρης κλιμακας (να υπαρχει δηλαδη νομικο πατημα για πιθανη ζημια).

 

Παντως ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,ειναι αληθεια οτι ενω φαινομενικα ειναι κατι απλο,η πιθανη ζημια θα ειναι σημαντικη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.