Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό μεταβίβασης - Αποτυπώνονται επικείμενα κτίσματα?


Recommended Posts

Μου έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση και η ομολογουμένως "μπαλαμούτικη" λύση που βρήκα είναι η εξής: Δεν βάζεις οδοιπορικό ή 5000αρο, δηλώνεις ότι τα όρια υποδείχθησαν από τους ιδιοκτήτες και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του ισχυρίζεσαι ότι οι ιδιοκτήτες σου έδειξαν άλλο, άσχετο ακίνητο! Ξέρω, είναι φρικαλέα και ντροπιαστικά για το επάγγελμά μας όλα αυτά αλλά κακά τα ψέμματα, όλοι έχουμε βρεθεί υπό πίεση να υπογράψουμε ταρζανιές κατά καιρούς.

Link to comment
Share on other sites

ισχυρίζεσαι ότι οι ιδιοκτήτες σου έδειξαν άλλο, άσχετο ακίνητο

:lol: :lol: :lol: :lol:

Και κατα σύμπτωση είναι κομμένα το ίδιο... :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα πρόκειται για ταρζανιά του χειρίστου είδους. Πολλές φορές όμως γεωτεμάχια εκτός σχεδίου έχουν προκύψει από κατάτμηση (νόμιμη ή όχι) σε ίδια μερίδια. Εννοείται ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι πολλές λεπτομέρειες στο τοπογραφικό καλό είναι να λείπουν. Δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει τέτοια τοπογραφικά, αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να τα αποφύγει τουλάχιστον ας καλύψει, όσο μπορεί, τον κ...ο του.

Link to comment
Share on other sites

Πρότεινα τη σύσταση οριζοντίου ως οριοθέτηση των δικαιωμάτων των δύο συνιδιοκτητών. Στην εικονική πραγματικότητα της πολεοδομικής νομιμότητας τα προβλήματα δημιουργούνται και ο καθρέφτης ραγίζει όταν βρεθούν δύο γείτονες που ο ένας θίγει τα δικαιώματα του άλλου. Αυτός είναι ο κανόνας. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η περίπτωση να είναι ο ένας ιδιοκτήτης πολιτικός οπότε μπορεί να ασχοληθεί μαζί του ο Χ δημοσιογράφος που του είπε ο εργοδότης του να βγάλει Θέμα για τον Ψ πολιτικό. Αλλιώς ποια Υπηρεσία θα ασχοληθεί και για ποιό λόγο? Μόνο αν λείπουν χρήματα από την Υπηρεσία ή τους υπαλλήλους της και πάλι γιατί να ξεκινήσουν από τη συγκεκριμένη περίπτωση? Έχουν τόσες άλλες...

Άρα η οριοθέτηση των δικαιωμάτων (μελλοντικών, αφού το αυθαίρετο είναι εικονική πραγματικότητα - δεν υπάρχει) είναι το πρώτο βήμα. Αν δεν μπορεί να γίνει, το καλύτερο είναι να μην αγοράσει εξ αδιαιρέτου ο φίλος - πελάτης. Δεν είναι κατοχυρωμένος ότι θα τον αφήσουν να κτίσει νόμιμα ή αυθαίρετα. Αν γίνει η οριζόντιος στη συνέχεια οποιοδήποτε τοπογραφικό μεταβίβασης μπορεί να δείχνει την οικοδομή βάσει της οριζοντίου και η όποια εφοριακός να ασχολείται μόνο με τα μ² που φορολογούνται και έτσι να μην υπάρχει πρόβλημα.

Τελικά το πρόβλημα με την εικονική πραγματικότητα της πολεοδομικής νομιμότητας μας κάνει όλους (εντελώς όλους) συνένοχους σε μια κοινωνία ψευτών, απατεώνων, εγκληματιών. Αν το συγκεκριμένο ακίνητο δεν είναι ξεκάθαρο και από πλευράς δασαρχείου για ποιο λόγο ασχολείσαι? Αν ο φίλος-πελάτης θέλει οπωσδήποτε να το αγοράσει θα πρέπει να τον συμβουλέψεις να απευθυνθεί στην τοπική μαφία μηχανικών-νομικών-λειτουργών του Δημοσίου και να μην σε μπλέκει. Φτιάξτου το τοπογραφικό όπως το θέλει, πληρώσου μια μειωμένη αμοιβή και στείλτον να βρει κάποιον να το υπογράψει. Αν εσύ θέλεις να μπλέξεις με την τοπική μαφία της γειτονιάς του οικοπέδου κακώς συζητάς δημόσια σε αυτό το forum τέτοια πράγματα. Εμπιστέψου τους! Αυτοί ξέρουν! Δεν έχεις ακούσει τη λέξη ομερτά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.