Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαχείριση έργου


OLINAPAL

Recommended Posts

μπορεί και ο ίδιος να μην έχει πολυκαταλάβει τι ακριβώς έχει να κάει , χωρίς αυτό να είναι προσβλητικό.

μπορεί ο ιδιοκτήτης να μην του έχει δώσει να καταλάβει τι ακριβώς θα κάνει γιατί ούτε και εκείνος να ξέρει...τι ακριβώς θέλει ή ψάχνει....

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά οι ρόλοι είναι ξεκαθαρισμένοι. Με τον ιδιοκτήτη συνεργάζομαι χρόνια και σε άλλες δουλειές. δεν αποποιούμαι καμία ευθύνη. Τα μέτρα θα υπάρχουν στο μέγιστο βαθμό. Απλά το πρόβλημά μου είναι ότι πολλά συνεργεία δεν τα τηρούν. Από αυτό θέλω να προφυλαχθώ και να προφυλάξω και τον ιδιοκτήτη. Θα διαχειριστώ όλη την κατασκευή απλά δε θα πληρώνω υλικά και συνεργεία. Δεν είναι πακέτο που λέμε. Όσο για την άδεια ξέρετε κανένα μηχανικό να βγάζει άδεια για αρχιτεκτονικά κτιρίου και να μπαίνει στη διαδικάσία να κάνει πλήρη μελέτη εφαρμογής εσωτερικού χώρου με επιλογή υλικών, επίπλων, σπα, γκαράζ, καφέ, εστιατόρια κ.α.; Είναι έξτρα εργασία την οποία θα κάνω εγώ και όχι ο μελετητής του κτιρίου. Η μελέτη της άδειας είναι τυπική.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις πολλές επιλογές.

 

-Τήρηση του βιβλίου ασφαλείας

-Καταγραφη των παρατηρήσεων

-Μάρτυρας για το ότι δεν υπογράφει ότι ενημερώθηκε

- 30% παρακράτηση αμοιβών με βάση ιδιωτικό συμφωνητικό

- όρος στα Ιδιωτικά συμφωνητικα ότι μπορείς να τους διώξεις εάν δεν εφαρμόζουν τις υποδείξεις

 

Τα δυο τελευταία είναι αρκετά εάν είσαι αποφασισμενος να τα εφαρμοσεις και συμφωνεί και ο ιδιοκτήτης σε αυτο. Όταν το έχεις εξαφαλισει με ιδιωτικό συμφωνητικό το δικαίωμα σου αυτο και πεις στο Συνεργειο συμορφωσου ή φύγε θα δεις ότι μια χαρα θα συμορφωθει. Άο εσένα εξαρτάται.

 

 

Άλλη επιλογή στο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη που θα κανείς να αναφέρεται ρητά ότι δεν έχεις καμία ευθύνη για την λειτουργία του εργοταξίου και η παρουσία σου εκει είναι απλά συμβουλευτική. Υπάρχει όμως το ρίσκο εάν ατραβωσουν τα πράγματα να μπλεξεις ως υπεύθυνος του εργοταξίου βάση μαρτυριων

Link to comment
Share on other sites

άρα OLINAPAL, πρέπει να κοστολογίσεισ και τισ γνώσεις σου και τον κόπο σου, αλλά και την ευθήνη σου (αν θες ή πρέπει να εχεισ για το συγκεκριμένο έργο)

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

- 30% παρακράτηση αμοιβών με βάση ιδιωτικό συμφωνητικό

 

Αυτό από που προκύπτει?

 

 

 

Η μελέτη της άδειας είναι τυπική.

 

 

Δηλαδή για να καταλάβω: οκ, η άδεια υπάρχει. Επιβλέπων Μηχανικός ποιος θα οριστεί στη Πολεοδομία, εσύ ή κάποιος άλλος?

Μπορεί όντως να έχεις χρόνια συνεργασία με τον Πελάτη, να πάρεις όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τον προφυλάξεις και να προφυλαχτείς και εσύ, να βάλεις σπα, γκαράζ, μάρμαρο από το Έβερεστ στα μπάνια και κρεβάτια από τίμιο ξύλο, αλλά αν γίνει η στραβή και χτυπήσει κάποιος, στο αυτόφωρο ποιος θα πάει?

Γιατί, όπως λες και εσύ, η μελέτη της άδειας είναι τυπική, αλλά δεν μας λες αν εσύ θα είσαι η δηλωμένη επιβλέπων μηχανικός στην πολεοδομία...

 

Πρόσεχε, γιατί κατα εμέ, χάνεις την ουσία. Οτι συμφωνητικό και να κάνεις εαν καποιος πάθει κάτι (ειτε απο δικια του απροσεξια, ειτε απο έλλειψη μέτρων ασφαλείας) κάποιος πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, και εκεί το συμφωνητικό δεν θα περάσει, ακόμα και να γραψεις ρητα οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για εργατικα ατυχηματα. Ο επιβλέπων θα την πληρώσει. ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ OLINAPAL?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.