Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συσσωρευτές των 6 volts για φωτοβολταϊκά


artemidwros

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ακούσει από πολλούς εγκαταστάτες ότι οι εξάβολτες μπαταρίες έχουν αποδειχθεί καλύτερες σε εγκαταστάσεις με φ/β σε σύγκριση με τις δωδεκάβολτες. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει αυτό σαν κανόνας; Ότι δηλαδή συσσωρευτές με μικρότερη τάση λειτουργίας εμφανίζουν καλύτερο γινόμενο χρόνου λειτουργίας*βάθους εκφόρτισης;

Link to comment
Share on other sites

Στις συστοιχίες μεγάλης χωρητικότητας είχα την εντύπωση ότι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μεμονωμένα (ανεξάρτητα) στοιχεία (προφανώς των 2V)...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό εξαρτάται απο τη εφαρμογή και τον τρόπο χρήσης.

 

Προσωπικά χρησιμοποιώ 12V και 2V. Οι 2V έχουν αποδειχθεί καλύτερες και με μαγαλύτερη διάρκεια ζωής. Βέβαια και το κόστος είναι μεγαλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Η τάση της μπαταρίας εξαρτάται από το πόσα στοιχεία (cells) περιέχει.

Όταν η χωρητικότητα είναι μεγάλη (πάνω από περίπου 250Ah @ C20) το βάρος είναι επίσης μεγάλο και για πρακτικούς καθαρά λόγους, προτιμούμε να βάλουμε σε ένα κέλυφος λιγότερα στοιχεία.

Έτσι προκύπτουν μπαταρίες με 6 στοιχεία και ονομαστική τάση 12V (περίπου μέχρι 250Ah), μπαταρίες με 3 στοιχεία και ονομαστική τάση 6V (περίπου μέχρι 450Ah) κ.ο.κ , μέχρι που φθάνουμε στα 2βολτα στοιχεία.

 

Αυτό ΔΕΝ έχει να κάνει σε τίποτα με την ποιότητα της μπαταρίας.

Π.χ. υπάρχει μπαταρία OPzS 12V / 180Ah που έχει ακριβώς τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με ένα 2βολτο στοιχείο OPzS των 1200Ah.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.