Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Νομιμοποίηση παταριού


αντιδντ

Recommended Posts

Αν σε γκαρσονιέρα με ξύλινη στέγη που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας κατασκευαστεί ένα πατάρι 13 τ.μ. με ύψη ελάχιστο 90 εκατ. και μέγιστο 2.20 μέτρα που να επικοινωνεί με σκάλα μπορεί να θεωρηθεί ως αυθαίρετη κατασκευή ή ως βοηθητικός χώρος π.χ. αποθήκη;

Αν θεωρηθεί ως αποθήκη τι ενέργειες θα χρειαστούν στην πολεοδομία γιά να μην έχω προβλήματα στο μέλλον;

Η κατασκευή της πολυκατοικίας είναι προ 4 ετών και δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα δίπλα μου.

Από απόψεως στατικής επάρκειας τι πρέπει να προσέξω, σημειώνω ότι στο ύψος που σκέπτομαι να το βάλω υπάρχει δοκάρι 30*30.

Το διαμέρισμα αυτό το έχω γιά εκμετάλλευση, είναι μικρό, 32 τ.μ. και όπως γίνεται αντιληπτό τα 13 τ.μ. που που θα του δώσει το πατάρι είναι σημαντικά.

Link to comment
Share on other sites

Από απόψεως στατικής επάρκειας τι πρέπει να προσέξω,

 

Εσύ τίποτα!

Ο μηχανικός που θα του αναθέσεις να μελετήσει την περίπτωση, να ελέγξει την αντοχή και να δώσει λύση, ξέρει τι να προσέξει!

Ε! συγνώμη πια, αλλά αν νομίζει ο καθένας ότι με μια απλή περιγραφή μπορεί να πάρει σοβαρές και κυρίως έγκυρες και επιστημονικά ορθές απαντήσεις... τι να πω?

Link to comment
Share on other sites

χμ..........καταρχήν εγώ τι να πώ? Θα πρέπει, καταρχήν να δεί κάποιος κατά πόσο νόμιμη είναι η κατασκευή, η ίδια αυτή η γκαρσονιέρα τα ύψη της κλπ. Κατόπιν αν δύναται βάσει προδιαγραφών θα μπορούσε να τακτοποιηθεί και το πατάρι, μάλλον το πατάρι, αν δύναται βέβαια. Θέλει μελέτη, τα σχέδια της αδειας και επιτόπου αυτοψία για στατική επάρκεια, νομιμότητα, αρχιτεκτονική, επίλυση λεπτομερειών.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ απευθυνθείτε σε Μηχανικό.

Διαδικτυακά δεν είναι δυνατόν δοθούν τέτοιες συμβουλές.

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.

 

Το παρόν κλειδώνεται.

 

ilias

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.