Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς μηχανημάτων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων


IEROFANTIS

Recommended Posts

Σε άδεια που προσπαθώ να βγάλω, για μια βιοτεχνία εξαρτημάτων επίπλων (πόμολα κλπ) ο ιδιοκτήτης θέλει τα παραγώμενα πριονίδια να τα μετατρέπει σε pellets και να τα καίει στο λέβητα της βιοτεχνίας για την θέρμανσή της. Από το τμήμα περιβάλλοντος της Δ/νσης Ανάπτυξης μου είπαν να προσθέσω την ισχύ των μηχανημάτων επεξέργασίας των αποβλήτων σε αυτή της παραγωγικής διαδικασίας. Επειδή αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα και η μελέτη πρέπει λόγω της μεγαλύτερης ισχύος να πάει στην Περιφέρεια, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει κατα πόσο αυτό είναι νομικά σωστό, δηλ. στην ισχύ των μηχανημάτων της παραγωγικής διαδικασίας να προσθέτουμε και την ισχύ των μηχανημάτων της επεξεργασίας των αποβλήτων.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ξεχωριστός πίνακας στα Τεχνικά Υπομνήματα για τα μηχανήματα προστασίας περιβάλλοντος, που η ισχύς τους δεν προσμετράται στην εγκατεστημένη ισχύ της εγκατάστασης. Μην τα συμπεριλαμβάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ξεχωριστός πίνακας στα Τεχνικά Υπομνήματα για τα μηχανήματα προστασίας περιβάλλοντος, που η ισχύς τους δεν προσμετράται στην εγκατεστημένη ισχύ της εγκατάστασης. Μην τα συμπεριλαμβάνεις, αρκεί βέβαια να αποδεικνύεις ότι ο εν λόγω εξοπλισμός είναι για την προστασία του περιβάλλοντος.

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχώς αυτοί θεωρούν ότι η πελετομηχανή και η μπρικετομηχανή καθώς και οι σπαστήρες, δηλ. τα μηχανήματα επεξεργασίας των αποβλήτων (πριονίδια και χοντρά τεμάχια), ανήκουν στην παραγωγική διαδικασία !!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς και σε παρόμοια δική μου περίπτωση οι σπαστήρες καταμετρήθηκαν μαζί με τον υπόλοιπο μηχανολογικό εξοπλισμό..Βέβαια δεν ανέβηκε η κατηγορία έργου, απλά αντί για "εργαστήριο" υποχρεώθηκα να καταθέσω ανάλογα για "βιοτεχνία", με ότι επακόλουθα έχει αυτό για τις λοιπές Άδειες Εγκατάστασης & Λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα προσπαθήσω να το παλέψω με βάση την λογική, και αν δεν πετύχει τότε θα κάνω αναθεώρηση της μελέτης με λιγότερα μηχανήματα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.