Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Αλλαγή χρήσης τακτοποιημένου υμιυπαιθρίου


antykaps

Recommended Posts

γιατι οχι σαν κατοικια ?

 

Για να μπορεί να αποφύγει εξυπνάδες απο κάποιον πονηρό πολεοδόμο...του τύπου : μικτή χρήση οριζοντίου ιδιοκτησίας (κανονικά θέλει έγκριση ΕΠΑΕ).

Στην περίπτωση που είχε κατοικία με γραφείο μέσα σε αυτήν, θα μπορούσε καλύτερα να ανταπεξέλθει, ισχυριζόμενος την κατά Νόμο δυνατότητά του για επαγγελματική στέγη στην οικία του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σ' ευχαριστω vagelis lam.απλως ο ιδιοκτητης θελει να ειναι απολυτως νομιμος και θελει να δηλωσει κατοικια.τωρα αυτο που γραφεις για μικτη χρηση οριζοντιου ιδιοκτησιας ,ειναι κατι παρανομο?δεν εχω υποψη μου κατι απαγορευτικο.εγκριση απο επαε θελει η μικτη χρηση?μα ο κλειστος η/χ που ειναι αλλωστε και η οψη του κτιριου στον ακαλυπτο, θα τακτοποιηθει ως εχει σημερα δηλ. με τα σημερινα ανοιγματα.με συγχωρεις για την επιμονη αλλα προσπαθω να δημιουργησω οσο περισσοτερες ασφαλιστικες δικλειδες μπορω.

Link to comment
Share on other sites

το καταλαβαίνω απόλυτα....αλλά όπως ασφαλώς γνωρίζεις, η ερμηνεία του κώδικα γίνεται πολλές φορές αυθαίρετα και κατά το δοκούν απο κάποιους υπαλλήλους σε κάποιες πολεοδομίες. Ειμαι απολύτως σύμφωνος για την πραγματική αποτύπωση του ζητήματός σου άρα και την τακτοποίηση με πραγματικά δεδομένα και όχι πλασματικά, αλλά θα είχα να καταθέσω (προσωπική μου άποψη πάντα) τα εξής :

Ο όρος κατοικία σύμφωνα με το ΓΟΚ, αποτελεί μια οντότητα που εξυπηρετεί χρήση διαμονής και ως εκ τούτου, πρέπει να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για την απρόσκοπτη και πάνω από όλα την ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων σε αυτή. Αντίθετα, κατάστημα, αποτελεί η οντότητα εκείνη που έχει προορισμό την εκτέλεση εργασίας ή επαγγέλματος (Αρθρο2, παρ.17 Γ.Ο.Κ)

Εφόσον λοιπόν υπάρχουν ενσωματωμένες σε ένα ενιαίο σύνολο (εν προκειμένω σε έναν όροφο) δύο διαφορετικές χρήσεις, προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια της ασφαλούς λειτουργείας και ασφαλούς διαμονής. Ποσοστό ανοιγμάτων και οδεύσεις πυρασφάλειας για παράδειγμα, με ποιες ελάχιστες τιμές θα έχουν υπολογισθεί πλέον (κατόπιν τακτοποίησης) έτσι ωστε εάν συμβεί κάτι (...χτύπα ξύλο...) να βγάλεις άκρη.

Να μη μιλήσουμε επίσης και για την περίπτωση που θελήσει κάποτε το κατάστημα να αλλάξει χρήση (για παράδειγμα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και δεν θα μπορεί.

....Επισημαίνω πως τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και προσωπικές - αν θέλεις - ερμηνίες, ανεξάρτητα απο το γεγονός πως κάποια πολεοδομία μπορεί και να το περάσει. Ξεκάθαρα (όπως και πολλά άλλα) στο ΓΟΚ δεν αναφέρονται.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ vagelis lam.παντως σε σημερινη εποκοινωνια με υπεκα μου ειπαν οτι ο χαρακτηρισμος χρησεων (πρωτη κατοικια ,αλλη χρηση κ. α )αναφερεται στη χρηση του χωρου που τακτοποιεις.κι ακομα για τη περιπτωση η/χ η παταριου καταστηματος πχ,που μετατρεπεται σε κατοικια δηλωνεις την πραγματικη χρηση του υπο τακτοποιηση χωρου με αναλογο προστιμο, δηλ. ως κατοικια.

Link to comment
Share on other sites

Μίλησα χτές και με τον Μηχανικό μου και συμφωνήσαμε να τον δηλώσουμε σαν κατοικία ,

κοιτάζοντας την κάτοψη ειδαμε οτι το κατάστημα ειχε και δευτερη εισοδο απ τον ημιυπαιθριο και αρα ο ημιυπαιθριος μπορεί να λειτουργήσει σαν ανέξαρτητος χώρος, δηλ. δεν χρειάζεται να περάσεις μέσα απο το κατάστημα για να μπεις στον ημιυπαιθριο.

Θα πάει την Δευτέρα να το συζητήσει και με τον υπάλληλο και να προχωρήσουμε την διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα τακτοποιώ τον Η/Υ ενός φίλου και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος εάν γνωρίζει συντελεστή Δόμησης και Ισχύουσα χρήση γης στο ΟΤ40 στον Βύρωνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

1) Θα τον αναφέρει το Τοπογραφικό που θα σου φέρει.

2) Είμαστε σε άσχετο θέμα. Υπάρχει ανάλογη κατηγορία για τέτοια θέματα.

3) Έχε υπόψη σου, ότι σαν Ηλεκτρολόγος δεν έχεις δικαίωμα υπογραφής για ρυθμίσεις Ν. 3843/2010. Όχι τίποτα άλλο, αλλά κατά 80% δε θα δεχτούν το φάκελο και μετά θα έχεις θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.