Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητά υαλοστάσια για ΗΧ - αλλάζει η χρήση;


ΟΩΝ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες (σύντομα φθάνουμε τις 50,000 στο φόρουμ).

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Ένας ιδιοκτήτης θέλει να βάλει σε τμήμα μιας βεράντας του (ισόγειας) κινητά υαλοστάσια, όμοια με αυτά που τοποθετούνται σε καφετέριες, και τα οποία "μαζεύονται" σε μια άκρη.

Επιτρέπεται αυτό για κατοικία;

Μπορεί να εκδοθεί κάποια άδεια (π.χ. μικρής κλίμακας);

 

[Ειρήσθω εν παρόδω: Πήγα σήμερα στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής για Η/Υ στις 05:45 και πήρα αριθμό 15 (!).]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν ο χώρος που θα κλειστεί μετρήσει στη δόμηση, σίγουρα μπορεί.

Αν όχι, δεν βλέπω πως θα μπορούσε να εκδοθεί άδεια, καθώς ο χώρος που δημιουργείται δεν είναι Η/Χ ούτε και κάτι άλλο που να μπορείς να το χαρακτηρίσεις κάπως.

Στην άδεις μικρής κλίμακας περιγράφονται συγκεκριμένες εργασίες που μπορούν να γίνουν με αυτή και αυτό που περιγράφεις δεν συμπεριλαμβάνεται. Το έντυπο για την άδεια μικρής κλίμακας, υπάρχει κάπου στο forum. Κάνε μια αναζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι μια ιδιαιτέρα ενεργοβόρα επιλογή για κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

andrianna ευχαριστώ για την απάντηση. Να διευκρινίσω ότι ο χώρος είναι ημιυπαίθριος, όπως φαίνεται στο συνημμένο αρχείο. Με τα βέλη δείχνω τις επιθυμητές θέσεις των κινητών υαλοστασίων. Ο Ιδιοκτήτης θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ΗΥ ως βεράντα, δηλαδή δεν θα το μετατρέψει σε δωμάτιο. Αλλάζει αυτό κάτι στο συλλογισμό σου;

YALOSTASIO.pdf

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιγράφεις στο σχήμα, για την πολεοδομία είναι δωμάτιο. Είναι κλειστός χώρος και από τις τέσσερις πλευρές του.

Το γεγονός ότι τα υαλοστάσια είναι κινητά, δεν κάνει διαφορά. Είναι ένα είδος κουφώματος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν επιτρέπεται όποιο συλλογισμό και να κάνει ο ιδιοκτήτης ή εμείς... Με το κλείσιμο του χώρου, τον κλείνει, δεν είναι σαν τη τέντα που είναι κινούμενο προστέγασμα... Δηλαδή, αν για παράδειγμα, δεν τον κάνει υπνοδωμάτιο, αλλά βάλει ένα τραπέζι με καρέκλες και καλέσει φίλους να περάσουν εκεί το βράδι του, είναι ένας κλειστός χώρος κύριας χρήσης... Το ότι μπορεί να ανοίξει δεν σημαίνει ότι είναι ανοικτός... Είναι κλειστός χώρος...

Link to comment
Share on other sites

andrianna, ευχαριστώ και πάλι. Στις καφετέριες όμως τι γίνεται; Πώς καλύπτουν ολόκληρα τμήματα πρασιών και πεζοδρομίων με τέτοιες κατασκευές; Σημειωτέον ότι υπερβαίνουν όχι μόνον τη δόμηση αλλά και την κάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

JTB ευχαριστώ και εσένα. Αν υποθέσουμε ότι γίνει καταγγελία από γείτονα, έρθει ο ελεγκτής της Πολεοδομίας και ο Ιδιοκτήτης τον υποδεχθεί με ανοιχτά και μαζεμένα όλα τα γυάλινα φύλλα. Τι θα καταγράψει ο ελεγκτής;

 

andrianna, είχα ακούσει από μια συνάδελφό σου (Αρχιτέκτονα) ότι παίρνουν κάποια άδεια από τον Δήμο, αλλά δεν είχα δώσει βάση.

Link to comment
Share on other sites

α... κούφωμα θα καταγράψει! δηλαδή αν έχεις ανοιχτά παράθυρα, δεν είναι δωμάτιο αλλά Η/Χ;

***************

 

Από όσο ξέρω άδεια από το δήμο παίρνουν για κατάληψη πεζοδρομίου. Πιθανόν και για κάποιες μικρές κατασκευές. Αλλά σίγουρα όχι για όλο το αίσχος που βλέπουμε. Και πως θα μπορούσε, άλλωστε, ο Δήμος να αδιοδοτεί κάτι που είναι μη νόμιμο με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.

 

Από ότι αντιλαμβάνομαι, μάλλον είσαι νέος στο χώρο. Καλά κάνεις και ρωτάς, γιατί ως γνωστόν, ρωτώντας πας στην Πόλη!!! Άλλα να διπλοδιασταυρώνεις πάντα αυτά που ακούς. Το γεγονός ότι γίνεται κάτι δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο....

Οι δημόσιες συμβουλές μας να είναι εντός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία...ss_sk

Link to comment
Share on other sites

andrianna, στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει στηθαίο εν είδει κιγκλιδώματος, όπως σε έναν τυπικό ΗΥ. Εδώ είναι ισόγειος χώρος, τελείως ανοικτός στις δύο πλευρές. Άρα, όταν μαζευτούν τα φύλλα ο χώρος θα φαίνεται τελείως ανοικτός στον ελεγκτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.