Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παιδεία


Truth Seeker

Recommended Posts

Ποστάρω και πάλι σ' αυτό το θέμα, μιας και ένα κομμάτι, που δε ξέρω πως λέγεται είναι η αλήθεια, μου το θύμησε. Έχοντας μεγαλώσει κατά άλλα 2 χρόνια από το προηγούμενο post, έχοντας κάνει Erasmus στο εξωτερικό και έχοντας καταλάβει, πια,πολύ καλύτερα πως λειτουργεί ο κόσμος (διαφωτιστικότατη εμπειρία το Erasmus) απλά ήθελα να διατυπώσω ποιες είναι οι απόψεις μου σήμερα.

 

Έχοντας, λοιπόν, δεί σημεία και τέρατα και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα νομίζω πως ο κόσμος που ζούμε και οι απόψεις που υπάρχουν μέσα σε αυτόν το κόσμο υπάρχουν για κάποιο λόγο. Δεν είναι πως οι άνθρωποι, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι χαζοί ή δεν θέλουν να αλλάξουν το κόσμο ή , αν δεν υπήρχε το σύστημα που κυβερνά σήμερα, δε θα είχαν την βασική παιδεία να σέβονται ο ένας τον άλλον. Και όταν λέω να σέβονται ο ένας τον άλλον, δε εννοώ να κόψουμε το καλοπροαίρετο χαβαλέ που κάναμε στη τρίτη λυκείου (και αν κάποιο κομπλεξικοί παρεξηγούνταν προβλημά τους - βγάζουν τα εγωιστικά προβλήματά τους σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της ζωής τους). Εννοώ να μπορούν να συνεργαστούν χωρίς κάποιο αφεντικό πάνω από το κεφάλι τους.

Το πρόβλημα είναι πως , πολλοί άνθρωποι, δε θέλουν οι υπόλοιποι, κατωτεροί τους, να σέβονται ο ένας τον άλλον. Απλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που λόγω των προσωπικών τους ψυχολογικών ελείψεων, όπως λέω και πιο πάνω, θέλουν να αισθάνονται ανώτεροι και θα κάνουν οτιδήποτε για να το πετύχουν αυτό. Το μόνο που έχει σημασία τελικά είναι να είσαι καλύτερο αφεντικό από το πατέρα σου ή τη μάνα σου.

 

Χωρίς να προσθέσω κάτι άλλο επί του θέματος, μιας και αν ξέρεις πως λειτουργούν τα πράγματα ξέρεις και πως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δουλέψεις ασταμάτητα μέχρι να καταρεύσει αυτό το, πραγματικά, άρρωστο σύστημα, θα ήθελα να πω πως λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του προηγούμενου post διόρθωνα εργασίες μια παλιάς φίλης για τη φωτογραμμετρία στο ΕΜΠ και τον Αύγουστο του '11 εξηγούσα την ύλη των ΣΑΕ σε παιδί που φοιτούσε στο Αριστοτέλειο. Just for the record. Επίσης, το ΤΕΙ Ηλεκτρονικής είναι το πρώτο τμήμα ΤΕΙ που έχει δικό του, εσωτερικό, μεταπτυχιακό στο οποίο διδάσκουν οι καθηγητές του.

 

Τέλος, να τονίσω πως είμαι ακόμα άθεος και θα είμαι μια ζωή (Anonymous ftw! \\m//), πράγμα που ελπίζω να ασπάζονται οι συμμετέχοντες του forum και εύχομαι να ασπαστούν και τα παιδιά τους. Να είστε καλά όλοι. Καλό βράδυ! :D

 

 

ΥΓ:

 

Ποστάρω ως Truth Seeker απλά για να ενημερώσω πως το πρόβλημα με το κωδικό λύθηκε. Έχω στείλει mail και στην "Επικοινωνία". Αν μπορείτε διαγράψτε και τους δύο λογαριασμούς γιατι δε θα τους χρησιμοποιήσω ξανά.

 

 

Επίσης, να αναφέρω πως δε μπορώ να επεξεργαστώ το προηγούμενο μήνυμα μου στο θέμα (το αρχικό). Κοιτάξτε το και αυτό.

 

 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ήθελα απλά να επεξεργαστω το πρώτο post και να πώ πως η μόνη φράση που με εκφράζει από αυτό σήμερα είναι η ακόλουθη:

 

 

Η απαξίωση οποιουδήποτε ανθρώπου για εξυπηρέτηση προσωπικών ψυχολογικών ελλείψεων, μόνο να χρονοτριβήσει μπορεί τη διαδικασία εξυγίανσης και εξ'ύψωσης των Ελλήνων, ως έθνος, αλλά πολύ κυριότερα, ως ανθρώπων συνολικά. Το να βλέπουμε το άδικο και να το επικροτούμε επειδή είναι στα μεσοπρόθεσμα συμφέροντά μας, είναι ίσως ο χειρότερος τρόπος με το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί η έλλειψη πραγματικής παιδείας.

 

 

 

Αυτό εννοείται πως πάει για αυτούς που κάνουν "κομάντο" (Πλεύρης κλπ. :P) .. Και πάλι να είστε όλοι καλά. Καλό βράδυ! :D

Edited by Truth Seeker
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.