Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή δώματος σε στέγη (και αποκλειστική πρόσβαση)


dim_78

Recommended Posts

καλημερα!Εχω την εξης απορια:σε οικοδομη με ενοικιαζομενα διαμερισματα οπου ο τελευταιος οροφος ανηκει στον ιδιοκτητη μετατρεπεται το κοινοχρηστο δωμα σε στεγη με κεραμιδια.Τι γινεται με την προσβαση?Καταργειται πλεον ο κοινοχρηστος ρολος του δωματος επειδη η στεγη δεν ειναι βατη?Ο ιδιοκτητης θελει να συνδεσει την προσβαση στη στεγη με το διαμερισμα του , να κλεισει δηλαδη το τελευταιο κλιμακοστασιο μεσα στο διαμερισμα. Ειναι λιγο μπερδεμενο, ελπιζω να καταλαβατε....Εχει βγει αδεια για στεγη αλλα μπορει να αποτρεψει την προσβαση των υπολοιπων σε αυτη?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς υπάρχει θέμα συμβολαιογραφικό. Ένας χώρος (το κλιμακοστάσιο του τελευταίου ορόφου) που είναι αδιαίρετος χώρος, πρέπει να περάσει στην κυριότητα του ιδιοκτήτη του τελευταίου ορόφου... Ομοίως και η ταράτσα...

 

Όχι δεν νομίζω ότι γίνεται. Η στέγη θα παραμείνει αδιαίρετη, όπως ήταν η ταράτσα, και η πρόσβαση σε αυτή θα πρέπει να είναι ελεύθερη. Μολονότι γνωρίζω περιπτώσει όπου αυτό έγινε, έγινε επειδή το σύνολο της οικοδομής ανήκε στο ίδιο πρόσωπο, το οποίο κατείχε και το δικαίωμα του υψούν, ενώ δεν υπήρχε κανονισμός.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν μπορει με συμβολαιογραφική πράξη να έχει την αποκλειστική χρήση της στέγης?Αλλα μάλλον αυτο δεν αναιρει και την ελευθερη προσβαση σε αυτη απο τους ενοίκους....

ευχαριστω για τη βοηθεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.