Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

Ο καθηγητής μας ζήτησε μία αναφορά στην οποία υπάρχει η εξής ερώτηση:

"Το συγκεκριμένο σύστημα οδοντωτών τροχών αυξάνει ή μειώνει τη ροπή κάθε άξονα των τροχών σε σχέση με τη ροπή του αντίστοιχου κινητήρα; Ποιος ο λόγος της ροπής του άξονα των τροχών προς τη ροπή του κινητήρα;"

το ερώτημα μου είναι πώς θα βρω τη ροπή την οποία ζητά;

Δημοσιεύτηκε

Αυτό εξαρτάται από τον λόγο μετάδοσης του συγκεκριμένου συστήματος και τις απώλειες τριβών του συγκεκριμένου συστήματος.

Δημοσιεύτηκε

Αλέξη νομίζω ότι αυτός ακριβώς ο λόγος μετάδοσης είναι το ζητούμενο του ερωτήματος. Δεν χρειάζεται να υπολογισθεί η αρχική και η τελική ροπή. Βέβαια δεν έχω διδαχθεί και πολλά από μετάδοση κίνησης αλλά νομίζω πως ο λόγος υπολογίζεται από τα χαρακτηριστικά των γραναζιών.

Δημοσιεύτηκε

Χμμμ...να το διατυπώσω λίγο διαφορετικά μήπως και δεν κατάλαβα καλά: Αν χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο σύστημα ποιό από τα παρακάτω είναι αληθές;

α) Μκ>Μτ

β)Μκ=Μτ

γ)Μκ<Μτ

Επίσης Μτ/Μκ=;

Όπου Μκ η ροπή του κινητήρα και Μτ η ροπή του άξονα τροχών.

Δημοσιεύτηκε

Θα πρεπει να επιλυσεις το συστημα συμφωνα με τα δεδομενα σου.Η ισχυς απο το κινητηρα μεχρι τον τροχο ειναι παντα σταθερη.Αυτο που αλλαζει ειναι η ροπη.Οποτε μεσω των των γνωστων εξισωσεων δε θα δυσκολευτεις πιστευω

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.