Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικισμός κάτω τον 2000 κατοίκων - Διανομή


Recommended Posts

Γεια σας! θα ηθελα να ρωτησω

είναι να κάνω ένα τοπογραφικό για συμβολαιο σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων για τον οποίο υπήρχε διανομή του '30.

Η ερώτηση είναι θα πρ'επει να ληφθεί υπόψιν η διανομή ή το τοπογραφικό θα παρουσιάζει μόνο την υφιστάμενη κατάσταση:

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Από το 30 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 80 χρόνια. όποια διακιώματα υπήρχαν στη διανομή του 30 έχουν εξαλειφθεί απο χρησικτησία. άρα μόνο η σημερινή κατάσταση σε νοιάζει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν μιλάς για διανομή του Υπουργείου Γεωργίας που συντάχθηκε προς αποκατάσταση των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον οικισμό, τότε η διανομή αποτελεί το καθεστώς που καλείσαι να εφαρμώσεις και η υφιστάμενη κατάσταση ένα καθεστώς που πρέπει να διορθώσεις, όπου αυτό χρειάζεται. Η χρησικτησία είναι κάτι που ισχύει υπό προϋποθέσεις και δεν αρκεί απλά η κατοχή ενός τμήματος γης. Εξάλλου χρησικτησία δίχως δικαστική απόφαση δεν νοείται.

 

Τα όρια που απεικονίζονται στη διανομή καθώς και οι όποιοι τίτλοι και δικαστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί από το 1930 έως σήμερα και που αφορούν στο οικόπεδό σου πρέπει ΟΛΑ να εφαρμοστούν με τη σειρά για να καταλήξεις στο ποια είναι τα ορθά όρια του οικοπέδου σου. Η διανομή είναι κυρωμένη και ισχύει αυτούσια και σήμερα και θα ισχύει για τα επόμενα 1000 χρόνια αν δεν γίνουν πολεοδομικές παρεμβάσεις και δεν εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις που να τη μεταβάλλουν.

 

Εξάλλου φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν η κατοχή οποιουδήποτε τμήματος γης για κάποιο χρονικό διάστημα καθιστούσε άκυρες κυρωμένες αποφάσεις, πράξεις τακτοποίησης, εγκεκριμένα ρυμοτομικά και πολλά πολλά άλλα με βάση τα οποία δομείται ένα οικιστικό περιβάλλον; Κατηγορηματικά λοιπόν ισχύει η διανομή με τις όποιες μεταβολές της, είτε από την Τοπογραφική Υπηρεσία, είτε λόγω δικαστικών αποφάσεων ή/και συμβολαιογραφικών πράξεων, την οποία είσαι υποχρεωμένος να εφαρμώσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.