Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πρόβλημα - καλωδίωση φωτισμού


Lillian

Recommended Posts

Γεια σας!

Φτιάχνω το νέο σπίτι μου και είμαι πολύ άσχετη δυστυχώς με ηλεκτρολογικά θέματα. Ελπίζω να είμαι στο σωστό forum.

Έχω ένα πρόβλημα στα σποτς της βεράντας και θα ήθελα τη βοηθειά σας παρακαλώ.

Κάποια οπή έχει κλείσει κι έχει χαθεί το καλώδιο μέσα. Ο ηλεκτρολόγος θελει να τραβηξει εξωτερικά καλώδιο. Το θέμα όμως είναι οτι με αυτόν τον τρόπο ένας διακόπτης θα αντιστοιχεί σε δύο φώτα. Δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική, ώστε να μην ανοιγουν και τα 2 φώτα με έναν διακόπτη?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν το καλώδιο είναι περασμένο σε σωλήνα μπορεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο να προσθέσει έαν καλώδιο ακόμα το οποίο θα καταλήγει στων διακόπτη και μετά απο το ένα σπότ θα συνδέση το δίπλα με καλώδιο ΝΥΜ πλακέ,έτσι ώστε να υπάρχει ξεχωριστό άναμα.Επίσης καλό θα ήταν να κοιτάξεις αν το σπότ έχει σωλήνα,και πόσα καλώδια είναι μέσα στο σπότ.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε να δεις τι γίνεται. Οι σωληνώσεις των σποτ στις βεράντες γίνονται ΠΡΙΝ πέσει το μπετό (συνήθως). Άρα απ οτι λες καταλαβαίνω ότι είτε το κουτί του σποτ δεν φαίνεται (λόγω σοβά-μπετο) είτε φαίνεται αλλά έχει "μπουκώσει" η σωλήνα του καλωδίου. Αν δεν φαίνεται αρκεί συνήθως ένα καλέμι για να το αποκαλύψεις (κατά όμοιο τρόπο όπως τα κουτιά διακλάδωσης στον τοίχο). Αν πάλι φαίνεται αλλά έχει μπουκώσει η σωλήνα των καλωδίων τότε συνήθως πρόκειται για κάποιο κομμάτι επιχζρίσματος (or whatever) το οποίο τις περισσότερες φορες αφαιρείται είτε με χτύπημα σε αυτό από τον ατσαλίνα είτε με άλλους τρόπους.

 

Το πραγματικό πρόβλημα υπάρχει μόνο σε δύο περιπτώσεις. Αν η σωλήνα έχει βγει έξω από το κουτί του σποτ (δηλαδή καταλείγει στο μπετό και όχι στο σποτ) ή αν έχει τσακίσει σε κάποιο σημείο της όδευσής της εντός του σκυροδέματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.