Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΕ για υγειονομικές εταιρείες


mixalissarris

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι.

Είμαι νέος Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ μέλος ΤΕΕ 2009. Τώρα ξεκινάω την σταδιοδρομία μου δειλά μιας και οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι όπως όλοι γνωρίζετε. Να μην τα πολυλογώ...Επειδή εδώ και καιρό οι προσπάθειές μου μέσω αποστολής βιογραφικών έχουν φανεί τελείως άκαρπες στράφηκα σε κάποιον γνωστό μου να βοηθήσει ώστε να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Πρόκειται για εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για υγειονομικές εταιρείες. Σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός έχω το δικαίωμα να εκπονήσω τέτοιες μελέτες ή έγγυται στους μηχανικούς περιβάλλοντος μόνο?? Να σας πω επίσης αν και δε νομίζω πως είναι κάτι που παίζει ρόλο πως έχω κάνει και ένα μεταπτυχιακό σε ιατρικές τεχνολογίες στο οποίο φυσικά και ασχολήθηκα με επιπτώσεις των ιατρικών μηχανημάτων στο περιβάλλον. Τέλος, αν και εφόσον έχω το δικαίωμα εκπόνησης τέτοιων μελετών χρειάζεται κάτι άλλο απο μέρους μου εκτός φυσικά από την έναρξη επαγγέλματος στην εφορία να κανω?

Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων..

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς μελετητικό πτυχίο κατηγορίας 27 (μετά την παρέλευση 4ετίας από τη λήψη πτυχίου) μπορείς να εκπονήσεις ΜΠΕ κατηγορίας β4 και μόνο. Κάποιες υπηρεσίες (περιφέρειες) δέχονται και Β3, αν όμως καταταγεί σε Α2, θα χρειαστεί μελετητικό.

 

Αν έχεις τις σχετικές γνώσεις μην διστάζεις! Το μόνο που θα σε δυσκολέψει για αρχή θα είναι η διαδικασία εύρεσης της ειδικής (αλλά και γενικής) νομοθεσίας.

Στα downloads υπάρχει άφθονο υλικό. Επίσης, αν συνεχίσεις να ασχολείσαι με το αντικείμενο κανόνισε να πάρεις μελετητικό κατ. 27 όταν έρθει η ώρα.

 

Στην εφορία απλά χρειάζεται να δηλώσεις επιπλέον τον ΚΑΔ σχετικά με τα περιβαλλοντικά αλλά καλύτερα μίλα με τον λογιστή σου γι' αυτό.

 

Καλή σταδιοδρομία και ...όπως λέει κι η υπογραφή μου: καλό κουράγιο!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.