Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναντιστοιχία αρχιτεκτονικών με λοιπά σχέδια οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

σε άδεια του 98 ο μηχανικός στο φάκελο πού έδωσε στον πελάτη δεν είχε το αρχιτεκτονικό ισογείου αλλά είχε πυροπροστασία, θέρμανση, ηλεκτρικά κλπ πού σε όλα φαίνονταν ότι στο ισόγειο υπήρχε κατάστημα. Ο πελάτης το κατασκεύασε έκανε σύμφωνα με τον πίνακα χιλιοστών τού μηχανικού σύσταση, πλήρωσε φόρούς,μετέγραψε σε υποθηκοφυλάκειο ,με συντελεστή εμπορικότητας κλπ. Τώρα ανακάλυψε ότι το αρχιτεκτονικό στον φάκελο πού έχει η πολεοδομία το κατάστημα το δείχνει κατοικία ,(σημειωτέον αναθεώρηση είχε γίνει μόνο ώς πρός παράταση ισχύος),όπως και στο διάγραμμα κάλυψης κάτι το οποίο δεν είχε πάρει σοβαρά υπόψιν αφού είχε 10 σχέδια σφραγισμένα ώς κατάστημα. Τι γίνεται; μπορεί να το μεταβιβάσει ώς κατάστημα πού λένε τα συμβόλαια; τι προβλήματα μπορει να αντιμετωπίσει και πώς τα ξεπερνά;

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν αναφέρεται

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Μπερδεψοδουλειές...

Αφού στα μηχανολογικά σχέδια εμφανίζεται ως κατάστημα, λογικά θα έχουν γίνει και οι απαιτούμενες μελέτες. Ίσως η αμοιβές να έχουν υπολογιστεί για κατοικία, αλλά και αυτές είναι μεγαλύτερες σε αυτή την περίπτωση, οπότε είσαι καλυμμένος.

Οπότε πιθανόν μια αναθεώρηση ή ενημέρωση φακέλου σε συνεννόηση με τον υπάλληλο που εξέδωσε την άδεια (γιατί και αυτός όφειλε να ξέρει τι υπογράφει οποτε θα έρθει σε δύσκολη θέση και θα σου βρει λύση).

Έλα σε επαφή και με τον συνάδελφο που εξέδωσε την άδεια να δεις τι έχει γίνει.

Link to comment
Share on other sites

όλες οι μελέτες (θέρμανση, ύδρευση, αποχέτευση, πυροπροστασία ) έχουν γίνει ώς κατάστημα και τίς έχει ο ιδιοκτήτης στο φακελό του με την σφραγίδα της πολεοδομίας, ενώ η οικοδομή έχει ηλεκτροδοτηθεί εδώ και 2 χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.