Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή χαρτών 3D


Yiannis1971

Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum,

 

Δεν είμαι μηχανικός, αλλά θα ήθελα τις γνώσεις σας για κάτι που προσπαθώ να κάνω. Θέλω να κατασκευάσω (στον υπολογιστή) χάρτες 3D. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να κατασκευάσω 3D χάρτες με το ozi explorer και το ozi explorer 3D. Η ανάλυση όμως δεν είναι ικανοποιητική διότι τα DEM που χρησιμοποιώ είναι δωρεάν από το διαδίκτυο. Έχω στην κατοχή μου DEM του Ελλαδικού χώρου με κατάληξη hgt και dt1 αλλά δεν ξέρω πως να τα χρησιμοποιήσω. Αν έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση θα σας είμαι ευγνώμων.

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι χρήστης του AutoCAD 2010/2011 μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Plex.Earth με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις μοντέλο εδάφους (ΤΙΝ), ισοϋψείς κ.α. από το Google Earth ή/και με δικά σου σημεία και breaklines. Φυσικά με την ακρίβεια του Google Earth...

 

Μπορείς να το βρεις στα downloads:

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1333

Link to comment
Share on other sites

Για μια τελείως "τζαμπέ" λύση αν δεν υπάρχει autocad θα πρότεινα το bryce. Δεν έχω καταλάβει αν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε αλλά με ένα search στο youtube βλέπετε. Η τελευταία έκδοση είναι η 7 και διατίθεται η βασική έκδοση δωρεάν. Δεν είμαι σίγουρος αν κάνει import hgt ή dt1 αρχεία, είμαι απόλυτα σίγουρος όμως πως υπάρχουν converters για αυτή τη δουλειά. Με πρόχειρο googling βρήκα αυτό :

 

http://www.ridgenet.net/~jslayton/software.html

Yahoo discussion group : http://tech.groups.yahoo.com/group/wilbur/

 

απ'οσο διάβασα πέρνει τέτοια αρχεία και τα μετατρέπει σε bryce 3D terrain (.br3)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ. Μάλλον θα προσπαθήσω με το autocad 3d. Κάτι παρόμοιο προσπαθώ να καταφέρω:http://www.youtube.com/watch?v=aTFib3D6D-A

Όπως ανέφερα το έχω κάνει με το ozi explorer και το ozi explorer 3d αλλα με DEM απο το διαδύκτιο και δεν με ικανοποιεί η ανάλυση που δίνει. Θα προσπαθήσω να το κάνω με τα DEM που έχω που λογικά έχουν μεγαλύτερη ανάλυση μιας και είναι αποκλειστικά για τον Ελλαδικό χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.