Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας οβελιστηρίου


solegga1976

Recommended Posts

Χαιρετώ,

Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμε με το θέμα και έχω χαθεί στο ψάξιμο νόμων και προδιαγραφών συστημάτων πυρόσβεσης. Αν δεν καταστρατηγώ κάποιο κανόνα του forum και της δεοντολογίας των μηχανικων θα παρακαλούσα για τη βοήθεια οποιουδήποτε έμπειρου που μπορεί και θέλει να με βοηθήσει εφόσον έχει κάποια ανάλογη μελέτη και μπορεί να τη μοιραστεί.

Μιλάμε για οβελιστήριο κατά το άρθρο 10 (συνάθροιση κοινού) και με ανάγκη για αυτόματο σύστημα κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής διοξειδίου του άνθρακα ή ξηρής σκόνης ή άλλου κατάλληλου εγκεκριμένου κατασβεστικού υλικού πάνω από τις φριτέζες και τις εστίες ψησίματος.

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε λίγο καλύτερα στα θέματα, υπάρχουν πολλά σχετικά όπως και στα downloads.

Αν έχεις κάποιες απορίες, εδώ είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε την πυροσβεστική διάταξη και να λάβεις υπόψην:

-Εδώ και καιρο παίζει ρολό για το λάδι που χρησιμοποιείται στην κουζίνα.Αντο λάδι που θα χρησιμοποιηθεί είναι κάτω απο 10 λίτρα(Φριτέζα κλπ) επιλέγεις σύστημα τοπικής εφαρμογής ξηρής σκόνης 12 χλγ. Αν το λάδι που θα χρησιμοποιηθεί είναι πάνω απο 10 λίτρα(Φριτέζα κλπ) τοτε θα χρησιμοποιηθεί σύστημα τοπικής εφαρμογής τύπου F και κατ ελάχιστον πυροσβεστήρας τύπου F 2 kgr.

 

-Πυροσβεστήρες και φωτισιτκά εξόδου βάση της νομοθεσίας.

-Επίσης αν χρησιμοποιείται υγραέριο βάση της νομοθεσίας επίσης πράτεις αναλόγως.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε αναφερθεί διεξοδικά στο παρελθόν στις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τα καινούργια συστήματα τοπικής εφαρμογής με wet chemical. Ακριβώς επειδή παρουσιάστηκε τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο συρροής ψευδών υπεύθυνων δηλώσεων για ψησταριές που χρησιμοποιούν δήθεν μόνο φριτέζες με κάτω από δέκα λίτρα λάδι κι έτσι άνοιγε το παραθυράκι στην αποκλειστική χρήση της ξηρής σκόνης (η φτηνότερη λύση), η Πυροσβεστική Υπηρεσία δημοσίευσε διευκρινιστικές εγκυκλίους. Για να μην τα πολυλογούμε πλέον η ξηρή σκόνη τείνει να μην γίνεται πλέον αποδεκτή και πρέπει όλα τα συστήματα τοπικής εφαρμογής να χρησιμοποιούνε τα νέα κατασβεστικά υλικά. Πρόταση μου να μην κατατίθονται μελέτες με ξηρή σκόνη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.