Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή Φ/Β πάνω σε στέγαστρο


nisorvani

Recommended Posts

Καλημέρα,

ήθελα να ρωτήσω αν καταρχήν μπορεί να γίνει κατασκευή με φωτοβολταϊκά σε κεκλιμένο στέγαστρο βεράντας ρετιρέ, και πόσο πρέπει να είναι το μέγιστο ύψος της κατασκευής (εννοείται εντός ιδεατού στερεού, και στο κατώτατο σημείο όσο ορίζει ο κτιριοδομικός). Εν τω μεταξύ ενώ σε όλες τις υπουργικές αποφάσεις που βρήκα στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι αρκεί άδεια μικρής κλίμακας, στην πολεοδομία η υπάλληλος μου είπε ότι χρειάζεται κανονική οικοδομική άδεια, ξέρει κάποιος κάτι γι΄αυτό;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

δεν είμαστε ενημερωμένοι επί του θέματος

αλλά πράγματι έχει πολύ ενδιαφέρον

 

 

Ευχαριστώ πολύ πάντως. Οι γνώμες διίστανται. Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι εκτός από στέγες, ταράτσες και ακάλυπτους επιτρέπονται φωτοβολταϊκά και σε στέγαστρα βεραντών, ενώ στην πολεοδομία δεν το δέχονται. Και άλλοι μιλούν για άδεια μικρής κλίμακας, ενώ άλλοι για κανονική άδεια(σεντόνι, κτλ). Πάντως όπου ρώτησα μου ενέφεραν ότι τώρα ψηφίζεται νέος νόμος για τα φωτοβολταϊκά, οπότε όλα προς το παρόν έχουν παγώσει.....

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Αγαπητοί συνάδερφοι,

 

Έχω μία περίπτωση όπου σε ένα στέγαστρο βεράντας (οριζόντιο, ως προς το έδαφος) θέλουμε να τοποθετήσουμε Φ/Β. Πάνω από το στέγαστρο αυτό δεν βρίσκεται άλλος όροφος.

 

Γνωρίζω ότι σε περίπτωση δώματος το ύψος του Φ/Β θα πρέπει να είναι τέτοιο έτσι ώστε να βρίσκεται εντός του ιδεατού στερεού (κατασκευές πάνω από το ύψος του κτηρίου). Το ίδιο ισχύει και για το στέγαστρο ή υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός για το ύψος;

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εαν το στεγαστρο ειναι νομιμως κατασκευασμενο θα σου προτεινα να τοποθετησεις τα πανελς οριζοντιως ακολουθωντας το στεγαστρο για υψηλοτερη χωρητικοτητα μιας και δεν φανταζομαι να ειναι πολλα τετραγωνικα το στεγαστρο.

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα. Βέβαια στην περίπτωσή μας, έχουμε αρκετά τετραγωνικά οπότε σκέφτομαι να μην μπουν οριζόντια τα πάνελ. Το θέμα είναι όμως αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ύψος ή αν μπορούμε να τα τοποθετήσουμε με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τα δώματα.

Link to comment
Share on other sites

Καλή ερώτηση.

Και εγώ έχω μια μεταλλική κατασκευή με θερμομονωτικά πάνελ από πάνω που είναι όμως οριζόντια. Έτσι δεν ξέρω αν μπορώ να τα σηκώσω με κλίση νότια για να μην έχω τις απώλειες.

 

Όποιος έχει κάνει κάτι τέτοιο ας μας απαντήσει. Ποιός ελέγχει για την νομιμότητα η δ.ε.η.?

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ δεν ελεγχει την νομιμοτητα.Εσυ υπογραφεις υ.δ. οποτε αν γινει καποια καταγγελια και σκασει μυτη η πολεοδομια τοτε πρεπει να εισαι καλλυμενος.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν ελέγχει κανείς την νομιμότητα? Μόνο σε περιπτωση καταγγελίας θα ελέγχει η πολεοδομία? Χαμός έχει να γίνει! ο καθένας θα βάλει όπου θέλει...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι επί του θέματος; Σε περίπτωση πολυκατοικίας υπάρχει η κοινόχρηστη ταράτσα και τα στέγαστρα των εξωστών των (ας πούμε) τριών διαμερισμάτων του τελευταίου ορόφου. Έχουν δικαίωμα οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών να τοποθετήσουν Φ/Β στα στέγαστρα, ή θεωρείται ότι και αυτά είναι κοινόχρηστα τμήματα του δώματος; Σημειωτέον ότι τα στέγαστρα είναι κανονικά από μπετόν, όπως και η υπόλοιπη ταράτσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.