Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν. 3766/09 Ε.Ο.Τ. και πολεοδομία?


mag_design

Recommended Posts

Ξέρει κάποιος για χώρους όπου έγινε αλλαγή χρήσης στον Ε.Ο.Τ. με το Ν. 3766/2009 «Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις», πρεπει να γινει ρυθμιση και στην πολεοδομια με το Ν.3843/2010 ?

Δηλαδή θα πληρώσω και Ε.Ο.Τ. και πολεοδομία?:???:Κάποια έκτωση?:???:

Link to comment
Share on other sites

Καμία έκπτωση. Είσαι οκ. Γι' αυτό πλήρωσες και το (σχετικά τσουχτερό) πρόστιμο. Δεν μπορεί να έγιναν καταλύματα από το πουθενά. Πρώτα νομιμοποιείται (τακτοποιείται καλύτερα) η ύπαρξη του ακινήτου και επί αυτής της τακτοποίησης, λαμβάνει και το σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

 

Είναι ο Νόμος που πρακτικά "τακτοποίησε" όλα τα τουριστικά καταλύματα (όσα δηλ. εξ' αυτών πληρούσαν τις προϋποθέσεις) και προηγήθηκε του Ν.3843 που ισχύει για κατοικίες και λοιπά.

 

Ίδια λογική δηλαδή, αλλά για διαφορετική χρήση ακινήτου.

 

Υ.Γ. Κάπου νομίζω ότι αναφέρεται στο Νόμο το περί "τακτοποίησης για Χ χρόνια" (δεν θυμάμαι τα χρόνια - μη σε πάρω και στο λαιμό μου)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 φορές θα πληρωσεις αν ηδη πληρωσες ΕΟΤ. Αν δεν πληρωσες ΕΟΤ κανε ρυθμιση σε πολεοδομια και πηγαινε στον ΕΟΤ αντίγραφα και Βεβαίωση Χ.Κ.Χ. και θα είναι υποχρεωμένοι να τα δεχθούν αντί άδειας.

 

Αλλά πολεοδομία ρυθμίζεις μονο τα εντός όγκου. Στον ΕΟΤ τακτοποιούνται λειτουργικά όλα. Οπότε κινείσαι κατά περίπτωση....

Link to comment
Share on other sites

Η λειτουργική τακτοποίηση στον ΕΟΤ δεν είναι (πολεοδομικά) ούτε νομιμοποίηση, ούτε τακτοποίηση. Γίνεται για να πάρουν σήμα λειτουργίας τα αυθαίρετα. Είναι απλά ακόμη μία ελληνική πατέντα. Κάτι σαν την περαίωση ένα πράγμα, που επαναλαμβάνεται κάθε λίγα χρόνια.

 

Αν οι χώροι που τακτοποιήθηκαν λειτουργικά μπορούν να τακτοποιηθούν και με το Ν3843, τότε δυστυχώς θα πληρώσεις διπλά. Αν δεν μπορούν να τακτοποιηθούν, τότε καλά έκανες και πλήρωσες. Πολεοδομικά εξακολουθείς να είσαι αυθαίρετος αλλά τουλάχιστον δεν σε κηνυγάει ο ΕΟΤ και η τουριστική αστυνομία.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα...

 

Για διάβασε λίγο εδώ στη σελίδα 5 (του εγγράφου), προτελευταία και τελευταία παράγραφο και πες μου τι καταλαβαίνεις.

 

Edit : Διαβάστε επίσης και τις παραγράφους 2 & 3 της Εγκυκλίου που ακολουθεί, στο τέλος του εγγράφου.

Link to comment
Share on other sites

"νόμιμοι". Τι παραπάνω να συμπληρώσω για να γίνω πιο συγκεκριμένος ... ;

 

(Οι χώροι προφανώς)

 

Φαντάζομαι ότι όταν νομοθετούν, είναι πολύ συγκεκριμένοι (και προσεκτικοί) με τους όρους τους οποίους χρησιμοποιούν.

Link to comment
Share on other sites

Άρα μάλλον έχω δίκηο:

Οι τακτοποιημένοι χώροι σύμφωνα με τον παρόντα νόμο θεωρούνται νόμιμοι και ως τέτοιοι λογίζονται σε κάθε διαδικασία κατάταξης στις κατηγορίες αστεριών ή κλειδιών.

Η τακτοποίηση αφορά την έκδοση του σήματος λειτουργίας και μόνο.

 

Ελπίζω, αν χρειαστεί, η πολεοδομία να συμφωνήσει με τη δική σου άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς. Δηλαδή, γίνεται λόγος για υπερβάλλουσα δόμηση και μια άλλη σειρά από για εννοώντας ότι τακτοποιείται μόνο λειτουργικά.. Δηλαδή, όχι απλά σου δίνει το σήμα ο ΕΟΤ, αλλά σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις και ως κατάλυμα ("φιλοξενώντας" και ξένο κόσμο !!), σε χώρο/χώρους που στην πράξη δεν πληρεί/πληρούν τις προϋποθέσεις πολεοδομικά (στατικά κλπ). Άσχετα δηλαδή από τις Υ.Δ. που υπογράφει ο μηχανικός...

 

Edit : Το δίκιο είναι σχετικό. Κοίτα να δεις πως μπορεί να 'χω εγώ τώρα δίκιο :

 

"Οι τακτοποιημένοι χώροι σύμφωνα με τον παρόντα νόμο θεωρούνται νόμιμοι και ως τέτοιοι λογίζονται σε κάθε διαδικασία κατάταξης στις κατηγορίες αστεριών ή κλειδιών".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπάρχη πιθανότητα να υπάρξει τροπολογλια σαν τον Νομο 3766/2009 γι'αυτούς που δεν τον προλάβανε να μπουν. Και αν ναι που θα μπορέσω να βρω τα δικαιολογιτηκά που χριάζονται..:yll::

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.