Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλειά Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων στο Εξωτερικό


hmmypm

Recommended Posts

Γεια σας αγαπητοί συνάδελφοι.

Όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι, ειδικά οι νέοι, έτσι και εγώ ψάχνω να βρω σε ποια χώρα θα κάνω καριέρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς η Ελλάδα δεν με καλύπτει και έτσι έχω αρχίσει να αναζητώ τη χώρα στην οποία θα ακολουθήσει πορεία η ζωή μου.

 

Για να γίνω συγκεκριμένος, εγώ που ανήκω στην κατηγορία Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, έχω σκεφτεί πάρα πολλές χώρες. Ωστόσο έχω εστιάσει κυρίως στις ανατολικές (Ινδία, Ιαπωνία αλλά κυρίως Κίνα και Ρωσία) ενώ έχω απορρίψει τις αγγλόφωνες - ευρωπαϊκές - αμερικανικές χώρες. Ο λόγος είναι ότι πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια η Κίνα και η Ρωσία θα έχουν τρελή ζήτηση μηχανικών (έλλειψη σε χρώμα κόκκινο), ενώ οι άλλες (αγγλόφωνες - ευρωπαϊκές - αμερικανικές) βρίσκονται πλέον στο κατήφορο από όλες τις απόψεις, ειδικά Αγγλία - ΗΠΑ. Εξαίρεση ίσως αποτελεί η Γερμανία σε αυτή τη πορεία.... Ο χρόνος θα δείξει.

 

Για να μπω όμως στο ζουμί των αποριών μου, που απευθύνεται τόσο σε μηχανικούς που έχουν εμπειρία στο εξωτερικό, τόσο σε οικονομολόγους που έχουν κάνει μελέτη, όσο και σε οποιοδήποτε άλλον έχει ακούσει κάτι:

1) Ποιες χώρες έχουν αυτή την εποχή μεγάλη ζήτηση μηχανικών και κυρίως ΗΜΜΥ - ΜΜ;

2) Ποιες χώρες έχουν αυτή την εποχή θετικό ρυθμό μεταβολής της ζήτησης μηχανικών ως προς τον χρόνο και κυρίως ΗΜΜΥ - ΜΜ, δηλαδή ποιες χώρες θα έχουν μεγάλη ζήτηση τα επόμενα χρόνια;

3) Η Ρωσία και η Κίνα ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες; Εγώ νομίζω ότι ανήκουν στη 2. Έχω δίκιο;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας παρακαλώ να κάνετε δημοσιεύσεις με όσο πιο πολλές τεκμηριώσεις γίνεται. Ζητάω συγνώμη από τους διαχειριστές - συντονιστές άμα υπάρχει ήδη ακριβώς παρόμοιο τόπικ.

Link to comment
Share on other sites

Να έχεις υπόψην σου το εξής :

εκεί τα πτυχία είναι χωριστά, άλλο ηλεκτρολόγος κι άλλο μηχανολόγος (και καλά κάνουν)

επίσης εάν θέλεις να κάνεις καριέρα και να γίνεις καλός σε "κάτι" πρέπει να αφοσιωθείς σε έναν τομέα και μόνο, εάν τα πάρεις αμπάριζα όλα..ε τότε η Ελλάδα είναι ότι πρέπει..

Link to comment
Share on other sites

Το οτι στην Ελλαδα δινουν κοινα δικαιωματα και στις δυο αυτες ειδικοτητες ΔΕΝ παει να πει οτι αυτο ισχυει και αλλου. Προσεξε το αυτο

Link to comment
Share on other sites

Σε Αυστραλία και Νεα Ζηλανδία υπάρχει ζήτηση για μηχανικούς. Και οι δύο χώρες τηρούν λίστες με επαγγελματίες που θέλουν να προσελκύσουν για μετανάστευση στις οποίες περιλαμβάνονται οι μηχανικοί.

Τα επίσημα sites που αφορούν την μετανάστευση σε αυτές τις χώρες είναι:

 

http://www.immi.gov.au/

 

http://www.immigration.govt.nz/

 

Πλεονέκτημα των δύο χωρών είναι ότι δεν χρειάζεται να μάθεις ξένη γλώσσα (υποθέτω μιλάς αγγλικά). Μειονέκτημα ότι βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου. Η Νέα Ζηλανδία ειδικά έχει μόνο 5 εκατομύρια κατοίκους, είναι αραιοκατοικημένη και απομονωμένη αφού η κοντινότερη χώρα είναι η Αυστραλία 2.000χλμ μακριά.

 

Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι είναι ξεχωριστά επαγγέλματα στις προηγμένες χώρες, απλώς να έχεις υπόψη σου ότι κάποια στιγμή στην επαγγελματική πορεία σου θα πρέπει να κατέχεις και τα δύο αντικείμενα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.