Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτονομία σε δισωλήνιο


Scrooge

Recommended Posts

Οτι έγραψα φυσικά και δεν εμπεριέχει καμία μομφή. Τα αναφέρω με αφορμή τα γραφόμενά σου, για γενικότερη ενημέρωση, τόσο συναδέλφων όσο και χρηστών.

 

Είναι πολύ χρήσιμες τέτοιες συζητήσεις, με αφορμή θέματα και προβλήματα που απαντώνται συχνά στα κέντρα των πόλεων.

Link to comment
Share on other sites

Αν όμως είναι θερμοστατικοί οι διακόπτες μπορείς να απομονώσεις τα δωμάτια που δεν θέλεις να θερμάνεις. Σε συνδυασμό με τους θερμιδομετρητές που τοποθετούνται σε κάθε σώμα, αποστέλλουν τις μετρήσεις στον δέκτη (ασύρματα ή ενσύρματα)

Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Με τις θερμοστατικές απομονώνεις ή ελέγχεις θερμοκρασιακά όποιο χώρο επιθυμείς.

 

Οι κατανεμητές (δεν λειτουργούν ακριβώς όπως οι θερμιδομετρητές, για αυτό και έχουν άλλη ονομασία) μπορούν να είναι διασυνδεμένοι ενσύρματα ή ασύρματα με μια κεντρική μονάδα (η οποία μπορεί μέσω τηλεφωνικής γραμμής να στέλνει τα στοιχεία συγκεντρωτικά στην εταιρία διαχείρισής τους) ή και να είναι αυτόνομοι.

 

Στην τελεταία περίπτωση θα πρέπει αυτός που παίρνει τις μετρήσεις κατανάλωσης να επισκεφτεί όλα τα θερμαντικά σώματα = μεγάλη ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Επειδή το ψάχνω τελευταία, αυτό που βρήκα (δεν παραθέτω κι εγώ ονόματα για να μην κάνω διαφήμιση) λέει ότι οι μετρήσεις λαμβάνονται από τους κατανεμητές με ασύρματο τρόπο (περνάει δηλαδή ένα van απ' έξω και παίρνει τις μετρήσεις ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑ). Αυτές μεταβιβάζονται σε έναν κεντρικό server. Ο χρήστης μπορεί, με ατομικό κωδικό του, να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι καταναλώνει ανά σώμα. Αν όντως ισχύουν αυτά, τότε δεν είναι καθόλου ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου. Θεωρητικά, αν το σύστημα δοθεί "πακέτο", φαίνεται ότι πρέπει να επιτυγχάνει κάτι. Όταν λέω πακέτο εννοώ: Αντιστάθμιση, αλλαγή κυκλοφορητή με νέο τόπου inverter, θερμοστατικούς διακόπτες στα σώματα και κατανεμητές ανά σώμα.

 

Παρακαλώ μην παραθέτετε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα.

miltos

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσε να δουλευει μια χαρα αν εμπιστευεσαι τους ενοικους οτι θα ειναι τιμιοι απεναντι στο συστημα.

ειναι σιγουρα πολυ φθηνοτερο στην εγκατασταση απο το να πας σε ατομικη θερμανση η εστω αυτονομια με ηλεκτροβανα και θερμιδομετρητη αλλα εχει παρα πολλους τροπους να κλεψεις στην μετρηση.

Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσε να δουλευει μια χαρα αν εμπιστευεσαι τους ενοικους οτι θα ειναι τιμιοι απεναντι στο συστημα..........

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εκεί που καταλήγουμε είναι ότι ο ρόλος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να αλλάξει νοοτροπία. Αν, στην κατάσταση που βρισκόμαστε ως χώρα, δε συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτήν και ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και ο ρόλος μας (τουλάχιστον ένας από τους πολλούς) ως μηχανικοί είναι να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο σ' αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.