Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταγωγή δεδομένων από φωτοβολταϊκό πάρκο


stefanoui

Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι,

 

θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με την μεταγωγη δεδομενων απο ενα φωτοβολταικο παρκο. Επειδη δεν υπαρχει adsl δικτυο η μοναδικη λυση ειναι fax modem και 3g. Οι αποριες μου ειναι εξης:

 

1. Εχετε καποιο εικονα για τι ογκο δεδομενων μιλαμε ανα μηνα? Γιατι οι χρεωσεις δεδομενων ειναι αρκετα διαφορετικες οσο αυξανεται το προγραμμα 3g και μπορω να παω στην πιο οικονομικη λυση του φαξ. Η SMA μου ειπε για λιγοτερο απο ενα GB σημειωνω.

 

2. Γενικα οσοι εχετε δουλεψει 3g ιντερνετ ειναι σταθερο η πεφτει συνεχεια?

 

3. Ενα laptop βγαζει τη δουλεια η εκτιματε οτι θα ζοριζεται να ειναι μερα νυχτα αναμμενο και πρεπει να προχωρησω σε σταθερο?

 

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Για ογκο δεδομένων νομίζω δεν μπορεί να σου πει κανένας με σιγουριά διότι εξαρτάται από την εφαρμογή.

 

Πάντως απο το να εχεις λαπτοπ καλύτερα να έχεις σταθερό (και πιο φτηνό θα είναι), όχι ότι θα ζοριστεί το λαπτοπ (γνώμη μου...)

 

Όσο για το 3G έχω την εντύπωση ότι μόνο μέσα στις πόλεις μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις σύνδεση 3G. Έξω στα χωράφια, αν δεν εχει κεραία 3G κοντά η σύνδεση υποβαθμίζεται σε ταχύτητα στυλ PSTN του παλιού καλού καιρου, δηλαδή κλάφτα χαράλαμπε. (με κάθε επιφύλαξη όλα αυτά διότι τα έχω ακούσει, δεν τα έχω δοκιμάσει ο ίδιος).

 

Μια εφαρμογή που είχα κάνει πάντως σύνδεση scada με plc μεσω wind (καρτοκινητό - σύνδεση με GSM modem (datafax mode)) είχα μετρήσει ότι η χρέωση ήταν 0,01€ για κάθε 1 sec το οποίο μου φάνηκε πολύ, αν σκεφτείς ότι με περίπου PSTN ταχύτητα θέλεις να στείλεις κάποια ΜΒ (πόσο μάλλον να είναι μόνιμα online)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.