Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Νομιμοποίηση αυθαιρέτου διαμερίσματος σε ταράτσα


arispreveza

Recommended Posts

Γεια σας. Εχω μια διορωφη οικοδομη με υπογειο παρκινκ και αποθηκες. Η αδεια της ειναι το 1993, το οικοπεδο ειναι 265 τ.μ., ο συντ. καλυψης ειναι 0,6 και το συνολικο επιτρεπομενο ανωτατο υψος ειναι 11 μ. Στην ταρατσα εχω χτισει πριν απο δυο χρονια ενα σπιτι με κεραποσκεπη εμβ. 65 τ.μ. το οποιο καλυπτεται απο το οριο υψους. Ο καθε οροφος εχει εμβ. 150 τ.μ..

Ερωτηση: Μου περισευουν και ποσα τετραγωνικα; Μπορω να νομιμοποιησω αυτον τον χωρο και με ποια διαδικασια;

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων και το κείμενο του μηνύματος, πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί είναι υπολογισμοί που μπορείτε να τους κάνετε κι ο ίδιος. Θα βρείτε το συντελεστή δόμησης (όχι κάλυψης) & θα τον πολλαπλασιάσετε με το Εμβ. οικοπέδου - έτσι θα βρείτε την επιτρεπόμενη δόμηση. Από αυτήν αφαιρείται ό,τι έχει κτιστεί νόμιμα (με άδεια δηλ.).

 

Από τα συμφραζόμενα η "κατασκευή στην ταράτσα" είναι κανονική προσθήκη και δεν υπήρχε στην άδεια. Πρόκειται λοιπόν για αυθαίρετο που δεν τακτοποιείται. Αν περισσεύει δόμηση και εφόσον δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα (ύψους, αποστάσεων Δ) μπορεί να βγει νέα άδεια (και καλά ότι πρόκειται να προστεθεί). Βεβαίως αρκεί να μην υπάρχει καταγγελία στη μέση.

Link to comment
Share on other sites

Αν περισσεύει δόμηση και εφόσον δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα (ύψους, αποστάσεων Δ) μπορεί να βγει νέα άδεια (και καλά ότι πρόκειται να προστεθεί). Βεβαίως αρκεί να μην υπάρχει καταγγελία στη μέση.

όχι δεν μπορεί να βγει άδεια προσθήκης

μπορεί να γίνει μόνο νομιμοποίηση

Link to comment
Share on other sites

@ss_sk

Συνάδελφε, καλό θα ήταν να μην κατευθύνουμε τους πολίτες σε λύσεις που θα φέρουν συναδέλφους σε δύσκολη θέση. Αυτό που προτείνεις γνωρίζουμε πολύ καλά πως υπάρχουν συνάδελφοι που το κάνουν. Είναι όμως παράνομο και επιπλέον φέρνει τον επιβλέποντα μηχανικό σε πάρα πολύ δύσκολη θέση γιατί έρχεται να υπογράψει για μια κατασκευή που δεν την έχει δει να γίνεται και δεν γνωρίζει ούτε πως έγινε, ούτε συνθήκες, ούτε υλικά. Ας μην παρουσιάζουμε τέτοιες λύσεις στο κοινό, το οποίο δε γνωρίζει σε βάθος τα πράγματα, ελαφρά τη καρδία. Γιατί τότε ποτέ και κανείς δεν θα καταλάβει την αξία και κυρίως την ευθύνη αυτής της ριμάδας της υπογραφής μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.